Sportlov!
Hej alla vänner!

Jag har fullt upp med sportlov. Det åkes skoter, skidor, grillas och körs pulkarace i massor. Jag återkommer med detaljerad information när jag får långtråkigt, antagligen i slutet av veckan.

Tills vidare, om vi inte ses i snön!
Publicerat: 2013-02-28
Uppbyggnad
Renoveringen börjar närma sig slutet. Kaklet är på plats, nu är det i princip "bara" installation av möbler och påkoppling av vatten som är kvar. Idag har jag börjat städa ur våra sovrum för att förbereda för en flytt tillbaka upp till övervåningen. I helgen kommer det gäster, och hur trevliga de än må vara kan det inte vara skoj att sova sju pers i samma rum, oavsett om badrummen hinner blir klara till dess eller ej. Bjuder här på några uppbyggnads-bilder.
Publicerat: 2013-02-24
Army of lovers, vänd om!
För första gången fick jag lov att avbryta mitt slaviskt följande av melodifestivalen. Army of lovers bidrag gjorde mig kräksjuk. Det var inget annat än smutsigt, äckligt och vidrigt ända ner i avgrunden.

Jag blir så ledsen när sex, som är menat till att vara något fint perverteras och smutsas ner. Gruppen får till och med barnen att blunda och hålla för öronen när det sexas och äcklas på scenen.

Tack och lov slipper vi se detta hemska bidrag i rutan igen och jag kan glatt packa väskan för att se finalen live!
Publicerat: 2013-02-23
Jag ser ljuset!
Idag mår vi alla bra. Igår var det värre. Igår var dagen då det skulle börjas kaklas. Den viktigaste dagen av alla i renoveringen som man verkligen behöver vara med och se till så att det blir som man har tänkt. Men orkeslös som jag var tänkte jag att det får bli hur som helst, det spelar ingen roll. Jag bad en kort bön att det skulle bli rätt och riktigt sen borrade jag ner huvudet i kudden och sov mig genom hela dan. Jag pallrade mig upp på övervåningen först när kakelsättaren hade gått hem för dagen och tack och lov var allt rätt och riktigt. Skönt!

Idag hade Birgit trumpetkonsert i skolan. Även fast jag kände mig piggare ville jag inte gå ut. Tack kära svärmor som tog sig dit och filmade istället för mig! Vad skulle jag göra utan all hjälp i dessa situationer? Peter är i Stockholm och jag ska försöka rodda barnen med dagis, skola, aktiviteter och en handfull hantverkare som springer i hela huset samtidigt som man ligger till sängs. Jag är evigt tacksam!

Nu är det sportlov och här ska det minsann sportas! Ikväll drar tjejerna till sin mormor och morfar för lite skoteråkning och korvgrillning. Myskul!
Publicerat: 2013-02-22
Dagens ordspråk
"Ropa inte hej förrän du kommit över bäcken". Då kanske ni förstår hur jag mår idag... Och imorgon börjar sportlovet och allt, så typiskt!
Publicerat: 2013-02-21
Raukar på Gotland
Jag trodde länge att Svenssonlivet var för andra, för alla utom mig. Jag ryser fortfarande när jag hör detta hemska ord. Svenssons. Så inrutat och så trist. Men, nu sitter jag här med en gigantisk villa, två små barn, en man och två volvos. Vissa saker går bara inte att hindra, det ena för med sig det andra. Så därför har jag nu även bokat in sommarens semesterresa. För första gången i mitt liv har jag planerat en hel veckas ledighet till mig och familjen. Valet föll för Gotland och nu längtar jag efter raukar, Pippi Långstrump och en massa sol.

Och ärligt talat, svenssonlivet är inte så tokigt när allt kommer omkring. Så länge jag får göra resan på mitt sätt och krydda det med spännande äventyr, stora som små, så är de flesta utav dagarna rätt festliga!
Publicerat: 2013-02-20
Sol och frisk
Det finns hopp om livet! Någon spya har jag inte sett skymten av på snart fyra dygn så nu kan jag inte annat än att friskförklara dottern. Glad är jag också att ingen annan blev drabbad. Firade det hela med en promenad i solen och lite pulkaåkning med barnen innan jag gick in och bryggde lite kaffe till de duktiga hantverkarna. Kan det kanske vara kaffet som gör att de dröjer sig kvar? Fyra veckor som det skulle ta är snart uppe i sex veckor.

Idag är det feelgoodkväll... grammisgala följt av Mia. Måste följa samtalen.

Psst, kika in på det snygga sportlovsnumret av Sälen weekend. Där kan du denna gång läsa mina artiklar om den vackra skidturen på fjället samt få en liten historielektion om Vasaloppet. www.salenweekend.se
Publicerat: 2013-02-20
Brösten tillhör barnen!
Jag blir så glad när jag läser om tuttuppror. Samtidigt arg för att det inte är en självklarhet att amma fritt och att det krävs ett uppror för att något ska hända. Jag kan bara stryka under i det bra som sägs, att "Man har inte en naturlig inställning till amning längre. Synen på kroppen har blivit sexualiserad; bröst är sex och ingenting någon ska äta från."

Jag tänker ofta på min farmor som en förebild i mycket. Hon blev änka med fem små barn och fortsatte på egen hand att driva familjens bondgård. I den världen som var "förr i tiden" var amning en självklarhet för överlevnad. Idag handlar det om status, sociala regler och jag vet inte vad för fjant. För mig känns dessa personer som är emot "offentlig" amning inskränkta, oerfarna och helt enkelt emot barnens bästa. "Det är barnens rättighet att få bli matade" säger Maja från Amningshjälpen.

Jag ryser vid blotta tanken när människor ser det som en självklarhet att mamman ska amma sin bebis på toan vid restaurangbesök. Vilken vuxen skulle frivilligt äta på en offentlig toalett, med kiss på ringen och papper på golvet?
Publicerat: 2013-02-19
Goda nyheter följs av dåliga nyheter
Jag har nu fått över mina kontakter till min ärvda smartphone. I rena lyckoruset skrev jag ett fint inlägg till er som jag skulle posta tillsammans med en omsorgsfullt vald bild. Då dök nästa problem upp. Av någon anledning gick det inte att publicera bilden. Då blev jag less och lade ner alltihop. Så nära men ändå så omöjligt. Det som nu behövs för att lösa bekymret är lite skruvning och mekning av min programmerare. I mån av tid ska problemet vara löst och jag kan då på allvar börja dela med mig av mitt liv till er.

För övrigt roar jag mig med, ja jag vill förresten inte skriva vad för då vågar ingen ens ringa mig framöver. Men det är i alla fall något som inte är trevligt men som snabbt blir avklarat. Okej, en dotter kräktes häromdan och jag håller henne hemma för att inte sprida smittan vidare. Jag tycker det är så respektlöst att låta sitt barn gå ut en dag tidigare bara för att man själv inte orkar vara hemma. Istället sprider man olyckan vidare till många andra familjer. Det räcker ju faktiskt att man smittar två kompisar. Då har man vips satt ytterligare sex personer i skiten. (Beräknat på att varje kompis har ett syskon och två föräldrar). Inte schysst! Smittar i hela två dygn efter sista kräkningen, respect please! Nu blev jag moraltant också.

På tal om moraltant så kan jag nämna att söndagsskolan gick kalasbra! Några minuter innan det skulle börja var jag ensam på plats med min dotter men sedan bara small det till och helt plötsligt satt vi där och trängdes tillsammans jag och en hel bunt med härliga barn som jag aldrig tidigare sett. Jättekul! Fortsätter det så här måste vi hitta ett större utrymme, ett mycket angenämt problem. :)
Publicerat: 2013-02-18
Alanis Morisette
Tjoho!

Nu har jag gått här och sprättat i flera dagar utan att få någonting vettigt gjort. Grymt ofokuserad och inte ens melodifestivalen fick mig med på noterna. Den enkla anledningen till det är att imorgon gäller det. Imorgon kör jag premiär för söndagsskolan och ja, jag är en aning nervös. Provkörde för tjejerna idag och insåg i samma stund att det bara kan bli bättre.

Så till Caroline af Ugglas, VARFÖR gick du inte raka vägen till Friends Arena?? Trots att jag smygröstade och allt. (Kan bero på att Peter kontra med att smygrösta i ren protest på den där killgruppensomjaginteminnsvadhette och gick in och snodde Carros finalplats.) Dessutom röstade han två gånger, och jag bara en. Det ska han få för!

Idag hade jag gemensam stund med Birgit. Vad vi gjorde? Jag satt i en snöhög och glodde in i en snöklump ståendes på en annan snöklump. Vi lekte att Birgit var mamma som lagade kålsoppa (!) till mig medan jag satt och tittade på TV ståendes på en byrå. Det förstod ni väl? Barns fantasi av idag. När vi inte glodde på TV så renoverade vi snöhögen. Stackars ungar, är det den världsbilden vi ger våra barn, att vi renoverar oss igenom deras barndom. Dessutom har vi skapat deras idylliska barndomshem lagom till de packat väskan för att flytta hemifrån. Isn´t it ironic? Don´t you think?
Publicerat: 2013-02-16
Fondueartikel
 |
Nu kan du läsa hela berättelsen om min fondueafton i Sälen i det senaste numret av Sälen Weekend. Kika in på www.salenweekend.se för att läsa. (Passa samtidigt på att boka bord om ni är i krokarna, detta måste upplevas!)
Publicerat: 2013-02-14
Våfflor med Alvin
Happy Valentine!

Idag har jag varit till lasarettet med Birgit för astmaundersökning. Tyvärr har hennes kurvor inte förändrats till det bättre så medicineringen förstärktes rejält. Anledningen till att hon inte svarar på medicinen kunde bero på hennes pälsdjursallergi. Den kombon var tydligen inte den bästa (astma + pälsdjursallergi) Förhoppningsvis växer allergin bort men då krävs det att vi gör allt som står i vår makt vilket innebär noll husdjur i vårt hus. Otroligt trist. Själv är jag djurvän ut i fingerspetsarna (kanske svårt för dig att förstå som läste mitt tidigare polisinlägg, men så är i alla fall fallet.) Har själv alltid haft djur i mitt hus under min uppväxt, ridit regelbundet mm och känner en tomhet utan dessa lurviga pälsbollar strykandes och kurrandes innanför mina väggar. Jaja, det är klart att ungen ska må bra. Men kanske... om det finns någon sorts kanin som även allergiska tål, om jag bara har den utomhus... snälla.

Yeah yeah. Ormen gick strålande även dag nummer två. Klistermärken klistrades och chanskort drogs. Sigrid fick belöningen att välja middag imorgon kväll vilket blev våfflor. (Varför är jag inte förvånad?) Och på Birgits kort stod det att hon fick välja fredagsfilm, vilket blev Alvin och gänget 3. Så nu vet ni vad vi pysslar med imorgon kväll! Auf Wiedersehen!
Publicerat: 2013-02-14
Ormen klistras full
Nyss hemkommen från komet, den sista träffen i föräldrautbildningen visade det sig. Det är lite vemodigt för vi hade det väldigt mysigt. Tänk att ha fixad barnvakt varje onsdagskväll för att sitta och diskutera barnuppfostran med andra föräldrar från olika sammanhang. Dessutom med en kopp kaffe i den högra handen och en baguette i den vänstra fylld med salami, brieost och soltorkade tomater. Men så tänkte jag om en sekund och det ska faktiskt bli skönt att slippa hemuppgifter och istället få omvandla teori till praktik. Vips har jag dessutom en kväll till i veckan som är ledig.

Idag körde vi igång "ormen" på allvar här hemma. Birgit fick följande uppgifter: 1. Vara klar för skolan 7.45 på vardagar. 2. Alltid plocka in i diskmaskinen efter sig. 3. Plocka ihop efter avslutad lek/aktivitet. Och till Sigrids tre utmaningar: 1. Klä på och av sig själv. 2. Torka sig själv efter number one på toa. 3. Äta med bestick. Och så till resultatet: Det gick strålande! Full pott till båda tjejerna vilket resulterade i tre varsina glittriga klistermärken att klistra fast på ormen. Sköter de sig lika galant imorgon kommer de att hamna på ett frågetecken och får därmed dra ett chanskort.... Spännande!
Publicerat: 2013-02-13
Låt solen aldrig slockna
Läste precis att solsidan kommer tillbaka i år igen. Tjoho, julbel i busken! Då har vi något trevligt att se fram emot. :)
Publicerat: 2013-02-13
Hallonsemlor
Idag är det semmeldagen, vet du om det? Enligt mig lyser dagen med sin frånvaro i skuggan av alla hjärtans dag som infaller samma vecka. Efter lite letande bland brödhyllorna i olika butiker lyckades jag till slut hitta Pågens smaskiga, färdigbakade semmelbullar. Köpta konditoribullar går bort och ärligt talat, vem orkar baka från grunden en helt vanlig tisdagseftermiddag? Eftersom jag och barnen får fylla bullarna själva blir det här alldeles perfekt lagom mycket hemgjort.

Fyllas ska dom med vispad grädde och färska hallon. När ingen annan än jag gillar mandelmassa, så varför envisas? Tänk framåt, tänk nytt och dekorera med lite florsocker!
Publicerat: 2013-02-12
Polisen, djurens vän
För några månader sedan läste jag i tidningen om ett gäng katter som var hemlösa efter det att ägarna har flyttat, men inte tagit med sig djuren till sin nya bostadsort. Istället för avlivning tog polisen hand om dem efter en lång procedur med länsstyrelsen inblandad. Igår läste jag åter i tidningen om dessa katter. De bodde fortfarande kvar hos polisen och hade det varmt och tryggt. Tack vare mycket polisgos var de nu kramgoa och reda att flytta till ett nytt hem.

Kom inte till mig och säg, kära poliser att ni varken har tid eller resurser när det kommer till grova brott och andra hemskheter. Har ni tid och pengar att lägga på några ynka små kattskrällen så har ni nog möjlighet att lägga lite tid på betydligt viktigare saker. Kanske börja med att gå en kurs i att lära sig prioritering??
Publicerat: 2013-02-12
Carpe Diem
Då var vi igång igen! Imorse var det förvånansvärt ljust ute vilket måste betyda att det snart är dags att krypa ur sitt ide och börja vakna upp!

Idag är det måndag, och som alltid på måndagar är det späckat schema. Skola, dagis, gympa, fiol, kyrkans barntimmar och scouter för barnens del. För min egen del blir det mycket planering av söndagsskolan och jag har ett möte inbokat på em för att diskutera igenom upplägget ordentligt. Satt och pysslade ihop små välkomstkort igår som jag tänkte att vi ska dela ut tillsammans med en liten gåva till alla barn som kommer för första gången. Sitter och kollar lite schysst musik också som kan tänkas passa.

Jag har precis skickat iväg en beställning på den där mini-kommoden från Svedbergs som jag nämnde förut och har även hittat en stilren tvättställsblandare från Mora Armatur till pig-toan. Så skönt att slippa tänka på det mer! Det här bli nog bra, bara det blir klart.

Nu ska jag gå och fånga dagen, gör det du också så hörs vi senare! Kram
Publicerat: 2013-02-11
Skidåkning
Här kommer några bilder från förra veckans längdskidtur till Hemfjällsstugan i Sälen!
Publicerat: 2013-02-10
Sköna söndan
 |
Jag älskar dom här dagarna. De som är som tomma blad när man vaknar som sedan sakta rullar på medan timmarna visar vad dagen kommer att fyllas med. Skjutsade Birgit till en kompis och blev kvar på en kopp kaffe i dryga två timmar för att sedan komma hem till lagad mat och hemgjorda bananbakelser. Efter det kan man njuta av att låta tvättmaskinen gå på högvarv samtidigt som jag går runt här hemma och plockar.

Igår tog jag med tjejerna till brandkåren där brorsan jobbar. Det var en annorlunda julgransplundring (julen varar ända in till påska var det va?) med pajkastning, glassätning och brandbilsåkning för hela slanten. När alla andra barnen kastade gräddpajer av hjärtans lust i två stackars brandmäns ansikten stod mina tjejer bredvid och skrattade lite försynt. Medan vi festade loss passade Peter på att ta en skidtur med sin bror på fjället, effektiva som vi är. Vem har tid att göra något tillsammans?

Nu ska jag försöka få något gjort innan Peter åker vidare tidigt imorgon bitti, för sen är hjulet igång igen.
Publicerat: 2013-02-10
Copacabanana
Hej gott folk!

Vad fantastiska ni är som tittar till mig trots min inaktivitet! Puss på er! Jag känner mig bara så opepp när jag ännu inte kan lägga ut en massa roliga och snygga bilder... håll till godo.

Sean Banan, visst e han underbar? Bättre moral kan man visst finna hos andra, men han är kingen i fruktsalladen på att släppa lös och skäms inte för sig själv, de bananbitarna är inte så tokiga!
Publicerat: 2013-02-09
Skidsällskap
Sitter och njuter av lätt träningsvärk från gårdagens längdskidtur med Frida. Vad kan vara härligare än att träna och umgås samtidigt? Det är helt klart den perfekta kombon!
Publicerat: 2013-02-08
Folkfest i mitt hus
Med två skåpbilar och tre volvos på gården samt diverse olika hantverkare inne i huset borde renoveringen bli väldigt bra. Kom nyss två typer inklivandes som ville byta vattenmätare, de hade inget att göra med badrummen och ingen visste varifrån de kom. Men har man redan fyra hantverkare i huset, så varför inte ha sex?
Publicerat: 2013-02-08
Med livet som insats
God morgon!

Idag har jag Sigrid hemma efter att hon varit lite orolig i magen i natt, men det verkar inte vara några större bekymmer med henne. Efter det att vi lekt Björnen sover, strykt pärlplattor och spelat Hello Kitty-spelet har jag nu lyckats bänka henne framför en film så att jag kan slipa klart på mina texter innan inlämning.

Jag skulle ha följt Birgit till lasarettet för en astmakontroll i eftermiddag, men eftersom hon är lite snuvig ställdes det in. Vi var inne strax före jul och resultaten av hennes blåsning blev usla pga hennes dåvarande förkylning. Därför fick vi en ny tid, som skulle ha varit idag. Med andra ord hade det varit waste of time att åka dit idag igen, och istället sköts besöket upp en vecka. Då är hon förhoppningsvis frisk och kanske hinner vi med att klämma in en liten shoppingrunda samtidigt. Om inte annat så en fika i alla fall.

Hur intervjun med Bodin gick? Ganska bra hoppas jag. Den blev avklarad på rekordsnabba 10 minuter och jag hoppas jag fick det material jag behöver. Vilken galning! Aldrig rädd, aldrig osäker. Han kör sina tricks och volter med skoter och cross och kammar hem guld efter guld. Tänk vilket yrke dessutom, att åka jorden runt och visa upp sig med livet som insats, varje dag. Aldrig rädd för att dö trots bruten nacke för ett år sedan. Och så tar han guld i X games nu för bara några veckor sedan, skadan till trots. Amazing.

Själv tror jag att jag föredrar att vabba med mina barn, min äventyrslystnad till trots. Jag får nöja mig med några små hopp med brädan på fjället istället. Ja, det får räcka.
Publicerat: 2013-02-07
Tina, Kattis, Mia & jag
Här sitter jag och längtar en hel kväll på att klockan ska slå nio för en stund med Mia på Grötö. Tills klockan blir slagen och jag först nu minns att vår tvbox är trasig sedan en vecka tillbaka. Ingen kan anklaga mig för att vara TV-missbrukare i alla fall. Surfar in på TV4play för att kolla där istället. Tyvärr ligger det inte uppe än, utan jag får istället klara mig med förra veckans repris. Nu ska jag mysa med Tina, Kattis och Mia oavsett aktualitet.
Publicerat: 2013-02-06
Daniel Bodin
Lyckades alldeles nyss boka in en intervju med X-gamesvinnaren Daniel Bodin. Den äger rum om bara några timmar så nu gäller det att förbereda några intressanta frågor...
Publicerat: 2013-02-06
Artikel om anrik skinnbutik
Nytt nummer av Sälen Weekend finns ute nu. Kika in på www.salenweekend.se. Lyckas du inte bläddra, klicka dig vidare till arkivet där det ska funka bättre.
Publicerat: 2013-02-06
Blanka eller matta...
Sa jag någon gång att alla beslut ang. badrum var tagna? Ops vad fel jag hade! Vilka spots, bygga in fläkten eller ta av taket, timer på handdukstorken eller inte osv...

Börjar bli protester från kollektivet i lekrummet nu oxå. Minstingen saknar sin säng och själv längtar jag till att få ha huset för mig själv dagtid. Jag har lovat mig en stor tulpanbukett när badrumsstökandet är klart och det ska även firas med en mysig invigningsfest. Till dess får jag locka den lilla med att hon får sova i min bäddsoffa. Det borde funka ett tag.
Publicerat: 2013-02-06
Bekännelser
Okej, jag måste erkänna. Jag ändrade om mitt mobilabonnemang till fri surf. Jag har fått en telefon, en ärvd visserligen men det är en smartphone i alla fall. Den ska jag ha tills jag sett ut vilken jag ska köpa. MEN. Jag lyckas inte föra över mina kontakter från den gamla till den nya, och utan kontakter är den nya värdelös. Därför använder jag mig fortfarande utav den gamla.

Med sina fyra år på nacken verkar det inte finnas något smidigt sätt att föra över alla gamla nummer på och jag har ärligt talat inte hunnit sitta ned och fixa det. Jag har stora förhoppningar till veckoslutet. Och får jag bara till min telefon så ska det väl inte vara så svart att få till lite mer och fler bilder här på bloggen! Jag längtar lika mycket som ni! Kram på er
Publicerat: 2013-02-05
Drömmer om choklad och risklädda berg
Det är inte särskilt roligt att leva med en bubblande mage samtidigt som huset är fyllt av främlingar. Bäddade ner mig igen efter det att ungarna åkt till skola/dagis och vaknade först när jag skulle sätta tänderna i en god chokladig glass en varm julidag i en ljuv dröm. Bubblan sprack. Nu känner jag mig i alla fall bra igen och har åter fått kraften till att jobba.

På badrumsfronten hände inget synligt alls förra veckan. Det var fyra pers här konstant och diskuterade lite och drog några rör. Men nu händer det grejer. Idag ska det dras el, läggas golvvärme och gipsväggar ska spikas upp. Jag gillar synliga resultat!

För att uppmuntra ett surigt jag (läs urtrött) i bilen på vägen hem i söndags köpte Peter mig en resetidning. Då gjorde det mig bara ännu surare. Men nu sitter jag här och suktar efter risklädda berg i Asien och en solvarm kropp. Jag har tydligen utvecklat ett starkt behov av nya influenser och upplevelser med jämna mellanrum. I fjol åkte jag på en resa till Singapore / Indonesioen med familjen och i höstas tog jag och Birgit en sista minuten tillsammans med hennes gudmor till Zakynthos, Grekland. Jag tänkte att "nu ska jag leva på det här länge och istället ta vara på Sveriges skatter och söka utmaningar i vardagen". Det har gått fyra månader och jag vill vidare... Peter kommer att jobba mycket i Kina under våren och undrade om jag ville följa. Spännande att upptäcka Beijing på egen hand medan han är på kontoret i två veckor, men det blir för lång tid utan mina små. I alla fall den här gången. Vi får satsa på en härlig semestervecka i Sverige i sommar istället.

Ja just ja, jobba...
Publicerat: 2013-02-05
Sträck på dig!
"Varje gång en kvinna går förbi en spegel och säger något kritiskt om sig själv finns en liten flicka i närheten som hör henne." /Gloria Steinem.

Tänk på det här tjejer. Det är illa som det är att vi har dålig självkänsla, men vad vi än gör: Låt oss inte föra över det på någon annan. Snälla!
Publicerat: 2013-02-04
Missed you!
Äntligen får jag träffa er igen! Helgen var fantastisk men när jag kom hem igår kväll stupade jag i säng direkt. Så trött.

Jag har i många år saknat en söndagsskola till mina tjejer på orten där jag bor. Nu har jag tröttnat på saknaden så istället ska jag och en kvinna dra igång en sådan i en kyrkas regi. Det känns otroligt roligt, spännande och utmanande. För att få lite inspiration drog jag alltså iväg till Jönköping på barnledarkonferens. En konferens som är gränsöverkridande för alla kyrkor och den största någonsin i Sverige med tusentals besökare. Det var väldigt givande och pratades mycket om hur vi ska göra för att det ska vara roligt för barnen. Det är viktigt att tänka på sitt kroppsspråk som röstläge, ansiktsuttryck och att ta med hela kroppen när man berättar för att göra det mer intressant. Det pratades även om barns utsatthet idag och vikten av att alla barn ska vara sedda och få komma till tals. Kärleken till barnen ska vara grunden i vårat arbete.

En annan rolig grej är att några av våra bästa vänner bor i samma stad så jag tog tillfället i akt och drog med mig hela familjen och vi bodde hos dem hela helgen. Therése följde med mig på konferensen och papporna hängde med barnen på lekland och i lekparker. Vad kan vara härligare än att göra något vettigt för sig själv samtidigt som barnen har det bra med sina fäder? Love it. På kvällarna hade vi gott om tid till att äta och prata i lugn och ro tillsammans medan de exemplariska barnen sov. Ja, faktiskt!

Idag har jag varit på sångstund för småbarn, utan egna barn. Jag har fått frågan att leda sången framöver på grund av föräldraledighet hos den andra ledaren. Jättemysigt och roligt på alla sätt och vis men jag ser min ständiga tendens till att ta åt mig för mycket, bara för att allt är så kul. Ska försöka dra i tyglarna lite och tror att jag kommer att tacka nej. Men jag är glad att jag fick frågan!

Nu är det lunchdax och sedan är det att skjutsa barn på diverse olika aktiviteter. Måndag betyder att snurran har tagit ny fart.
Publicerat: 2013-02-04
Krupp var beskedet
Inatt vaknade Sigrid av halsont och andnöd. Jag är inte den som blir rädd i första taget, men har barnen problem med andningen är det inte längre roligt. Så idag var vi till doktorn som trodde att det var en lättare form av krupp. Som tur är fick jag reda på att luftrören aldrig sätts igen helt, vilket känns tryggt. För att lindra så ska man sitta upp och ta lite frisk luft. Med andra ord betyder det att alla är friska och vi kan åka till Jönköping som planerat idag!

Jag ska på kurs hela helgen lång och anar att tiden till att blogga blir minimal, återkommer om mer info senare.

Hade tänkt att packa hela förmiddagen, men än så länge har jag lagt det mesta av min tid till annat. Mitt i röran kom den stackars elektrikern som ville att vi skulle kika på vilka spotlights vi ska ha i badrumstaket. Jaja, får rafsa ihop nåt nu och kasta i oss lite käk. So long!

(Förresten, nu funkar det problemfritt att kommentera igen.)
Publicerat: 2013-02-01
Extra
extraright