Beautiful morning...
Vaknar av att Birgit frågar om vi kan äta frukost på säng. Ja visst, säger jag och genast kilar hon iväg och kommer tillbaka efter en stund med en bricka full av rostade smörgåsar med diverse pålägg på och apelsinjuice upphällt i glas. Mysigt.

Efter några minuter välts ett juiceglas ut över täcket, lakanet och madrassen. Nu vaknar jag på riktigt. Medan jag torkar upp kräks Birgit på hallgolvet. In i duschen, torka golvet och just ja torka sängen. Sen får jag fullständig panik. Ser att dörren är öppen till hallen. I hallen står hissen och Sigrid tvekar inte i vanliga fall att hoppa in i hissen och sticka ner när hon får möjlighet. Det är alldeles tyst. VAR ÄR SIGRID?? Som tur var sitter hon tyst inne i Birgits rum. Jag ringer Peter för att skälla på honom om att det är en livsfara att lämna dörren öppen och han är förvånad av hur vi kan hinna med så mycket på de få minutrarna han har varit borta. Då ser jag varför Sigrid är så tyst. Hon ritar först med tuschpennorna på golvet och sedan med glitterlimmet på Birgits sigridförbjudna påskpyssel. Gah!!

Efter mycket torkande och tvättande av juice, spyor och glitterlim ser jag äntligen en lucka till att hinna gå på toa. Ser för sent att papperet är slut. Ropar på hjälp. Birgit tar på sig ansvaret att hämta papper åt sin mamma i nöd. Samtidigt springer Sigrid till datorn som jag lade så sängen (eftersom toabesöket skulle gå med en väldig fart såg jag ingen fara med det) och hon fullständigt bankar skiten ur den. Var är Birgit? BIRGIT!! SKYNDA DIG!!!
Publicerat: 2010-03-30
En dag i Langkawi
Jag vaknar av vågorna utanför mitt fönster och går upp för att öppna det. Mina ögon skådar en fantastisk vy av turkost hav, vit sandstrand och mörkgrön regnskog. Syrsorna spelar i samklang med havsbruset. Min längtan efter havet är så stark så jag skyndar mig ner till stranden.

Sanden knarrar när jag sticker ner mina bara fötter och för varje våg som kommer spolas det upp tusentals av vackra snäckor. Jag njuter av varje andetag jag andas in, njuter av den klara luften, av de vackra grönklädda bergen och av de varma solstrålarna som värmer mig. När jag tittar upp mot skyn fastnar min blick på två örnar som fritt seglar på himlen.

Jag går tillbaka till familjen. De sitter uppkrupna i sina solstolar och tittar på aporna som klättrar i träden ovanför dem samtidigt som en stor ödla sakta smyger förbi. Vi sitter länge och studerar djuren. En apmamma med sin bebis kommer och tar våra kakor. Allt faller sig naturligt, det är här djuren hör hemma. Sedan badar vi och har det härligt tillsammans.

På kvällen äter vi middag på stranden medan solen sjunker ner bakom bergen. En eld sprakar i sanden och facklor lyser upp den mörka kvällen. Efter maten går jag för att söva min yngsta och lutar mig bakåt i en solstol medan jag gungar vagnen. Natten är svart och på himlen lyser stjärnorna starkt. Jag kan inte annat än att känna mig tacksam. Tacksam för att jag får vara i paradiset tillsammans med de jag älskar allra mest. Tacksam till Peter och till våra barn. Tacksam till mina vänner och familjen långt därhemma. Tacksam till Gud. Den kvällen kryper jag glad ner i min säng och somnar gott.
Publicerat: 2010-03-28
Paus
Nu har besökarna återvänt till Sverige /Norge och då sitter vi här ensamma igen. Jag känner mig full av energi efter två fantastiska resor och trevligt besök i en vecka. Dessvärre hade de otur med att Robin var sjuk, både tjejerna lyckades pricka in någon typ av magsjuka i två omgångar och att det regnade varje dag.

En vän ringde mig tidigt på morgonen samma dag som de kom och frågade om det var då de skulle anlända. Jag undrade hur hon kunde veta det och fick till svar att det regnade. De har varit här två veckor under hösten och det gjorde då inte annat än att regna, så det blev tecknet. Tiden mellan besöken har det knappt kommit någon nederbörd över huvudtaget. Men trots allt hade vi lugna mysiga dagar, och det viktigaste är så klart att få träffas.

Vi hann med några saker som att gå på det nybyggda kasinot på Resorts World, Sentosa. Det är en enorm satsning de gör och idag öppnades även Universal Studios på samma plats. Passar oss perfekt som älskar Shrek, jag ser fram emot att få vandra i hans slott.

Idag fyller min käre far år och jag önskar jag kunde vara med på kalaset och fira honom. Jag passar på att säga ett stort grattis här istället! Nu ska jag njuta av lugnet resten av veckan. Birgit har skollov fram till måndag, då hon börjar sin andra termin på läsåret. Såg att man får ta gymnastikklasser i samband med skolan, det låter bra. Hjälp vad jag babblar, too tired. Godnatt godnatt och sov så sött!
Publicerat: 2010-03-18
Hanoi
Visst är det märkligt att man kan drömma om ett land i hela sitt liv utan att veta någonting om det och först när man sätter sin fot på plats förstår man varför? Så var det för mig och Vietnam. Jag har alltid velat åka dit och när jag är på plats kan jag inte annat än att älska landet av hela mitt hjärta.

Vi hade fyra inspirerande dagar på många sätt och vis och tog oss så nära det lokala livet som möjligt till vår guides stora förtret. Vi hann med att se Vietnams traditionella dockteater på vatten, Ho Chi Minh´s döda kropp, One-Pillar Pagoda och litteraturtemplet.

Ett dygn kryssade vi runt på Halong Bay i en charmig båt och njöt av storslagen natur med enorma kalkstensklippor som stack rakt upp ur havet. Vi vandrade och paddlade kajak genom grottor samt besökte en by som flöt på havet. 125 familjer hade byggt sina hus på flottar och livnärde sig på fiske och att åka runt i små båtar och sälja snacks till turisterna på de större båtarna (vi). De hade till och med byggt en liten skola till barnen som så klart även den var byggd på en flotte.

Det som satte det djupaste spåret i mig var vardagslivet på gatan. Där gjorde man allt: Åt sina familjemiddagar, diskade, slängde sopor (rakt ut på gatan) och sålde det man hade att sälja. Det föll sig lika naturligt att damen plockade plastpåsar ur soporna som att vi kom åkandes på en cykeltaxi. Trots att husen var fallfärdiga och befolkningen fattigare än jag kunnat ana har jag aldrig stött på ett vänligare folkslag. Människorna fick mig att le det varmaste leendet jag haft på länge och värmde upp min frusna kropp. När jag mötte en skolklass och alla glatt sa "hello" (glada att kunna ett ord engelska) kunde jag nästan inte hålla tillbaka tårarna. Det finns en värme hos folket som är obeskrivlig. Det fick mig att vakna upp och helt plötsligt kändes den rika värld vi lever i väldigt fattig.
Publicerat: 2010-03-15
Mellanlandning
Är hemma på mellanlandning. Langkawi var fantastiskt, resebeättelsen kommer nästa vecka. Nu är jag mitt uppe i nästa packning. Imorgon åker jag och Frida äntligen till Hanoi, Vietnam. Vi ska njuta av att vara barnfria några dagar och uppleva exotisk kultur och vacker natur. Dessvärre krockade resan med filmjobbet. Bokaren ringde från agenturen och frågade om jag var tillgänglig på söndag. Jag är inte hemma förrän på kvällen så det sket sig. Typiskt, jobbet var för Canon så det hade vart skoj att göra.

Ikväll kommer mina svärföräldrar och Peters bror på besök. Peter passar på att sticka till Indonesien några dagar med brorsan för att spela golf, så barnen är hemma ensamma med deras farmor och farfar. Måste återgå till packningen. Sist jag kollade vädret i Hanoi var det 13 grader och regn. Jag har inte upplevt svalare än 25 grader sen i slutet av juli vilket kommer att resultera i en köldchock. Men det svåra sitter i att hitta kläder som är varma nog. Packa packa packa... Hörs på måndag!
Publicerat: 2010-03-10
Äntligen ska vi resa!
Var och shoppade häromdan. Skulle slå på stort och köpa en dyr handväska, för det passar ju bra att göra här i Singapore. Dessutom skulle jag köpa ett par ordentliga solglasögon. Jag skulle verkligen unna mig det. Förväntansfull gick jag genom alla märkesbutiker som finns på ION, det flådigaste shoppingcenter av dem alla. Blev mer och mer besviken ju längre tiden gick. Tantigt, tråkigt, propert BLÄ! I den lilla lilla shoppingpåsen jag hade i min hand när jag satte mig i taxin på väg hem var ett par vita tights från Zara värda 60 SEK. Det var vad jag lyckades åstadkomma i shoppingmetropolen. Bondblodet går aldrig ur...

Om några timmar går vårat flyg till Langkawi, en ögrupp väster om Malaysia. Även det är med på UNESCOS världsarvslista, liksom Halong Bay dit jag åker nästa vecka. Vita stränder, turkost hav och ett fantastiskt undervattensliv. (marine life, vad heter det på svenska??) Vi bor på The Andaman som ligger på stranden, omringad av regnskog. Jag hoppas på lata dagar med familjen och att vi får vara pigga och glada (friska). Måste rafsa ihop det sista så jag kan börja slappna av snart...
Publicerat: 2010-03-05
Boendet
Här kommer en liten presentation av vårat boende. Condot vi bor på ligger vackert beläget vid havet med utsikt över Singapores pärla, Sentosaön. En ö med fina stränder och ett bra nöjesutbud. Åt andra hållet har vi ett berg med oändliga parker och en bedårande utsikt över havet. Boendet omringas av fina skogar och är en oas i storstaden! Utanför condot ligger marinan, vår favorit. Där ligger vackra båtar och vilar men även vårt absolut bästa hak för att ta en fika, en drink, en brunch eller vad som lockas för stunden.

Condot är landets största och består av närmare 1000 lägenheter. Till det hör huvudpool, två barnpooler, två bebispooler, en bubbelpool och två vanliga pooler. I klubbhuset inryms tre klubbrum, omklädningsrum med dusch och ångbastu (vem använder det??) och ett gym. Utöver det finns tre lekparker för barn i alla åldrar, tre tennisbanor och flertalet grillplatser i olika varianter. I källaren ligger ett dygnet-runt-öppet seven-eleven. Vatten och grönska sätter prägeln på området vilket bidrar till en lummig och mysig atmosfär.
Publicerat: 2010-03-02
Extra
extraright