Målbilden är solklar!
 |
Hade jag inte klarat provet förra veckan hade jag nog aldrig någonsin klarat det. För maj månad är minsann inte latoxarnas månad. Och definitivt inte föräldrarnas heller! Såvida man inte kan konsten att klona sig och vara på flera ställen samtidigt. Jag summerar min vecka i korthet:

Onsdag: Jobb, skola, dagis och avslutning på kyrkans barntimmar med uppträdande av femåring plus grillning.
Torsdag: Jobb, skola, dagis. Springtävling på dagis, dansrep för femåring, dansrep för nioåring, sånguppträdande av femåring på stora scenen i parken.
Fredag: Jobb, skola, dagis. Dansrep för nioåring, förberedelser och avslutning för FREDAX.
Lördag: Fira Sigrids födelsedag med paket och frukost på säng, dansrep för henne, dansrep för Birgit, förbereda för kalas, dansrep för Birgit igen, släktkalas och genrep inför den stora dansshowen.
Söndag: Avslutning på Söndagsskolan och PREMIÄR för dansshowen. Äntligen!!
Imorgon kör de tre föreställningar och två på tisdag. Sedan utlovas trötta barn och väl värda lugn och ro för ett tag framöver!

DÄRFÖR har jag inte hunnit med att blogga TROTS att jag klarat provet. Jag var nog väl optimistisk när jag skrev föregående inlägg. Men erfarna föräldrar som varit i denna karusell tidigare sägs att det finns ett liv efter maj månad. Fram till dess är min målbild solklar: Långa härliga bryggfrukostar i solen vid stugan. Åh vad jag ska njuta! Och när jag ätit mig mätt på fil och solmogna jordgubbar och känner mig varm i hela kroppen ska jag ta mig en svalkande simtur för att sedan ligga och slöa i solen heela dan och sysselsätta mig med att göra ingenting. That's gonna be great!
Publicerat: 2014-05-18
Life goes on...
 |
Idag är det en vecka sedan jag åkte ner till Stockholm och skrev det stora licensieringstestet. Till min stora förvåning gick det högt över förväntan och nu kan jag äntligen andas ut och njuta av lediga eftermiddagar, kvällar och helger utan den minsta pluggångest. Sedan jag klarade provet har jag lagt all min tid på att få tillbaka orken efter denna intensiva period.

Nu börjar jag bli människa igen och idag har jag börjat ta tag i det eftersatta hemmet. Städ och tvätt har hög prioritet just nu, inte en dag för tidigt kan jag lova! Rensa undan vinterkläder, skura bort gammalt grus och duscha av mina fuskblommor. I takt med att jag betar av alla måsten börjar jag hitta tillbaka till friheten och den goa vardagslunken igen. Nu när jag inte har några tunga böcker som ligger över mig ska jag lägga tiden på betydligt mysigare saker, som att:

-Cykla till den gamla kvarnen och plocka en härlig bukett med vitsippor.
-Läsa lååånga härliga böcker med barnen.
-Träna.
-Lyfta på luren och ringa mina fina vänner.
-Sitta i solen med en kaffekopp i hand.
-Planera kök.

Med mera. Listan kan göras hur lång som helst. Det viktigaste av allt är att jag ska försöka vara närvarande och ge min tid till dem som behöver mig bäst, barnen. En stor kram till dem som har haft tålamod med en stressad och frånvarande mamma. Nu har jag chans att få ge tillbaka. Och det ska jag minsann ta vara på!
Publicerat: 2014-05-12
Extra
extraright