Bloggpaus
 |
Jag är ledsen för uteblivna inlägg! Men efter det att bloggen har blivit hackad flera gånger på bara några dagar känns det lönlöst att lägga tid på att skriva inlägg som ändå bara blir förstörda strax därpå. I helgen var vi till Sälen och njöt av säsongens sista skiddagar. Trots att jag egentligen borde suttit med böckerna var det nog precis vad jag behövde för att få den där sista energin för att ta mig i mål. Nu blir det intensivt pluggande ända tills jag är klar. Innan dess blir det inga fler inlägg här. Istället vänder jag mitt ansikte mot himlen och ber att denna svettiga vår snart ska vara över.
Publicerat: 2014-04-27
En uppmuntran från himlen
Det var dax att prata om nattvarden på söndagsskolan. På vägen dit stannar jag och köper några paket kakor och planerar att sitta på en filt och fika med barnen för att få in rätta känslan för hur det kan ha varit vid Jesus sista måltid. Innan vi kliver ur bilen slänger jag ur mig att det är slut på mina krafter. "Men mamma. Vi kan ju inte sitta på en filt och fika på söndagsskolan för att du har slut på kraft. Det går ju bara inte!" Det var min 5-årings självklara åsikt.

Varje träff börjar med att vi sitter med i gudstjänsten ett par minuter. Pastorn hade vaknat på natten och upplevt att han skulle läsa ett specifikt ord som skulle vara riktat till någon på mötet. Han visste inte till vem eller varför men läste upp det som inledning: "Han ger ny kraft åt de trötta och ny styrka åt de svaga. Till och med unga människor kan bli uttröttade, och unga män kan ge upp. Men de som väntar på Herren ska få ny kraft. De ska få nya vingfjädrar som örnarna, de ska kunna springa utan att bli trötta och de ska inte ge upp under vägen." (Jesaja kapitel 40 vers 29-31) Katching! Det träffade mig rakt i hjärtat och var precis vad jag behövde för att få den där extra boosten för att orka kämpa på.

Samma vecka fick jag en uppmuntrande sång av en underbar bloggerska. Varken pastorn eller Eleonora vet särskilt mycket om min situation men ändå träffade det så rätt. Ja, jag tror att de har hört "någon" viska. ;) Texten är följande:

"När modet sviker och allt är tungt, och ingenting längre känns rätt. Då vill han ge dig av kärleken som inte har någon gräns. Om än hinder reser sig på din väg som du inte själv klarar av, Guds kärlek hjälper dig genom allt, ger styrka när du är svag. Gud har omsorg om dig. Över mörka djup vill han bära dig. Gud har omsorg om dig. När ensamheten tar tag i din själ och vänner du trott på har glömt. Gud älskar dig mer än du förstår, han finns hos dig varje stund. När arbetet pressar dig mer och mer och det känns som ett tyngande ok, då vill han lyfta dig upp i sin famn och ge dig ny framtidstro. Gud har omsorg om dig. Över mörka djup vill han bära dig."

Mitt i prick. Sådan är han. Omsorgsfull på alla plan och går in och uppmuntrar när det behövs. Visst kan jag förstå att det låter märkligt, men för mig är det så självklart. Jag har levt med detta sedan barnsben och kan tydligt se hur han bär mig år efter år, genom svårigheter och utmaningar. När Gud talar sker det inte genom att berg rämnar och haven delas, utan oftast sker det i en stilla viskning i rätt tid. Via en annan människa eller genom en ny tanke. Och alltid fylls man av välbehag och glädje.

Hur nattvardsfikat gick? Väldigt bra. Barnen uppskattade det MYCKET och vi fick en mysig stund tillsammans där vi pratade om hur det kan tänkas ha varit för 2000 år sedan och barnen kom med många intressanta tankar och funderingar. Dessutom var det precis vad jag behövde. Varför ska vi krångla till det mer än nödvändigt?
Publicerat: 2014-04-14
Bloggen har blivit HACKAD!
Jag blir både arg, förnärmad och matt. Minst sagt. Så sent som igår kväll var det ett snille som påstår sig sitta i Algeriet, som fick för sig att hacka hela min blogg. Först var ALLT borta men nu kan jag åtminstone skriva. Som ni ser är sidan förstörd, bilderna borta, layouten fel, kategorierna fel med mera med mera. Jag hoppas innerligt att detta stolpskott inte tog alla mina bilder, utan att de bara är borta och förstörda. För om de är i dennes händer så är de inte i goda händer.

Att fixa till sidan är mycket tidskrävande och det är det sista varken jag eller Peter har tid att fixa till nu. Jaja, motgångar sägs göra en starkare och tack vare att jag har fullt upp tänker jag inte ödsla onödig energi på något som jag ändå inte hinner göra något åt. Därför ska jag fortsätta med mitt pluggande och köksplaneringen så får ni ha överseende med att denna sida inte är som den ska. Så fort som möjlighet ges hoppas jag att det går att återställa den (det går tyvärr inte nu, varför är det ingen som vet). Webbhotellet är heller inget jag kan stoltsera med. Först försvann mina mail, sedan stängdes bloggen ner och nu blev den hackad.

Nog sagt om det. En människa full av onda avsikter ska inte få förstöra min dag. Nu väntar söndagsmiddagen och sedan lite familytime innan Peter drar vidare till Stockholm /Estland och jag ska fixa klart sockerkakan inför scouternas auktion senare idag samt förbereda inför kommande vecka. Må så gott mina kära och ta vara på varandra! Kramar
Publicerat: 2014-04-13
Prioritering är en hörnsten för balansen!
Det är väldigt mycket just nu. Jobb. Plugg inför licensieringstentan i maj. I början av juni kommer snickarna och renoverar köket. Innan dess ska vi ha planerat klart och allt material ska vara på plats. Vi står ännu bara i startgroparna och har inte bestämt någonting angående köket mer än datumet... Dessutom har jag både FREDAX och söndagsskolan varannan helg som ska förberedas och planeras inför varje träff.

Jag är i mitt esse när jag har mycket att göra och trivs med det. Men kombinationen köksrenovering och råplugg samtidigt stressar mig aningens då båda områdena kräver sitt fulla fokus. Många saker får stryka på foten nu i några månader som umgänge, tv-tittande (absolut noll) och långa sagor för barnen (behöver utnyttja alla kvällar maximalt. Visst är det trist att vara "ensamstående" i veckorna men just nu känns det faktiskt riktigt bra. Jag kan lägga mitt fulla fokus på det jag behöver och inte frestas till att mysa över en kopp te i soffan.) Men även saker som träning (trots min utmaning. Jag hade inte en aning om att våren skulle komma att innebära så mycket tid från min sida när jag började träningsutmaningen i september) familjetid och bloggen.

Livet består av perioder av lugnare och mer intensivare perioder. Just nu kan jag väl säga att livet befinner sig i den sistnämnda. Men det underlättar att jag vet att det är en period. April och maj kommer att bli hysteriska med få timmars sömn. Men ju mer tid jag lägger på det som krävs, desto snabbare tar jag mig igenom denna tid. När allt väl är klart och godkänt ska jag njuta av en härlig sommar med mycket ledighet och tid för det jag gillar allra mest: nära och kära. Att vi dessutom har en veckas semesterresa planerad i september håller modet uppe när jag kämpar medan ögonen vill slockna.

Att uppnå balans när man står mitt i blåsten handlar mycket om att prioritera rätt och se vad som är viktigt och inte. Jag hoppas att ni har överseende med att jag inte riktigt hinner med att blogga varje dag under denna period. Men några gånger i veckan ska jag allt försöka få till. Och visst är det lätt frustrerande för jag har så mycket inom mig som jag vill få ut här, men inte hittar tiden till. När allt är avklarat lovar jag er att återkomma mer regelbundet och jag ser fram emot att få ägna mig helhjärtat åt bloggen igen!
Publicerat: 2014-04-02
Bloggkrasch, hate it!!
Jag blir så matt. I flera dagar har bloggen legat nere på grund utav att webbhotellet har krångel, bland annat med sina servrar. Och nu när sidan äntligen har kommit upp igen så har jag lagt ner en lång stund på ett fint inlägg om helgen. Men när jag slutligen ska ladda upp bilderna så funkar det inte. Och utan bilder blir det inget inlägg. Jag gissar att det hänger ihop med webbhotellets datakrångel. Min egna dataexpert ligger och sover gott i en annan del av Sverige medan jag sitter här och river mitt hår. I själva verket vill jag inte göra något annat än att skriva ett roligt inlägg till er. Morr!! HATAR datakrångel. Det ska bara funka så att jag kan leverera när jag väl sitter här på plats. Fy vilket trist slut på en lång dag. Jaja. Love you, anyway. Puss och god natt. Time to sleep. Finally.
Publicerat: 2014-04-01
Extra
extraright