Magisk skotertur på fjället
Nu måste jag nog erkänna att vintern är över även här i mina krokar. Såg faktiskt en liten maskros som slagit ut i full blom trots att snön ligger kvar på stora delar av backen. Märkligt det där. Det är liksom vinter och sommar samtidigt. Förra veckan var det påsklov för vår del och vi passade på att suga ut det sista av alla tillgängliga vinteraktiviteter för den här gången. Det blev två dagar med utförsåkning och en dag blev en långtur på fjället med skotrarna.

Vilken upplevelse! Det här är något vi pratat om länge men som tidigare inte blivit av. Tidigt på morgonen drog jag, Peter, barnen och pappa upp till fjället med två skotrar. Åkte runt hela sälenfjällen: Lindvallen-Högfjället -Tandådalen -Stöten -Hundfjället och tillbaka. Blev en uppfriskande rutt på hela nio mil och träningsvärken dan därpå var ett faktum! Både i ljumskar och rygg. Men så vackert det är! Orörd vildmark med milsvid utsikt åt alla håll, folktomt och nöjda barn. Detta är något som definitivt gav mersmak och nästa år blir det att ta skoterkörkort, så att även jag kan köra lagligt. :)
Publicerat: 2015-04-15
En riktigt usel kväll
Hade en så otroligt låg kväll igår. Har ni så ibland? Barnen var uppe alldeles för länge så att mitt humör hann tippa över innan de kom i säng. Försökte sedan i över en timme att skriva ett blogginlägg men lyckades inte ladda upp en enda bild vilket slutade att jag surt packade ner datorn. Mycket hände under kvällen och tids nog blev det bara för mycket så att jag till slut insåg att det var brist på sömn som var det verkliga problemet. Sur som ättika gick jag och lade mig och tvingade bort alla problem.

I morse vaknade jag glad som en lärka och gårdagens irritation var som bortblåst. Kunde inte riktigt förstå vad som var problemet. Förutom trötthet. När jag klev ur sängen upptäckte jag att pannan hade stannat. Tacksam för att jag inte hade upptäckt det kvällen innan (då hade jag flyttat med omedelbar verkan) tog jag en kalldusch (eftersom det inte fanns något varmvatten.) Glad i hågen startade jag sedan om pannan som började gå finfint igen. Att den stannat berodde endast på ett kort strömavbrott i byn, ingen skada skedd.

Och så till bloggbilderna. Försökte nu igen utan resultat. Hittade däremot svaret på problemet och det ligger på webbhotellets servrar. Trots att de lovat och svurit att de gjort övergripande förändringar för att detta inte ska upprepas. Bara att byta med andra ord. MEN jag orkar inte lägga energi på att bli irriterad. Det är som det är och inget jag kan göra något åt här och nu. Idag är jag utvilad och det tänker jag vara i morgon oxå. Därför ska jag nu krya ner i sängen istället med en spännande bok. Allt gott! God natt och sov så gott mina vänner!
Publicerat: 2015-04-14
Bland sjöslalom och gäddslem
Firar början av påsken traditionsenligt ute vid stugan. Isen är ännu stark vilket bjöd på angling och resulterade i en liten gädda som släpptes tillbaka efter lite pussande. :) Barnen upptäckte glädjen i att åka slalom efter skotern och nu vankas det påskmat en dag för tidigt eftersom vi ska vidare på annat imorn. Ville bara slinka in och önska er en glad påsk! Ta hand om varandra och hoppas ni får njuta av lite ledighet!
Publicerat: 2015-04-03
Förförande passionstryfflar
Mitt allra, allra bästa tryffelrecept kommer här. Bättre än så här blir det inte!

60 g passionsjuice (ca 4 msk)
30 g smör
50 g socker (1/2 dl)
25 g grädde (knappt 2 msk)
75 g ljus choklad
85 g mörk choklad
Mörk choklad till doppning
Ev. vit choklad och gul karamellfärg till dekor

Koka upp juice, smör, socker och grädde. (Jag föredrar att passera ett gäng passionsfrukter istället för att köpa juice, vilket ger bättre smak.) Häll uppkoket över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt tryffeln stå och stelna. Varning! Smeten är FARLIGT god men om det mot förmodan blir något kvar -gröp med en sked ur cirka 10 gram tryffel och rulla till kulor. När alla kulor är rullade, doppa i tempererad choklad. Smält lite vit choklad och blanda ner en liten droppe karamellfärg. Spritsa sedan den gula chokladen tunt över pralinerna. NJUT!!
Publicerat: 2015-04-01
Extra
extraright