Summer, I'm in love!
 |
Har haft en helt underbar helg, bättre går inte. Bara så enormt tacksam! Efter skolan i fredags tog jag med tjejerna till fiket följt av många timmars badande i badhuset. Peter avslutade sin golftour med efterföljande gubbmiddag och prisutdelning (kammade hem storvinsten, grattis!) så vi passade på att ha tjejmys riktigt ordentligt.

Igår blev det den efterlängtade rökardagen. Fiskarna som Birgit och Ludwig fångat skulle äntligen rökas och ätas vid stugan. Regnbågslax och öring. När maten förbereddes som mest passade de på att dra upp några grova abborrar i finvädret. Efter badande, fiskande och båtåkning (som slutade i roddning pga soppatorsk) drog vi på kräftskiva och mumsade vidare. Idag var jag till kyrkan för att fylla på med lite ny kraft följt av ett mindre gympass i solen ala sandkastning på stranden. Efter räkmacka och små citroner gula ska jag nu suga på det här länge. Imorgon är en annan dag och då borde man kanske göra grannarna glada genom att klippa gräsmattan och ge sig på en och annan rabatt. God natt!
 |
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-08-25
Hakan ramlade precis i backen
Morgonens "tappa-hakan-moment": Ett barn frågar om LOV om att få sätta på tvn. Jag frågar om andra barnet inte också ska se på bolibompa under morgonen och får svaret: Nej mamma, jag kan bli beroende!
Publicerat: 2013-08-24
Naturligt insynsskydd
 |
Att stå vid Hemköp och banka på dörren fem i åtta på morgonen (öppnar åtta) bland alla pensionärer EFTER det att man lämnat barnen måste betyda att man lyckats! Lugna sköna morgnar utan skrik, tjat och stress är här för att stanna. JO DÅ SÅ ATT.

Mitt i mitt positiva flow lyckades jag riva med mig två krukväxter från affären av sorten "ingen-aning-vad-de-heter-men-de-är-tjockbladiga-och-bör-vara-lättskötta-och-blomma-fint". Så nu har jag fixat mig ett trevligt insynsskydd i köksfönstret. Från och med idag kan jag ostört äta mina avokadomackor utan att fresta någon utomstående!
Publicerat: 2013-08-23
Minnen på en vägg
 |
Äntligen har jag lyckats få upp tavlan som jag beställde för ett år sedan, från en fotografering som gjordes för fem år sedan. Den du! Better late than never...

Att det tog lång tid är inte lika konstigt som det låter. Sigrid skulle födas och jag ville förverkliga magen samt hennes allra första tid hos oss. Vi gick till Ida Melin, en mycket skicklig fotograf och blev helnöjda med resultatet. Eftersom vi var på väg att flytta utomlands kändes det som waste of space att beställa en tavla som sedan skulle bli liggande i någons skrubb då vi inte hade något boende kvar i Sverige.

När vi kom hem igen köpte vi hus och renoverade. Efter ett år fixade vi hallen uppe och året därpå beställde jag bilderna på canvas. Strax efter jag fått tavlan skulle det intill-liggande badrummet bilas upp och renoveras varpå det var helt onödigt att spika upp tavlan för att någon dag senare bli förstörd. Och ja, det hade hade den definitivt blivit med facit i hand. Nu så här, efter att badrummet varit klart i sex månader känner jag att de sista kornen från allt byggdamm har städats bort.

Badrummet blev klart, följt av en stressig vår, följt av en vacker sommar följt av en underbar nystart. Så nu sitter den på plats! Fint va?
Publicerat: 2013-08-22
Aftonbön
Varje kväll ber jag aftonbön med mina barn. Vi pratar med Gud helt enkelt. Om bra saker, om dåliga saker och om önskningar. Lika viktig som bönen är, lika viktig är den efterföljande ramsan för 5-åringen.

-Mamma, glöm inte ramsan.
-Jag ber att Sigrid inte ska drömma om troll, häxor, trollkarlar, spindlar, ormar, fästingar, lejon, tigrar, tjuvar, bovar, röda flugsvampar, vita flugsvampar och champinjoner.
-Du glömde krokodiler.
-Och krokodiler.
-Finns det något mer som är läskigt?
-Nej jag tror inte det.
-Då har du fått med allt.
-Amen.

Vad är det som är så läskigt med champinjoner??
Publicerat: 2013-08-21
Nu kör vi igen!
 |
Rutiner, varmt välkomna in i mitt liv! Lämnar nu den bästa sommaren i mannaminne bakom mig och kopplar upp och kopplar på. Internetuppkopplingen har varit usel vid stugan där vi bott i sommar, vilket gjorde min bloggaktivitet otroligt tungrodd men nu är vi hemma och jag är på G. För att ta igen det jag inte skrivit om kommer här en kort resumé.

Sommaren 2013:

-Bestod av SOL vilket gjorde att man glömde av tid och rum. Låg aktivitet och brunbrända kroppar.
-Inga renoveringar gjordes. Inställt pga vackert väder. (Helt ok ursäkt)
-Minstingen lärde sig simma.
-Stövlarna har samlat ett tjockt lager damm och måste nu putsas upp inför kommande svampsäsong.

Med Mera. Minns inte ärligt talat. Minns inget mer än att hela sommaren bestod av ett tjockt, fluffigt, rosa moln. Med det i bagaget ser jag fram emot en vacker höst med nystart på alla områden. Barnen har gjort sin första skoldag och aktiviteterna börjar som smått rulla på. Jag ska TRÄNA och skriva. Jobba mot mitt mål. Japp, då kör vi!
Publicerat: 2013-08-20
Hm
 |
Och exakt VART Sigrid, har du tänkt att du ska få plats??
Publicerat: 2013-08-16
Mums!
 |
Säsongens kronärtskockor, jordgubbar från Sollerön och morötter från Vansbro Trädgård. Saken blev inte värre av att Birgit drog upp två öringar med vän medan jag stod i köket och syltade som allra mest. Nu saknas bara lite blåbär i frysen sen är det FULLT. Skörda skörda skörda... Bråda tider nu, nästan värre än värsta julruschen!!
Publicerat: 2013-08-16
Gravt chockad!
Igår stod jag vid spisen, kliade mig i huvudet och undrade vad jag skulle göra med all min energi som kröp i benen. Insåg med ens att barnen blivit stora nog att roa sig själva och att min ständiga närvaro inte längre är obligatorisk. Är det nu jag ska börja rensa mina rabatter, imponera med husmorsrecept och sy mina egna gardiner? Förstod i mitt detta då att min stund var kommen. Barnen har blivit stora och jag har fått tillbaka min egentid.

Så vad gör man? Jo man skippar allt skryt och ogräs och slänger sig i soffan med hundraåringen som försvann och slösurfar på telefonen i två timmar, utan det minsta dåliga samvete. Barnen fick gå till skogs och plocka blåbär. Själva. Och sedan rensa bären. Själva. Dagens bonus är att Peter helnöjd står i köket och fixar kvällens middag. På det måste det bli en blåbärspaj. Som barnen får fixa. Själva. För egen del är det dax att vända blad och se om någon hittar hundraåringen...
Publicerat: 2013-08-09
Fint arvegods
 |
Idag blev jag en stolt ägare av Peters mormors "bärkônt". Kommer att passa perfekt som vedförvaring i vardagsrummet. "Över min döda kropp" envisas maken. Men jag ska minsann visa honom. Kommer bli fint som snus, bara jag får bort den hemska lukten. Och spindelväven. Och all annan lort.
Publicerat: 2013-08-09
Semester
 |
Världens bästa sommar. Jag har dessutom lämnat in alla artiklar för i sommar vilket innebär att jag verkligen kan släppa allt för några veckor. Det är alltså inte enbart för den usla uppkopplingen jag har vid sommarstugan som gör att mina inlägg uteblir. Det gäller att passa på, för snart är snurret igång igen. Njut av den sista sommarmånaden innan hösten knackar på! Kram på er mina kära
Publicerat: 2013-08-08
Mera hallon
 |
Älskar den här årstiden! Naturens alla läckerheter är mogna samtidigt som det fortfarande är en bra bit kvar av sommaren. Idag fylldes frysen med några liter hallon som ska bli uppfriskande smoothies i vinter. Dessa kommer jag att njuta av när vädret är som kallast och jag behöver extra energi. Då kommer jag åter att bli frisk som en nötkärna!
Publicerat: 2013-08-01
Extra
extraright