Stockholm nästa!
Så var vi äntligen på väg. Jag, Birgit och vänner åker till Stockholm över helgen för att se på "flashdance" och shoppa loss. Som vi längtat! Dessvärre fick Sigrid besök av Herr Magsjuka i mitten av veckan så nu har jag gått som på nålar att ingen annan ska smittas av denna snabbdiet. Än så länge går det bra och jag ber till Gud att det ska få gå väl hela vägen fram och tillbaka!
Publicerat: 2014-03-28
Vårtecken!!
Aldrig hade jag kunnat drömma om att vi skulle stöta på tussilago när jag var ute och sprang med barnen idag (som cyklade). I mars! Ovanligt tidigt för att vara här i fjällvärlden. Solen lyser och påskliljorna kämpar på i rabatterna. Hela naturen börjar vakna ur sin dvala och det är så häftigt att få följa händelseförloppet, från en frusen vintervärld till en grönskande blomsterprakt. Jag fascineras alltid över vilken växtkraft naturen har. Varje sommar får jag aktivt kämpa för att ta bort växtligheten som tränger igenom den hårda asfalten på gården. Inget jag gör kan stoppa den.

Tänk om vi hade lika stor vilja och kraft som gräset på våren. Vilka underverk vi skulle kunna utföra! Inte ens den hårdaste sten skulle då kunna hindra oss och livet skulle endast vara fullt av möjligheter. Själv låter jag mig inspireras av denna enkla kraft. Om ett litet frö kan gro och sedan blomstra, vad kan då inte vi som besitter både kunskap, vilja och förmåga att styra över våra liv utföra!?

Oj vad djupt detta blev. Jag ville egentligen bara kika in och önska dig en trevlig vecka!
Publicerat: 2014-03-24
Filmkväll med FREDAX
Har precis satt mig efter att ha städat undan efter kvällens filmkväll med "fredaxgänget" här hemma. Jag är alldeles till mig av allt engagemang! Föräldrar som frivilligt erbjuder sig att ställa upp med att skjutsa när vi ska iväg på äventyr (utan att någon har ställt frågan), föräldrar som gång på gång frågar om det kostar något (även fast det är gratis) och föräldrar som skjutsar sina barn för att de ska få möjlighet att vara med på FREDAX, trots att de har över en timmes bilresa hit ENKEL väg. Amazing.

Det är så otroligt peppande och givande att få låna dessa fantastiska barn varannan fredagskväll och hitta på något meningsfullt tillsammans. Nästa gång drar vi iväg på fångarna på fortet till annan ort och jag längtar redan! Att få göra allt detta ger livet en ny dimension!
Publicerat: 2014-03-21
Finhelg i Trysilfjällen
Kan ni tänka er. Igår morse när jag vaknade hade det plötsligt fallit ner närmare en dm nysnö och SOLEN lyste. Vilken perfekt dag att åka på skidresa! Den årliga ungdomsresan till Trysil gick av stapeln denna helg och vi hade äran att få följa med även denna gång. Så vi packade glatt ner liggunderlag, sovsäck, skidor och barn och fick uppleva två fantastiska skiddagar tillsammans.

Jag njuter massor av att barnen är stora och duktiga nog att kunna stå på egna skidor och föra sig i backen utan assistans. Att kunna sitta och gona sig i solen med en kaffekopp i hand medan barnen själva tar liften upp och sedan någon spännande backe ner gör gott för både själ och hjärta. Dessutom är jag överlycklig att jag fick några fina vinterdagar till slut. Tänk att när man väl ger upp hoppet om något, då inträffar det helt plötsligt. Visst är det märkligt!?
Publicerat: 2014-03-16
Frukt och grönt
Jag har börjat med att göra matinköpen till en sport varje gång jag handlar. Jag vill byta ut allt godis jag har hemma mot nyttigheter som ger mig kraft och energi istället för sockertoppar. Utmaningen ligger i att lägga upp så många nyttiga varor som möjligt på bandet i kassan och så få onyttigheter som möjligt. För köper jag bara nyttigheter så borde till slut skåpen vara fulla utav dem och det blir enklare för mig att ta den där saftiga apelsinen istället för den frestande chokladbiten efter maten.

De positiva följdeffekterna är många: Kroppen blir glad, finare hy, starka naglar, mer ork, piggare, friskare och framför allt kan jag känna mig riktigt stolt att jag äntligen har karaktär nog att kväva godisråttan i mig och istället ge min kropp vad den behöver. Visst unnar jag mig gott ibland, men under ordnade former och inte obegränsat var dag. Nu när jag väl har börjat tänka på vad jag stoppar i mig är det lätt att fortsätta i de banorna när jag vet hur bra jag mår utav det! Win-win! :)
Publicerat: 2014-03-14
Nu kör vi!!
Nu är det dax att borra in huvudet i väggen och köra så det ryker! Här ska minsann pluggas! Böckerna har kommit, diagnostesterna är utförda, studieplanen är genomförd, e-kurserna är så gott som klara så nu är det djupdykning i boken som gäller. Är förvånad över hur peppad jag är på att läsa. Hungrar efter att få lära mig allt som står i boken. Förutom en sak. De sjukt tråkiga matematiska formlerna. Trolla bort dem TACK!! Annars är jag pepp. Nu kör vi -Mot SwedSec-Licensen!!
Publicerat: 2014-03-11
Hoppet är det sista som överger!
Jag har gått och väntat och längtat efter starka isar och skoterföre hela vintern. När alla andra tjatar om vår tjatar jag om vinter. "Kom snälla kom". Men efter veckans regnande och töande så försvann all snö på bara några dagar och till slut tvingades jag att lämna mina vinterdrömmar bakom mig. Skoterkörkortet som jag hade planerat att ta smälte bort, likaså isarna där jag skulle svischa fram på mina nya skrillor.

Vi åkte ut till sjön i helgen. Men istället för att prova mina skridskor jag fick i julklapp fick jag sätta mig mot bastuväggen i söderläge och lapa sol. Visst älskar jag allt som har med vintern att göra: skoter, skidor, brädan och pulkåkning men när solen väl har börjat kasta sina värmande strålar mot mig, då tinar till och med jag. För något bättre ställe att vara på än lutandes mot min favoritvägg i mitten av mars -det finns faktiskt inte!
Publicerat: 2014-03-10
Äntligen drar vi igång FREDAX!
På fredag har vi äntligen premiär för FREDAX här i byn och jag är så peppad! Jag har länge saknat ett alternativ för ungdomar till att "hänga i centrum" på helgkvällar och ur de tankarna föddes idén om att erbjuda ett bättre alternativ. Jag drömmer om ett ungdomsgäng som vågar vägra alkohol och som istället har vansinnigt roligt på helt andra grunder!

Därför drar vi nu igång FREDAX för alla som går i årskurs 3 och uppåt. Vi kommer att åka på äventyr, anordna grillkvällar och se till att skapa en härlig gemenskap för alla som vill vara med! Jag tror och hoppas att det kommer att bli både skoj och spännande. Givetvis för mig, men framförallt för barnen! Maila mig gärna om du bor i krokarna och vill ha mer info. Många kramar Elin
Publicerat: 2014-03-05
Vasaloppet från soffan
Idag känns det ovanligt njutbart att sitta i soffan och titta på Vasaloppet. Fy vad trögt det går, dåliga spår och skitväder. Misstolka mig inte, jag lider med dem som åker men jag är glad att jag själv inte står och sliter i spåren! Klurar på när jag ska delta. Är man dalkulla så bör man ha åkt hela sträckan åtminstone en gång i livet innan man knackar på pärleporten. Men först krävs teknikträning och mycket gnidande i spåren vilket innebär att det ligger minst två år bort i tiden. Dessutom drömmer jag om sol, gott om snö och svischande glid den dag jag ska åka. Ni hör ju, det är mycket som ska klaffa för att en livsnjutare ska anta utmaningen!
Publicerat: 2014-03-02
Bankfest
Igår kväll var det avtackningsfest för en person som ska sluta på banken, vars tjänst jag ska överta. Vilken utmaning det ska bli att ta över en omtyckt medarbetare och bankmans arbetsuppgifter som servat sina kunder i 40 år! All kunskap, kundkännedom och service som han bjudit på i alla dessa år blir sannerligen ingen enkel match. Men jag ska göra mitt bästa!

Kvällen var mycket trevlig och det var skoj att få träffa alla nya kollegor, men även personer som arbetat på banken tidigare och inte längre är kvar. Kvällens outfit bestod utav en topp från SALT, kjol från Zara och stövlar från Vagabond. Det enda som var fel på kvällen är att jag blir så vansinnigt trött efter klockan 22.00, oavsett veckodag. Vad är det som händer??
Publicerat: 2014-03-01
Extra
extraright