Framsida och mittuppslag
 |
Den här veckan fick jag båda mina artiklar på framsidan, Limatvätten och dansintresset i Malung. Dessutom fick jag ett helt mittuppslag till dansartikeln. Det är bara att tacka och bocka!

Publicerat: 2013-05-31
Alla dessa skadliga tillsatser...
 |
Frisören jag var till igår kör endast på gröna produkter, det vill säga med så få tillsatser och kemiska ämnen som möjligt. Blekningsmedlet hon använde i mitt hår luktade milt och fräscht istället för stickande och fränt. Vi diskuterade miljö och tillsatser klipptiden igenom och, ja, vad håller vi egentligen på med?

Hon drog bland annat exempel på kunder som blivit av med deras acnebesvär på ryggen när de slutat med "head and shoulder". På marknaden idag finns det schampo som innehåller tillsatser som är godkända för människor men inte för djur på grund av dess skadliga verkan. Sjukt!! Vi diskuterade om det verkligen är nödvändigt att använda saker som tvål vid dusch, sköljmedel vid tvätt och skurmedel vid städ. Allt detta innehåller en massa kemiskt framställda produkter som vi vet är skadligt för vår hälsa och ändå använder vi det, trots att det går lika bra utan.

Peppad ska jag nu börja tvätta mitt hår med produkter som innehåller naturliga ingredienser som aloe vera, mandelolja och sheasmör som dessutom är fritt från parabener, sulfater, syntetisk parfym och alkohol. Nu är det hög tid att minska på kemiska medel, tillsatser och onödiga rengöringsprodukter. Jag hör hur pretto det låter, och jag är snarare en miljöbov än en miljövän. Men om jag ändrar små saker, en sak i taget så blir det kanske ganska bra till slut. Jag börjar med håret.

(Sen kan man ju önska att de som har makt att bestämma över vilka produkter som ska vara tillåtna eller inte tar sig i kragen och förbjuder giftiga och farliga ämnen och börjar tänka på folkhälsan istället för pengavinster. Skärpning!!)
Publicerat: 2013-05-31
klippdax 3
 |
Och så var det äntligen min tur att få håret klippt och slingat. Det blev inte mindre än 15 cm kortare. Skönt! Jag har under en väldigt lång period inte orkat bry mig om mitt yttre, tänkt att var sak har sin tid. Men helt plötsligt kommer inspirationen flygande och då gäller det att fånga den! Så nu känner jag mig sommarfräsch och så får vi se vad det blir för spännande frisyr till hösten...

Idag hade Birgit sin avslutningskonsert med kulturskolan där hon uppträdde både med fiolen och pianot. Hon har tränat hårt och gjorde väldigt bra ifrån sig. Så idag är jag extra stolt över henne!

Och nej, för er som undrar. Det blir inga fler klippdax den här veckan, för nu är jag trött på att springa hos frisören!
Publicerat: 2013-05-30
klippdax 2
 |
Dax för nästa...
Publicerat: 2013-05-29
Sexvanor
Kristdemokraterna ligger mest i landet. Vänsterpartiet minst. Det visar Aftonbladets och United Minds sexvanestudie som är landets mest omfattande på 17 år. Intressant va?

Vänsterpartiets väljare är de som hamnar i topp vad gällande otrohet, gruppsex och flest antal sexpartners. Men de frigjorda vänsterpartisterna som är tillåtande till alla tankar och handlingar vad gällande sex och där inget är tabu är de som är mest missnöjda i sängen och älskar minst av alla. Undersökningen borde ge dem en liten knäpp på näsan.

Kristdemokrater fantiserar mest om sex med sin nuvarande partner, har haft minst antal sexpartners och ligger mest av alla partier. Tillsammans med Centerpartiets anhängare är de mest nöjda av alla i sänghalmen.

Vad kan då detta bero på? Kan det kanske vara så att vi inte alls har ett behov av att "frigöra" oss och ständigt tänja på gränserna för vad som är okej eller inte? Kanske vi idag, mer än någonsin, har ett behov av en trygg och kärleksfull relation där vi öppet kan vara svaga och sårbara inför varandra? Och i denna kärlek till en annan människa låta det växa fram en lust som inte vill ta slut, som tillfredsställer på djupet och bygger starka band, kärleksparet emellan?

Tilläggas bör också att vi aldrig någonsin tidigare har haft mindre sex än vad vi har idag i landet. Märkligt, trots att vi dagligen översköljs av sex, vart vi än vänder oss. Att det är på grund av stress är en faktor. Men kan det även bero på att den ständiga sexfixeringen avtrubbar oss och tvättar bort den skimrande magin av det allra finaste man kan ge en människa? Ja, det tror jag faktiskt!
Publicerat: 2013-05-29
klippdax
 |
Då låter vi saxen jobba!
Publicerat: 2013-05-28
Peppdipp
Det typiska ligger i att när jag för första gången på så där 28 år verkligen bestämt mig på allvar (och dessutom hittat motivationen och tillvägagångssätt) till att bli den där supertränade tjejen med kroppen som alla avundas så pajar knät. Hur är det möjligt?

Kom precis hem från en "springtur". Jag lovade mig själv dyrt och heligt att efter varje artikel jag skickat in ska jag ta en timmes springtur. (För att kombinera jobb OCH hälsa- win-win-situation) Peppad springer jag tio steg innan jag tvingas avbryta. Vad händer?? Har aldrig någonsin känt av några krämpor men det GÅR inte att springa. Knät skriker rakt ut av smärta. Sakta och besviken får jag lunka hem. Hoppas detta var en engångsföreteelse som jag aldrig mer behöver ägna en tanke åt. Nu sitter jag här med en kaffekopp och en chokladbit. Som att det skulle hjälpa!
Publicerat: 2013-05-28
Mors dag
 |
Drog oss hem till skogarna i lördags och firades av mina små igår. Fick blommor och nybakade ostscones på säng, upplagda i en vrålsnygg brödkorg från Stelton som jag så länge trånat efter. Tack för det! Visst är den snygg? Tycker det är skitsvårt att hitta fina brödfat, men nu är jag helnöjd!

Efter frukosten blev det ett livfullt ös på söndagsskolan där vi har fullt upp med att förbereda oss inför nästa gång som innebär sommaravslutning. Då kommer vi att hålla i gudstjänsten och bjuda på fartfylld sång och drama. Kul!

Under eftermiddagen for vi ut till sjön och firade Peters mor och mormor. (Min mor grillade vi med i lördags) Tjejerna badade och vi njöt av den sköna solen och den goda pavlovan med jordgubbar i. Mums!

Kvällen avslutades med att jag och Peter kikade på filmen "Datenight". Romantisk komedi där jag överraskades positivt av den ovanliga vinklingen. Istället för att skilja sig som alla andra, så ansträngde det gråa, rutinfasta gifta paret i filmen sig till det yttersta för att hitta tillbaka till varandra och bli lyckliga igen. Fler sådana filmer tack, som uppmuntrar oss till att kämpa istället för att avveckla och få oss att tro att gräset är grönare på den andra sidan!

Vilken mors dag, bättre har jag inte haft!
Publicerat: 2013-05-27
What a wonderful day!
 |
Undra vad vi ska fylla denna underbara dag med?
Publicerat: 2013-05-25
Bon Jovi
 |
Konserten var... så där. Hade lika gärna kunnat sitta på en uteservering och haft en trevlig stund tillsammans med gänget. Det bästa med kvällen var tillfället att få träffas och göra något kul ihop. Men sen är det nog faktiskt så, ärligt talat, att jag är för ung för hans låtar och innerst inne är jag ju faktiskt mer en soultjej än en rockbrud!
Publicerat: 2013-05-25
Gunnarssons konditori
 |
Tog en mysfika med Rosen på Gunnarssons konditori. Så härligt att hon tagit sitt förnuft till fånga och flyttat hem från Dubai via Danmark så vi kan hänga oftare! Efteråt blev det avslappnad shopping där underkläder, mors-dagpresent och finchoklad hamnade i mina händer. Ikväll blir det konsert med Bon Jovi tillsammans med några vänner. Har ärligt talat ingen vidare kläm på killen, men jag hoppas på en rolig kväll!
Publicerat: 2013-05-24
En bra start på dagen
 |
Intagit en frukost som hade allt man kunde önska: Grapefruktjuice, fruktsmoothie, rökt lax och stekt omelett innehållande champinjoner, paprika, lök, skinka, babyspenat och tomat. Mums!

Läste i Chaina Daily om ett äldreboende i Shanghai som bryr sig om sina kunder och jobbar med målsättningen att de äldre ska vara lyckliga. Förvaltning istället för förvaring. Varje dag erbjuds aktiviteter som målning, kalligrafiklasser, dans och välgörenhet. Något för Sverige att inspireras av kanske?
Publicerat: 2013-05-24
 |
Bor fint och äter gott på Söder... Gosse vad det investeras!
Publicerat: 2013-05-23
Investerar i äktenskapet
Sitter på tåget på väg till sthlm. Jag har alltid lika svårt att åka från barnen, vänjer mig aldrig. Kunde aldrig ana innan jag fick dem att banden är så starka, mor och barn emellan. Men nu är jag på väg, och så fort jag lämnat hemmet känns det lite bättre.

Vi har insett, jag och Peter, att ingenting går av sig själv. Allra minst ett äktenskap. En klok moster som jag har sa en gång att man ska förvalta det man har. Det ska jag göra nu, jag ska förvalta mitt äktenskap och jobba för kärleken. Därför är jag på väg ner till min andra hälft för att investera i framtiden!
Publicerat: 2013-05-23
Astmaresultat
 |
Medicineringen av astman går åt rätt håll, men det är en bit kvar tills den är under kontroll. Tyvärr så avråder de oss att införskaffa husdjur, även kaniner som jag tycker är så mysigt. Fick en broschyr med mig hem som jag noggrant ska studera. De är ju trots allt utomhus...

Nu glasspaus innan vi går på byxjakt. So long!
Publicerat: 2013-05-22
Dance...
 | Målarsmurfen, Klumpsmurfen, Kocksmurfen, Gammelsmurfen och Birgit som Sassette
God morgon!

Nu är dansföreställningarna över och det har varit 4 otroligt intensiva dagar för alla inblandade. För egen del har jag varit med grupperna bakom scenen och fixat hår, kläder, plåstrat om sår, tröstat och peppat nervösa barn.

Birgit har dansat till Smurfarna och Hairspray och Sigrid skulle dansa som pingvin till Surf´s Up. Men hon var inte redo för denna utmaning utan ville hellre vara bakom scenen och leka, trots mycket förberedelser, uppmuntran och medhårskamning hela veckan lång. Nya tag nästa år.

Peter var med och fotade detta fantastiska arrangemang och jag lägger upp fler bilder senare när han har kommit hem från Stockholm (åkte imorse) och fixat bilderna. Det betyder med andra ord typ på söndag. På denna bild som jag tog backstage ser ni Målarsmurfen, Klumpsmurfen, Kocksmurfen, Gammelsmurfen och Birgit som Sassette.

Nu måste jag skynda mig att skriva lite på artikeln om showen innan jag åker med tjejerna till Mora. Birgit ska på läkarbesök till lasarettet pga sin astma och då får jag ta tillfället i akt att ha en mysstund med barnen, på tu man hand.
Publicerat: 2013-05-22
Äntligen sommar!
 |
Sommaren har börjat nalkas. Det vet man när man spanar på myror och kramas för att hålla sig varm efter årets första dopp!
 |
Publicerat: 2013-05-20
Sportbefriad
 |
Lite sliten efter alla aktiviteter som denna vecka har fyllts av. Bjuder på en bild från födelsedagsfikat vi hade i fredags. Danspremiären har gått av stapeln, nu återstår bara fem föreställningar till... Lägger upp härliga bilder från helgen senare. Nu ska jag gå och lägga mig så Peter slipper höra mitt babblande under hockeyfinalen. God natt!
Publicerat: 2013-05-19
Heja Sverige!
 |
Genrepet är avklarat, tjejerna har tagit årets första dopp och kinesen är åter hemma. Nu kombinerar vi det bästa av kvällen, middag utomhus till Eurovision. Heja Sverige!
Publicerat: 2013-05-18
Vasfynd
 |
Såg en liten pappersbit i botten av min smala vas. Upp fiskar jag ett gammalt skolkort på mig. Hur i hela fridens namn har kortet kommit in i mitt hus och VAD gör det i botten av min vas?
Publicerat: 2013-05-18
Inspirationsresan
 |
Det är en ynnest att få passera dessa mäktiga vyer under mina tjänsteresor. Till råga på allt lyckas solen alltid lysa när jag är ute på mina uppdrag. Kanske är det någon som ler mot mig och vill mig väl?

Idag var jag till världens ände. Sörsjön. Ingen verkar veta vart det ligger. Men om du åker genom Sälen by och fortsätter rätt ut i skogen cirka tre mil kommer du till ett litet litet samhälle. Det är Sörsjön. Då kan man ju fundera hur jag har fått äran att åka dit. Jo, chefredaktören var eld och lågor när han ringde mig och berättade halvt i extas att det fanns en frysfacksförening i just Sörsjön. En vad? Ja just det, en förening som hyr ut frysfack. Till bärplockare, jägare och turister. Det unika ligger i att det bara finns två i hela landet kvar. Jag kan ärligt erkänna att jag inte jublade över detta skrivuppdrag. Bättre har man ju haft. Men övervägde det hela och for iväg till slut.

I bilen på väg upp satt jag och tänkte på att göra ett till reportage från samma by när jag ändå var i farten. Jag har hört talas om ett spa och ringde dit på vinst och förlust. Tack och lov hade familjen som driver detta tid precis två timmar efter samtalet, Flax! Det blev desto mer intressant. De var en familj med två små barn som flyttat från Stockholm till Sörsjön, byn på 120 boende för att starta upp ett gästgiveri och spa. Otroligt modigt och coolt tycker jag! Att våga lämna det trygga och invanda och kasta sig ut för klippan och pröva sina vingar. Detta gjorde att hela resan blev en enorm inspiration och det är alltid en glädje att träffa människor som går sina egna vägar!
Publicerat: 2013-05-18
Grattis Sigrid!
 |
För fem år sedan föddes du vår underbara skatt. 17 dagar över tiden sattes förlossningen igång med draghjälp, samma dag som ett oväder med två decimeter tung snö hade täckt det gröna landskapet. Trots en sjumilafärd med sommardäck och brutna träd över vägen kom vi fram till BB och fick möta dig för första gången. Sedan dess har ingen dag varit sig lik.

Med din benfasta vilja, dina kloka tankar och ditt goda hjärta kommer du att kunna flytta berg. Vi älskar dig gumman!
Publicerat: 2013-05-17
Cupcakes
 |
What a day! Springtävling på dagis, kompislek hela dagen lång (studiedag för den stora), 3 st dansträningar vid 3 olika tillfällen, firande av förskolans dag och ledarplanering inför sommarens läger. Nu när klockan har hunnit bli 22.30 börjar det bli dax för mig att förbereda några intressanta frågor inför morgondagens intervjuer. Gäsp!

Trots allt hann jag och Sigrid med att klämma in ett cupcakes-bak mellan alla hålltider under dagen. Hoppas de är lika goda som de olika smeterna var! Baket resulterade i citronmuffins fyllda med hemmagjord chokladmousse, toppade med vit choklad, philadelphiaost och givetvis en massa rosa dekoration eftersom vi firar vår femåring imorgon!
Publicerat: 2013-05-16
Hudvård
 |
Jag har alltid tänkt att så länge jag har en ung hy behöver jag inte lägga ner varken tid eller pengar på den. Och det har ju funkat bra. Mixat billiga krämer från Hemköp och duttat lite på ansiktet när det fnasat lite varstans, högst oregelbundet. Sen blir man 25 och allt bara raserar i ett väldigt tempo. Först i år har jag börjat vårda ansiktet medvetet. Sedan några månader tillbaka har jag satsat helt på en och samma serie, Exuviance. Fantastiskt vilket resultat! Hyn strålar som aldrig förr! Jag har alltid varit sparsam med smink och endast kladdat på när jag tycker att jag behöver, som när jag går till jobbet eller ska ut på någon festlig tillställning. Numer behövs det inte ens då. Skönt!
Publicerat: 2013-05-15
Vårmorgon
 |
Tog en skön springtur i skogen denna underbara vårmorgon med porlande bäckar och fågelkvitter. Nu duschen sedan ansiktsbehandling. Lill-lördag var det va?
Publicerat: 2013-05-15
Reptider
 |
Och vem sitter på första parkett om inte min söta lilla kanin?
Publicerat: 2013-05-14
Tack!
 |
Jag är helt överväldigad! När jag går in och kikar på min statistik tänker jag att toppen av antal besök på sidan är nådd, men tydligen har jag fel. För varje dag som går hittar fler och fler hit och jag är djupt rörd! Ett stort tack till gulliga ni som lägger ner er dyrbara tid för att läsa min enkla blogg! Jättekul att ni hittat hit och jag hoppas att ni trivs!

För snart ett år sedan fick jag för mitt att följa mitt hjärta genom att satsa på att just skriva. Jag hade inte en blekaste om hur jag skulle gå till väga och stod där naken utan nödvändiga kontakter men med ett brinnande hjärta. Med facit i hand har det gått över förväntan. Det som började som en dröm har nu börjat urarta sig och jag har till och med lyckats få in lite slantar på kuppen.

Jag skriver ännu inte för några avancerade tidningar men de ger mig betalt och är för mig en enorm uppmuntran till att fortsätta satsa mot något större. Idag skriver jag åt Sälen Weekend men mestadels åt Dalabygden, en tidning som vill belysa det ljuva livet på landsbygden. Deras ideologi passar mig bra och de ger mig en fin möjlighet att få träffa människor som jag aldrig annars skulle gjort samtidigt som jag utvecklar mitt skrivande.

Är detta något ni vill läsa om på bloggen? Vill ni följa mig i min kamp om att följa mitt hjärta? I så fall tänker jag mig att jag med jämna mellanrum lägger ut små bilder jag tagit på mina artiklar. Som till exempel den här gravallvarliga texten om likbilar. Vad tror ni?
Publicerat: 2013-05-14
Tivoli
Och så var karusellen igång. Peter har dragit till Kina igen och själv ska jag försöka rodda vardagen här hemma: Skola, dagis, läxor, piano, fiol, förskolans dag, fritidshemmens dag, avslutning på kyrkans barntimmar, scouter, Sigrids 5-årsdag och sist men inte minst: En massa dans!

Tjejerna dansar jazzdans båda två och på söndag har de sin första föreställning av hela sex stycken på tre dagar med inte mindre än 180 dansare! Otroligt! Så nu blir det en massa rep i olika former hela veckan lång på folkets park. Vilken tur att jag kan styra över mina arbetstider, hur skulle det annars gå ihop!?
Publicerat: 2013-05-13
Titanic eller Noas Ark?
Jag var på "inspirationshelg" till kyrkan i helgen. Där var det en gästtalare som frågade oss med vilken båt vi vill åka. Vill vi åka med Titanic, ett skrytbygge som sjönk redan under sin jungfrufärd eller vill vi åka med Noas Ark, som var allt annat än glamoröst med koskit i hörnen, men som höll hela vägen och fyllde sitt syfte?

Idag putsar vi otroligt mycket på våra fasader, allt för att till synes verka lyckliga. Vad händer sedan om vi åker in i ett isberg? Kommer vi då att sjunka eller klarar vi av motgångarna? Det pratades om att lägga fokus lite djupare, på det som verkligen betyder något. Bra va?
Publicerat: 2013-05-13
Vår fantastiska TV
"Vi har en väldigt bra TV för den säger att vuxna ska lyssna på barnen innan dom bestämmer!" /Sigrid 4 år
Publicerat: 2013-05-12
Balans i livet
 |
För mig innebär balans i livet inte att kasta i sig middagen för att hinna med att klämma in ett yogapass i veckan. För mig handlar balans i livet om att tagga ner och vara lite lagom nöjd. Inte vara bäst på allt. Välja sina områden, och välja bort andra. Som i mitt fall, där jag till exempel aktivt har valt bort mina före detta prunkande rabatter.

När vi flyttade in i huset för snart tre år sedan stod blommorna i praktfulla rader i fem stora blombassänger. Nu har rabatterna förvandlats till fem stora slagfält som ger lite "liv" åt trädgården. Det är klart att man vill ha det snyggt, men gärna utan att behöva anstränga sig. Så idag har vi roat oss med att bomma igen en rabatt, fylld av rosenbuskar, tulpaner och björkar. Istället köpte vi in ett gäng hallonbuskar och hoppas att de sprider sig bra så vi slipper RENSA, en aktivitet som inte ligger 10 i topp bland mina favoritsysslor.

På bilden ser ni rabatt nr 5, belägen mitt framför huset och går inte en besökare obemärkt. Den får ändå bli den sista i ordningen som jag kommer att lägga ner min energi på och får tills vidare blomma helt gräsligt fritt med en mix av maskrosor, pioner, miljontals gullvivor och ett gäng myrbon. Den tar jag tag i när jag vilat upp mig, inspirationen infinner sig och när jag helt enkelt har lust! Medan jag väntar på den dagen ska jag leva livet och njuta av att vara lite lagom bra.

(Du där med gröna fingrar, don´t worry. Rosenbuskarna slängdes inte, utan fick flytta till en annan befintlig rosenrabatt, rabatt nr 2 av fem. Där kommer jag nu att satsa på den lite mer vildvuxna looken och låta rosorna breda ut sig och kväva ogräset!)
Publicerat: 2013-05-11
5-års kalas
 |
Galet vad tiden går! Idag firade vi min lilla bebis som blir fem nästa vecka. Fem år!? Vad är det som händer? Jaja, jag får försöka rycka upp mig och börja hänga med.

Vi hade i alla fall släktkalas med middag, tårta och en massa paket. Jag vet inte hur det är möjligt, men som vanligt är såpbubblor favoritpresenten! Så enkelt, bra och roligt -för alla!
Publicerat: 2013-05-10
Shoppandets resultat
 |
Och så till alla er som grubblat och grubblat. Vänt och vridit er i sängen. Knappt fått en ögonblicks blund när månen kallat till sömn. "Hur gick det nu? Köpte snålelin något i Stockholm?" Snart kan du börja andas ut, för håll i hatten, här kommer svaret: Ja, det gjorde hon! Snålelin förvandlades till spenderarelin och lyckades kamma hem en massa vårfint. Här ser ni några av favoriterna!
Publicerat: 2013-05-08
Skrivkonsten
Det är ingen konst att skriva om Wallmans, Petter eller en solig skidtur på fjället. Att däremot skriva om ett ämne man själv tycker är dödstrist och få det intressant för läsaren, det är verklig konst!
Publicerat: 2013-05-07
Lycka
 |
Lycka är att följa en grodas utveckling på nära håll! Här som ett slemmigt ägg, i dammen inte långt hemifrån.
Publicerat: 2013-05-06
I en annan del av Sverige
 |
Glamouren är förbi. För att kompensera mina påfrestningar på miljön förra veckan står jag nu på ett industriområde och ska skriva två artiklar med miljövinkling. Då hamnar jag väl på plussidan igen? :)
Publicerat: 2013-05-06
Blåsippan ute i backarna står
 |
Haft en härligt vårig, solig utedag med familjen. Och i gräsmattan tittade de här fram, små gulliga blåsippor som sade hej!
Publicerat: 2013-05-05
I min underbara nerkissade säng
Sköna sängar, långa frukostar och evigt shoppande till trots. När man kommer hem innanför dörrarna och får pussa på sina små innan man kryper ner i sin slitna säng, fylld av uttorkad gammal amningsmjölk och årsgammalt barnkiss vet man att man har hamnat rätt. De bruna blommiga illaluktande vävtapeterna i sovrummet hälsar mig välkommen och jag njuter så av att vara hemma igen. Var annars ska man vara, om inte med dem man älskar allra mest? Resten är bagateller, i det stora hela!
Publicerat: 2013-05-05
Batterierna laddade
 |
Suger ur det sista innan hemfärd. Batterierna är laddade och våren kom. Brunt i onsdags, grönt idag. Den ska nu med hem till Dalarnas land.
Publicerat: 2013-05-04
Actiondrama
 |
Myseftermiddag där jag hookade upp med Peter för en sen långlunch. Där satt vi, på en mysig uteservering då det plötsligt dök upp en skum typ. Jag kan inte säga varför, inget konstigt utseendemässigt men magkänslan höjde ett varningens finger. Studerade denna unga kille en stund innan jag nämnde min tanke till Peter. Killen såg ut att vänta på en bil där han stod mitt i gatan men gick sedan iväg. Några minuter senare dyker plötsligt ett gäng civila poliser upp två meter framför oss, stannar två bilar och drar ur några ryssar ur bilarna som de trycker upp mot bilarna. Det skriks och pulsen höjs på gatan. Klart det känns en smula nervöst men när vi inser att ingen skottlossning kommer att ske sitter vi kvar på första parkett och följer actiondramat med förhöjd puls. Värsta adrenalinkicken! När polisbussen kom och förde iväg ryssarna drog vi vidare.

Efter lite strosande slog vi oss ner i biofåtöljerna och såg "En oväntad vänskap". En fantastisk film som lyckas med konststycket att kombinera drama och komedi, dessutom baserad på en verklig händelse. Otroligt vacker om vänskap när den är som bäst. Har du inte sett den, gör det!
Publicerat: 2013-05-03
Fit for fight
 |
Hör och häpna: Jag har tränat! Körde 30 min på crosstrainern innan jag hoppade i poolen på spaavdelningen. Åter redo för shopping!
Publicerat: 2013-05-03
Nice day
 |
Dagen blev succé. Shoppade loss som planerat med världens bästa Rosie. När benen började protestera köpte vi med oss sushi och satte oss i Kungsträdgården och käkade medan vi tittade på de nyutslagna körsbärsblommorna. Så vackert! Hann med ett shoppingpass till innan det var dax för middag med Peter, hans kollega och flickvän. Käkade italienskt och hade en trevlig stund tillsammans. En mycket bra dag med mycket trevligt umgänge. Nu är det kudden som hägrar. Sleep tight!
Publicerat: 2013-05-03
Lugn och ro
 |
Intar en god frukost på Clarion Sign efter en lång och varm dusch. Strax dyker rosen upp och då minsann ska det inhandlas grejer! Ha en underbar dag alla därute!
Publicerat: 2013-05-02
Romantisk "weekend"
Förra julen fick Peter en resa till London av mig i julklapp. Vi inväntade ett annat par som ville följa innan vi bokade. Tyvärr fick de förhinder tätt inpå så vi kom aldrig iväg. Istället åkte vi till Selma Spa en natt, vilket innebar cirka en dryg timmes bilfärd hemifrån. Inte riktigt lika långt bort som London.

I julas tänkte jag, nu ska det minsann bli av. Så i julklapp fick han en resa till Rom som vi skulle göra tillsammans. Jag ville inte boka något utan att stämma av med hans schema först. Och tur var väl det. För ganska snabbt visade det sig att det väntades en vår framför oss med väldigt mycket jobb och flera jobbresor till Kina. Jaja, man kan ju vara romantiska utan att åka till Rom. Så vi beslöt oss för att lägga undan de planerna och istället satsa på en helg någonstans i närheten tillsammans, bara han och jag.

Och så går veckorna. Till och med månaderna. Det jobbas och jobbas och jobbas och vi möts i dörren vecka ut och vecka in. Sen som en blixt från ovan dyker denna möjlighet upp. Idag lämnade vi ifrån oss barnen och drog till huvudstaden. På lördag åker vi tillbaka hem. Vad vi ska göra? Imorgon klockan sju åker Peter till kontoret och jobbar hela dan, likaså på fredag.

Men fy skam är det ändå inte. Vi får möjlighet till en lugn pratstund i bilen utan barnröster som avbryter och möjlighet till mysiga middagar kvällstid på tu man hand. Dessutom har jag ett gyllene tillfälle att träffa min underbara vän Rosie imorgon där vi ska shoppa, fika och bara prata en heeel lång dag. Lyx! Men i höst, då ska vi boka in en resa utomlands, bara jag och min älskade man!
Publicerat: 2013-05-01
Valborg
 |
Valborg är det tydligaste manifestet på att våren är kommen. Härligt, nu kan det bara bli grönare!

Hoppas ni hade en trevlig gårkväll. Själva har vi som en fin tradition att fira med grannarna. Först gör alla sitt yttersta för att rensa upp på sin egen gård och vips lyckas vi trolla fram virke till årets brasa. Givetvis var vi på plats igår och skålade när eldsflammorna smaskade i sig resterna av vårt gamla badrum och döda tonårskillar.

Vänta nu.

Det ska stå "skådade när eldsflammorna smaskade i cigaretterna..." Nej, "Skådade när eldsflammorna smaskade i sig resterna av vårt gamla badrum och döda vinbärsbuskar." Jag blir så matt, eländes rättstavningsprogram.

Nu ska jag möta våren i Stockholm!
Publicerat: 2013-05-01
Extra
extraright