Luften tröttar ut mig
 |
Vi blev ett ekipage på två skotrar och en pulka. Utsikten var bedårande med fri sikt åt alla håll. Lägger upp bilder senare. Nu ska jag bara slöa resten av kvällen. Hjälp vad trött man blir av all sol och frisk luft!
Publicerat: 2013-03-31
Sommartid
En positiv sak med sommartid är att barnen vaknar klockan åtta istället för klockan sju. Då är det bara för en annan att försöka kliva upp, trött som man är.

Idag kommer mor, far och eventuellt min bror hit om hans rygg tillåter. Vi ska åka på en långtur tillsammans med skotrarna upp till ett högt berg med magnifik utsikt. Har jag hört. Den som lever får se. Ha en bra dag gott folk!
Publicerat: 2013-03-31
Friluftsliv
 |
Våra påsktraditioner består i att vara ute vid stugan, och så även i år. I morse var vi uppe redan vid 6.30 och letade påskägg. Som vanligt lägger haren ägget vid sjökanten vid ett vindstilla och lugnt ställe. Han är så omsorgsfull! Under förmiddagen hade Birgit och hennes kompis som sovit över hos oss anordnat diverse olika tävlingar som frågesport, spotta råtta och springtävling. Givetvis vann tjejernas lag!

När de stora tjejerna for till kompisens stuga för att gå påskkäringar tog Sigrid sig en skidtur innan vi satt oss i solen och myste. Som ni har förstått är jag helt beroende av solen och denna vårvinter har varit helt fantastisk i det anseendet. Nu är det påskmiddag som gäller...
Publicerat: 2013-03-30
Glad påsk!
 |
Påskharen har varit i trädgården. Varsågod och smaka! Jag hoppas ni får en underbar dag och en riktigt glad påsk! Kram på er
Publicerat: 2013-03-30
Dagens skörd
 |
Fiskelyckan stannade vid tre gäddor, dock ganska stora sådana.
Publicerat: 2013-03-29
Kaffepaus
 |
Medan kakan är i ugnen tar jag en kaffepaus från fiskandet och läser om Marcus Birros liv, från missbrukare till prisbelönad skribent.
Publicerat: 2013-03-29
Angling
 |
Idag är det angling som gäller. Redan innan vi fått ut krokarna har tre slemmiga gäddor mist sina liv för oss. Ikväll bjuds det på gäddbuffé!
Publicerat: 2013-03-29
Påskkäringar och påskharar
 |
Det blev en hel klan med påskkäringar till slut. 6 käringar och en gubbe invaderade området i samlad trupp. Jättekul! Sigrid Och Ebba gick för sig själva där Sigrid var påskhare och Ebba käring. De körde en ny metod som jag tror endast funkar om man är liten och söt. De knackar på, någon öppnar och ger dem godis varpå de frågar om tjejerna har några påskkort. "Nej, men Sigrid har" svarar Ebba. Sen traskar de vidare, utan att vare sig säga glad påsk eller skänka något kort. Förklaringen jag fick senare på kvällen var ju att de inte behövde ge något kort, de fick ju godis ändå! Jag måste jobba lite med deras servicetänk till nästa år...

Föreställningen gick bra. Beundrar alla duktiga barn som har repat in både repliker och sånger. Stor eloge! Och en stor eloge till Yvonne som har skrivit och regisserat ett enkelt påskspel med ett tydligt och klart budskap. Nu ska jag krypa till kojs bredvid brasan och somna gott med sista strofen ringande i mitt huvud: "Våga vara den du är. Förneka aldrig ditt jag. Gå den väg som känns rätt. Låt ingen annan styra dig. Om du vågar tro, så har du allt att vinna!"
Publicerat: 2013-03-28
Publicerat: 2013-03-28
Årets bästa dag
 |
Jag älskar påsken, den bästa högtiden av alla. Prestigelös, massa ledig tid och ofta fint väder. Och så har vi då skärtorsdagen, dagen då de flesta får ledigt och man har allt härligt framför sig. Senast jag hörde skulle Birgit gå påskkäring med fyra kompisar i eftermiddag. Men jag gissar att mycket hinner ändras fram till klockan ett, då jag hämtar dem från skolan.

Ikväll är det påskspel här i byn. Ett fängslande drama om Jesu död på korset och uppståndelsen. Medverkande är allt från barn till vuxna, en härlig mix. Själv åkte jag på att spela tvärflöjt så nu är den avdammad och redo för en liten trudelutt efter många års vilande. Passa på att komma och titta om ni har möjlighet!
Publicerat: 2013-03-28
Vild-Hasse
Jag har en förkärlek till gamla gubbar. Jag vet inte varför men de är bara så mysiga! Och vackra! Nästa vecka ska jag möta Vildhasse, korvarnas konung på djupet. Den här gången hoppas jag lite extra på ett berikande samtal där jag ska försöka luska ut vem han verkligen är. Och varför han är som han är. Jag är helt övertygad att han har mycket att berätta och det ska bli givande att få sätta det på pränt.
Publicerat: 2013-03-27
Damernas värld
Har precis signat upp en prenumeration på Damernas Värld. Damernas. Det låter otroligt gammalt. Jag låter otroligt gammal. Min tidningshistoria började med Bamse följt av Kalle Anka när jag var liten. Sen kom Kamratposten. Efter det Vecko Revyn. Sen blev jag tidigt förälder så då blev det Mama och liknande. I samband med att vi köpte hus landade Family Living och andra inredningstidningar i brevlådan. Restidningar har funnits på mitt bord och Amelia har varit en klassiker genom åren. Men jag har aldrig riktigt hittat rätt. Vill ha ett nummer med både yta och djup. Med mode och naturlighet. Med inredning och resor, i samma tidning. Så nu testar jag Damernas i hopp om att finna vad jag söker. Sen då, när ytterligare några år har gått. Vad kommer efter det? Då finns det bara korsordstidningar och "Sticka & virka-tidningar" kvar. De kommer att följa mig och mitt gråa hår ända ner i graven.
Publicerat: 2013-03-27
Rensning i det förflutna
Vad mycket tid man får över när man bara har ett barn att tänka på! Efter det att jag lagt Sigrid passade jag på att rensa lite. Hittade en massa intressant. Fina teckningar från det att barnen var små, gripande brev från en mycket speciell vän i Filippinerna, farmors sista hälsning innan hon for hem till Gud och broschyren på vårat hus från försäljningen. Det tar på krafterna att städa! Kan inte minnas och än mindre förstå hur vi tänkte när vi gjorde vår livs största affär. För dryga två år sedan köpte vi ett 400 kvadratmeter stort renoveringsobjekt. Vi kan inte ha tänkt helt klart. Ingenting var i det skick vi ville ha det. Men när jag tittar på bilderna från hur det såg ut innan renovering slås jag av hur mycket vi redan har hunnit fixa till. Idag känns huset som vårt och jag har svårt att känna att det handlar om samma hus som broschyren visar. Tack och lov!
Publicerat: 2013-03-26
Belöning
 |
Vi arbetar fortfarande med belöningsystemet ormen med barnen. De har tre uppgifter var och får ett klistermärke för varje uppgift de klarar som de klistrar på ormen. Igår kom Sigrid på ett frågetecken vilket innebar att hon fick ta ett chanskort. Belöningen blev att få gå ensam med mig på café. Till min förvåning blev hon inte alls glad. Hon ville hellre sitta hemma och fika på vårat eget fikabröd. Så nu sitter vi här och fikar och pysslar påskkort medan Birgit och Peter är i Leksand på hockeymatch. (Birgits belöning)
Publicerat: 2013-03-26
Lunchbreak
 |
Klämde in en skidtur på lunchen. Dagar som dessa måste man ta vara på!
Publicerat: 2013-03-26
Manchesteråkning
Uppe på fjället erbjuds möjligheten att åka manchesteråkning tidigt på morgonen innan backarna öppnar för allmänheten. Det är ett begränsat antal platser, man får åka på nypistat underlag och efteråt serveras frukost. Det låter väl mysigt? Där är Peter med en kompis för stunden. Halv sju imorse åkte de hemifrån.

Och då slår mig följande: Är detta inte otroligt grabbigt? Att kunna släppa allt hemma och bara planera in något skoj? Själv ser jag mig låst vid hemmet fram till klockan åtta eftersom barnen ska fixas och köras iväg. Snacka om att man har snöat in sig, det kan ju pappan fixa!

Nej jag måste bli duktigare på att planera in roliga saker utan familjen. För familjen klarar sig ju utan mig, tro´t eller ej! Någon som är på?
Publicerat: 2013-03-26
Fina komplimanger
Har på slutet reflekterat över hur mycket vi uppmuntrar ytan. På fejjan haglar kommentarerna tätt på foton med fina barn, snygga vuxna och fint inredda hem. Uppmuntran är ju bra, men inte om det bara handlar om yta. Vi säger så klyschigt att det är insidan som räknas. Men menar vi verkligen det borde vi väl lägga fokus på den också?

Vilket enkelt sätt att få beröm genom att lägga ut våra välpolerade ansikten till allmän beskådan! Jag tänker på mina barn. De ska veta att de är vackra, men framförallt ska de veta att de duger som de är. De ska vara så pass trygga i sig själva så de inte behöver bry sig om hur de ser ut för dagen. Att de inte ska behöva sminka sig för att få beröm och kärlek. Jag vill att de i första hand ska få uppmuntran för allt bra de gör och inte för hur de ser ut.

Vad händer annars den dagen man vaknar upp och inte längre är snygg?

Jag är inte bättre än någon annan på det här. Det är inte fult att vara fin! Däremot har jag börjat fundera på valet av mina kommentarer. Framförallt till barnen.
Publicerat: 2013-03-25
Vardagslyx
Gårdagen var helt fantastisk, en av vintersäsongens bästa med tanke på det perfekta skidföret. Hårt i backen, turisttomt och strålande sol. Den bästa tid är nu!

Idag har jag pysslat med lite av varje som tandläkarbesök med Birgit (tack och lov inga hål!), textredigering och ett ivrigt letande efter borttappade biblioteksböcker som resulterade i att jag faktiskt hittade dem.

För tillfället leker barnen med en varsin kompis, radion spelar och Peter jobbar på kontoret. Han är hemma hela veckan vilket är en enorm lyx och en stor ovanlighet. Ikväll blir det middag tillsammans med Robin, Susanne och Anna-Karin. Det gäller att passa på att träffas medan de är hemma!

Plocka lite påskris kanske?
Publicerat: 2013-03-25
Släktfrukost
 |
Idag började vi dagen med släktfrukost. Nu blir det skidåkning med Peter, Robin och Susanne, Peters bror med tjej. Trevligt!
Publicerat: 2013-03-24
Earth hour
 |
Nu släcker vi ner för jordens klimat. Och låter ljusen skina!
Publicerat: 2013-03-23
Tacksam
 |
Sitter vid sjön och njuter av solen som steker. Dagar som dessa är det lätt att känna sig tacksam till livet!
Publicerat: 2013-03-23
God morgon!
 |
Idag är första lördagsmorgonen som vi i lugn och ro vaknar upp hemma på flera veckor. Härligt! Nu ser jag fram emot en smaskig frukost, en massa sol och kanske rent utav en skoterutflykt? Tuppen och hönan önskar dig en fantastisk dag!
Publicerat: 2013-03-23
En kväll i köket
 |
Så är kvällen till ända. En fredagskväll över förväntan. Birgit följde med en kompis till badhuset och jag passade på att ha lite quality time med Sigrid. Vi slog till med att baka en vit chokladmousse-tårta med passionsfrukt, arrangera om lite påskliljor och göra det lite påskfint här hemma. Otroligt husligt. Men det husligaste av allt var att jag ställde mig och lagade en vårig pasta med färska örter, spenat, fetaost och rökt skinka. Peter fick en chock eftersom jag aldrig tidigare frivilligt ställt mig och lagat mat. Dessutom bjöd jag in familjen som Birgit badat med på middag. Jag lovar, skamligt nog, det har aldrig tidigare skett. Men någon gång lär vara den första och ärligt talat , kul var det!
Publicerat: 2013-03-22
Publicerat: 2013-03-22
Publicerat: 2013-03-21
Dalabygden
Vintern börjar lida mot sitt slut och även vintersäsongen på Sälen Weekend. Men eftersom jag valt att följa mitt hjärta har jag inte någonstans gett plats för oro.

För en stund sedan fick jag ett samtal från redaktionschefen på Dalabygden. Han erbjöd mig jobb som fritidsreporter och givetvis tackade jag ja! Dalabygden värnar om landsbygden och verkar falla mig väl i smaken. De vill skildra människors liv, intressanta händelser och visa på att livet är gott i Dalarna. Chefen ville även göra ett reportage om mig och min familj som aktivt har valt att bo i glesbygden trots andra fina möjligheter av just den enkla anledningen till att vi tycker det är toppen!

Sälen Weekends sista nummer för vintersäsongen är ute nu. Kika in på www.salenweekend.se där du kan läsa min artikel om Syd & Ekman som gästar Sälen nästa vecka!
Publicerat: 2013-03-21
Ballerina mumsbit
 |
Dom här knaprar jag på när jag skriver mina texter. Fantastiskt goda! Dessvärre är de snart slut...
Publicerat: 2013-03-20
Vår på ingång!
Imorgon kommer våren, det har jag bestämt. För då ska hela huset storstädas och en rejäl vårbukett inhandlas. Om det inte påvekar vädret så borde det åtminstone påverka mina vårkänslor. Och med det är faktiskt hälften vunnet!

Publicerat: 2013-03-20
Publicerat: 2013-03-20
Invigning
Vi har haft invigning av badrummen. Så här såg det ut då:
Publicerat: 2013-03-19
Badrum -Före och efter renovering
Här kommer äntligen lite badrumsuppdateringar. Anledningen till att vi körde igång renoveringen var inte enbart för att det blå badrummet inte föll oss i smaken utan även för att 1. Toan var trasig och vattenkranen behövdes stängas av och på vid varje användning då den inte höll tätt. 2. Innertaket höll på att släppa. Var det en vattenskada som låg bakom? 3. Kranen droppade. 4. Flertalet fogar var borta i duschen. Det var över 30 år sedan något gjorts åt badrummet och vi ville inte riskera någon vattenskada. Nu är alla dessa problem borta och vi kan njuta av ett underbart vackert och funktionellt badrum i många år framöver.

När vi valde utförande på den större toan gick jag helt efter stilen jag hittat på några vackra ljus och handdukar. Dessa införskaffades först. Sedan fick vi komplettera med kakel, klinker, möbler, kranar mm. Uppenbarligen går det att köra den vändan också för jag är personligen väldigt nöjd med resultatet! Bjuder här på några före- och efter-bilder.
Publicerat: 2013-03-19
Skidresa till Trysil
 |
Sitter här trött och urlakad efter en givande, rolig och intensiv helg i Trysil, Norge. Tur att det finns måndagar för en chans till vila...

Sedan urminnes tider har ett gäng glada ungdomar årligen gjort denna resa. Själv har jag varit med sedan högstadietiden vilket innebär runt 15 år för min del. Hemska tanke, värsta forntidsmänniskan! Hur som helst brukar resan vara fylld av en massa skidor, brädor, bus och kul och så även i år!

När vi kom fram sent fredag kväll serverades det pannkakor då vi hade förmånen att ha med egen kock. Värsta lyxlivet. Det som däremot inte var värsta lyxlivet var att luftmadrassen vi lånat var trasig och vi fick uppleva det hårda och kalla golvet på nära håll. Birgit hade tidigare uttryckt sig klart och tydligt i en diskussion vi hade om liggunderlag kontra luftmadrass: "Det ska inte vara bekvämt att bo på skola. Jag är trött på att ha det bekvämt". Så med hennes ekande ord i huvudet tänkte jag på hur fantastiskt skönt det skulle bli söndag kväll när jag sov i min säng därhemma och somnade om.

På lördag morgon segade vi oss en stund och hann göra några få men sköna åk innan lunchgrillningen. Därefter blev det barnbackarna en stund innan vi äntligen skulle ge oss ut i de långa backarna resten av eftermiddagen. När vi stod i liftkön gick strömmen och hela liftsystemet pajade och behagade inte komma igång igen på hela dagen. Klart man blev en smula besviken men barnens glädje gick det inte att ta miste på. Det innebar att vi drog tillbaka till skolan och de fick härja fritt i gympahallen hela eftermiddagen istället. Alltid något. Och det är klart, lördagkvällen hör trots allt till höjdpunkten enligt min mening. Vi vuxna satt i timtal och drack kaffe medan barnen lyste med sin frånvaro. Efter lite letande hittade vi dem nerbäddade tillsammans med deras gudmor som låg och läste böcker för dem i en lugn vrå. Underbara hon!

När söndagsfrukosten var intagen packade vi i bilen och åkte hem för att Peter skulle ha en chans att ta sig till Stockholm samma dag. Det gjorde också att vi hann åka till min käre far som ställde till med kalas för släkt och vänner eftersom han har födelsedag idag. Grattis!!
Publicerat: 2013-03-18
På väg
Nu var det dax igen. Sitter i bilen på väg till Trysil för lite fin skidåkning. Hakar på en ungdomsresa och packar i hela familjen den här gången. Vi ska strax checka in på en skola, sova gott på liggunderlägg och njuta av kollektivets härliga gemenskap iklädda svettiga underställ. It's gonna be perfect!
Publicerat: 2013-03-15
Melodifestivalen
Och så var det fredag igen. Kanske dax för en liten uppdatering från helgen som var. Hur som helst så hade vi en riktigt skön tjejhelg där vi gick dit pekan näsade. Ööööh Va? Näsan pekade menar jag så klart.

Vi tog som sagt tåget och var framme runt halv sju, lagom att hinna gå en sväng i några butiker innan incheckning och hotellmiddag. Lördagen var så klart höjdpunkten. Under vår promenad till Friends Arena glider Loreen förbi tjejerna i en svart bilhistoria, vevar ner rutan och vinkar till dem. Lyckan var total och vi förstod att så mycket bättre än det här blir det inte. Men vi fortsatte vårat traskande och kom fram till alla köer utanför byggnaden till slut. Då händer det magiska. Av någon märklig anledning släpper de bara in oss och några till och vi får möjlighet att uppleva en ekande tom arena som 30 minuter senare fylldes med 28 000 besökare.

Showen var bra med Loreens barnkör som höjdpunkt. Tårdrypande vackert. Resten har ni redan läst om i tidningarna. Nöjda efter den färgsprakande tillställningen och fulla av inspiration fortsatte tjejerna festen långt in mot natten. I hotellsängarna, med diverse olika uppvisningar och bus.

Är det inte lite märkligt, att när man väl åker på något roligt vill man att det ska vara för evigt men likväl är det alltid så skönt att sätta sig på tåget och åka hem igen. Jag tolkar det som att jag har en väl fungerande vardag och trivs med mitt liv. Men för att uppskatta det behövs ändå lite frisk luft under vingarna med jämna mellanrum. Och det är precis vad jag nu har fått.
Publicerat: 2013-03-15
Testing testing
 |
Kan det vara så bra att det funkar nu, mobilbloggandet?
Publicerat: 2013-03-15
Dagens chock
Gah! -24 grader när jag satt mig i bilen imorse! Vad är det som händer?? Det positiva med kylan är i alla fall att det kommer va grymt i skidbacken i helgen!
Publicerat: 2013-03-15
Låt mig andas
Klart att jag känner mig ensam ibland. Men inte så ensam att jag nödvändigtvis behöver gå till den absolut snyggaste läkaren av alla, jämngammal med mig själv och låta honom grundligt arbeta igenom mina bröst. Oh man, vilken situation. Hur som helst har jag tagit mig hem igen med uppmaningen att en gång i månaden göra en genomgång av brösten, och att även tala om det för mina vänner att göra likadant! Är knölen inte borta på en vecka blir det mammografi med mera. Nu lämnar jag läkarbesöket bakom mig och går ut i solen för att njuta en stund.
Publicerat: 2013-03-14
Med knölar i armhålan
Starten på detta år har varit fantastisk. Jag har fått möjligheten att arbeta med det jag brinner för samtidigt som jag har spenderat mycket av min tid med min familj där vi gjort en massa roliga saker tillsammans. En riktig drömstart!

Och så ligger jag där i sängen igår kväll. Känner att det ömmar i armhålan och upptäcker några knölar. Jag har en tid bokad hos en läkare om en timme. Förhoppningsvis kommer det inte att vara något allvarligt. Bara någon liten inflammation som svällt upp. Men det känns ändå tryggt att kolla läget för att utesluta oro. Dax att hoppa in i duschen och sedan låta läkaren klämma på brösten.

Njut av dagen kära vänner. Gå ut i solen, om så för en kort stund och pussa på dina nära. Man vet aldrig hur morgondagen ser ut! Kram
Publicerat: 2013-03-14
Tålamoood, is a good mood?
Hej på er! Helgen var fantastisk men mer om det en annan dag, typ imorgon.

Japp, jag fick ut min telefon till slut, men helt lätt var det inte. Först kom en lastbil stjutsandes på den till dörrtrappen, men eftersom ingen var hemma försvann den lika snabbt igen. I brevlådan låg istället en avi som sa att den gick att hämta ut tidigast kl 16.00 dagen därpå på ICA. Vid den tiden skulle jag redan sitta på tåget på väg till Sthlm så det funkade ju inte. Och själva vitsen med att jag hetsbeställde telefonen var ju liksom att jag skulle få med den på resan. Fredag morgon chansar jag och beger mig till ICA ändå, ifall den möjligtvis skulle kunna dykt upp några timmar tidigare. Tyvärr inte. Däremot åker jag vidare till posten och lyckas plocka med den hem!

Meeeeen.... jag hade ju ett uråldrigt simkort så jag fick glatt vänta till telebutiken öppnat för införskaffande av ett nytt. Vilket jag gjorde. Japp då var det bara att köra då. Eller? Tog bilen hem och satte in kortet medan telefonen var på laddning. Ojojoj vad här skulle mobilbloggas, hela helgen lång. Före, efter, under och mellan alla mello-bidrag.

Men så blev det ju inte riktig. Vad hände egentligen? Jo jag satt i kortet och väntade. Inget hände. Inget nät. Timmarna gick och jag hade fortfarande inget nät. Gick inte att surfa, gick inte att ringa. Jag besöker åter telebutiken men de sa att allt var som det skulle. Det kunde ta lång tid så det vara bara att vänta. Det är ju lugnt. Man har klarat sig utan telefon förr, eller hur? Jag och Peter passar på att ta en lunch tillsammans innan jag ska åka och vi lyckas svälja maten tio minuter innan barnen ska hämtas. Vi tar med en takeaway-kaffe från restaurangen, sätter oss i bilen och glider runt lite i solskenet för att få tiden att gå.

När vi njuter som mest av att för en gångs skull ha några lediga minuter ringer Peters telefon. Det är Nilla tillika mitt resesällskap som börjat oroa sig varför jag inte svarar på min telefon. "Men Elin, du har ju tågbiljetterna på telefonen!!!" säger den klyftiga människan. Skit. Den mysiga stunden var över och paniken infinner sig eftersom tågbussen går inom 30 minuter. Hur som helst hann jag hem för att hämta min gamla mobil, där tågbiljetterna låg för att sedan hämta barnen och rusa in i bussen med andan i halsen. Det gick. Vi kom med och även biljetterna. Efter några timmar kom nätet igång och telefonen var nu fullt funktionell.

Och så skulle jag lägga ut en fin bild på oss fyra, tjejerna som skulle göra stan. Vi skulle bo mysigt, shoppa, skratta och allt skulle jag dela med mig av till er. Det visade sig att bloggen hade tekniska problem med att ladda upp mobilbilder. Vad annars? Urless och matt tröttnade jag då på allt vad blogg heter därav bloggtorkan som nu varat sedan dess. Så nära att komma igång men ändå stört omöjligt. Det värsta är att min stackars programmerare har rumpan full med annat viktigt jobb som gör detta till låg prioritet. Kan ni fatta varför? Någon fabrik i Kina kan väl stå still en liten stund för min och er skull?

Nu vet ni hur läget är. Jag kommer blogga på som vanligt till dess att bilderna funkar som de ska. Orkar inte säga något datum längre. Peace.
Publicerat: 2013-03-13
Flärd på Östermalm
Nu är vi incheckade på hotellet och nerbäddade i prassliga, nymanglade lakan på östermalm efter lite shopping och en långsittning med god mat som fyllde våra magar väl. Jag säger som Nilla så klyftigt uttryckte sig: "Det här är vår lägstanivå. Så här ska en hemmafru ha det som sämst."
Publicerat: 2013-03-08
Mellodax!
Nu ska jag packa och sedan hoppa in i duschen för imorgon drar jag, Birgit och hennes kompis med morsa till Stockholm och flaggar för Sean Banan på Melodifestivalen. Tjoho! (Och i bästa fall hinner jag hämta ut min telefon på ICA innan avfärd, så jag på allvar kan börja mobilblogga.) DEN DU!
Publicerat: 2013-03-07
Ensam är stark???
 |
Min man arbetar som konsult runt om i Sverige, mestadels i Stockholm. Det innebär att jag är ensam med barnen större delen av veckodagarna eftersom det är en praktisk omöjlighet för honom att pendla 70 mil varje dag. Jag har i några dagars tid varit sjukligt less på att vara ensam med allt. Ensam med att lämna och hämta på skola, dagis och aktiviteter, ensam med att läsa läxor och godnattsagor och framför allt ensam med att uppleva vardagens glädje och sorg. Jag är grymt sällskapssjuk och skulle kunna kliva över berg för att få ligga i någons knä och bli kliad i håret just nu.

Sent ikväll kommer Peter äntligen hem. Imorgon lunch åker jag iväg och är åter hemma söndag kväll. Då är det dax för honom att åka igen och kommer hem natten till fredag. Då åker vi iväg... Om dryga två veckor är det nästa gång vi har en dag lediga tillsammans han och jag, hemma i huset. Som tur är så väger fördelarna med veckopendlande tyngre än nackdelarna. Fast just nu minns jag inte riktigt vad det var. Den enda fördelen jag kan komma på är att jag får ha mina goda chokladpraliner för mig själv, och det är ju i och för sig inte så tokigt! :)
Publicerat: 2013-03-07
Syd & Ekman
 |
Har nu skrivit klar artikeln om Syd & Ekman som gästar Sälen under påsk. Jag är djupt rörd och tacksam för alla fina pratstunder jag får möjlighet att ha med några av Sveriges starka personligheter. Något Micke Syd sa som jag tog fasta på vad det här med att leva inrutat. Själv har han inte haft ett enda fast jobb under hela sin livstid (52 år idag) och vet sällan vad han pysslar med ett år framåt. "Man får lita på att det löser sig". Skönt va? Tänk om vi kunde slappna av lite, och istället rikta fokus inåt på vad vi verkligen vill göra. Jag är helt övertygad att om man följer sitt hjärta och jobbar hårt så kommer det att ordna sig! Vi lever bara en gång och för mig känns det bortkastat att leva hela livet halvnöjd.

Nu tycker jag att du ska gå ut på www.salenweekend.se och läsa om Petter, ännu en stark personlighet med gripande bakgrund som valt att följa sitt hjärta mot alla odds. Helt klart läsvärd! I samma nummer kan du även läsa min artikel om Daniel Bodin. Trevlig läsning!
Publicerat: 2013-03-06
Den ekande tystnaden
Tystnaden ekar. Idag kom det inga hantverkare. Klockan sju var dörren fortfarande låst och jag har fått tillbaka mitt hus efter sju långa veckor fyllda av byggdamm och trängsel. Badrummen är klara, bortsett från att det saknas krokar och att det dröjer en månad innan golvvärmen kopplas på. Huset är städat och barnen är på skola /dagis. Jag känner rastlösheten komma krypande. Vad ska jag nu lägga all min energi på? Jobba hårdare, renovera kök eller bara njuta av lite lugn en stund? I helgen det bär av till huvudstaden. Äntligen. Till dess får det bli satsning på skrivandet. Här kommer lite kakelbilder. Håll till godo med färdiga badrumsbilder, kommer snart.
Publicerat: 2013-03-05
Hej Mickey!
Idag hade Birgit studiedag så jag lät barnen vara hemma trots att jag hade mycket att göra. Det får jag sota för nu, när klockan visar sen kväll. Imorgon bitti kör jag en intervju med Micke Syd från Gyllene Tider och jag börjar med förberedande frågor först nu, med grus i ögonen. Focus focus...

En glad händelse från dagen var att jag äntligen lyckades göra fina pannkakor för första gången i mitt liv. Jag har alltid trott att de halvbrända rundlarna har berott på min usla kokkonst men när jag nu gräddade smeten i en ny stekpanna insåg jag med ens att det var där skon klämde! Glad i hågen lyckades jag göra alla pannkisar lika fina och goda och det tackar jag min nya stekpanna för!

Nu ska jag återvända till mitt fokuserande innan jag stupar i säng!
Publicerat: 2013-03-04
Wow vilket lov!
Lov för våran del brukar innebära att vi följer med Peter på jobb. Vi åker till någon stad, bor på hotell, Peter är på kundbesök hela dagarna och resten av familjen brukar besöka något slott följt av några besök i butiker med tjatiga och svettiga barn.

I år var det annorlunda. Vi var stationerade hemikring och satsade stort på dagsutflykter istället. Ljuvligt! Det hela började med att vi tog en skotertur med mina föräldrar. Eftersom de är de lyckliga ägarna av fordonet tog de tjejerna med sig och vi fick glatt ta bilen efter. Vi åkte så långt det gick, men fick hämtning av skotern, den sista biten som inte bilen tog sig fram. Vi grillade, åkte pulka och njöt av solen.

När vi satt och gonade oss som mest i solen slängde min kloke far ur sig något drömmande om att vi skulle ha en varsin skoter, för att kunna åka på en långrunda tillsammans. På skoj lägger jag ut en förfrågan på fejjan utifall någon har en sådan över för utlåning /uthyrning. När svaren uteblev surfade Peter ut på Blocket och hittade exakt vad vi sökt efter i flera års tid. Det var bara att klippa till. Klockan åtta på lördagskvällen satte han sig i bilen och körde två timmar för att få sig en titt på den. Mitt i natten var han åter hemma med skotern på släpet och tidigt nästa morgon var matsäcken packad, skotern tankad och vi var redo för en långtur. Det blev en fin runda på cirka fem mil, givetvis med grillning, pulkaåkning och bedårande utsikt. Tjejerna klarade det galant och vi njöt av friheten som ett fordon som detta faktiskt erbjuder.

Vi har även hunnit med två vändor upp på fjället med skidåkning. Den ena svängen bokade vi upp med Helena och Patrik och deras sköna barn som var i sin stuga hela veckan. Vi åkte skidor, grillade hamburgare, hade stughäng och avslutade med en trevlig middag tillsammans på kvällen. Mycket nice!

MEN. När lunchvalen består av korv eller hamburgare i en veckas tid, när man längtar efter en molnig dag för att man ska kunna vara inne och tvätta med gott samvete och när man ser fram emot lite egentid, då vet man att lovet har fyllt sin funktion och jag kan nu glatt se fram emot en vecka med jobb, skola och rutiner igen!
Publicerat: 2013-03-03
Extra
extraright