Auditions
Missade en audition för Sigrid. Jag glömde helt enkelt av den och låg gott vid poolen istället. Det var för välling nu igen. Den senaste vällingreklamen vi gjorde har nu börjat sändas på TV, men jag har själv inte sett den. Sigrid var reservbebis (ifall huvudbebisen ballade ur) och jag var mamma. Väldigt glamouröst...

Imorgon är det min tur. Jag ska på audition för någon filminspelning, mer vet jag inte. Min kära bokare på agenturen pratar den berömda singlishen -en blandning av engelska och kinesiska. Ni kan ju tänka er hur det låter, ibland är det helt obegripligt. Jag kunde inte klura ut vad filminspelningen handlar om så det blir svårt att styla sig rätt. Hoppas jag åtminstone uppfattade adressen så jag kommer till rätt ställe.
Publicerat: 2010-02-28
Vardagens framsteg
Sigrid har för första gången bajsat på pottan! Ett stort steg i vardagen, och inte på vilken potta som helst utan på DOCKPOTTAN! Så typiskt Sigrid -vägrar både potta och toalett. Jag såg att hon var på G och kläckte ur mig att hon fick sitta på dockpottan. Troll som hon är tackar hon inte nej till detta busiga erbjudande.

När Birgit skulle pottränas vägrade även hon både potta och toalett så hennes melodi var duschen. Varje gång hon var nödig var det bara att dra av alla kläder och hoppa in i duschen. Som tur var, var detta endast i en övergångsfas som varade några dagar. När hon väl fattat att behoven gick att kontrollera slängde vi blöjorna och började använda pottan flitigt.

I vår familj är alla sätt att säga byebye till blöjan bra!
Publicerat: 2010-02-27
Ursäkt
Jag är ledsen vänner men jag är inne i mitt bästa flow då jag bara vill göra göra göra saker hela tiden! Börjar mentalt förbereda mig på att flytta hem till sommaren och det är så mycket jag vill göra innan dess, vilket gör att mitt bloggande blir lidande.

Idag sa förresten Sigrid sin första två-ords mening. " No mama" -mycket viktigt. Utöver det har jag utökat min morgonpromenad till ett två-timmarspass. Det du Bengt, nått att bita i tills du kommer! Ja annars då? Jag älskar våra grillkvällar här på condot! Har hunnit med några stycken på sista tiden med olika vänner. Vi grillar, barnen springer runt och leker, vi njuter av klimatet och bara umgås. Utöver det har jag tackat nej till en skola jag var sugen på att gå och istället njuta av mina barn.

Nej nu e det en kopp kaffe och kvällsmys som gäller. Hej hopp!
Publicerat: 2010-02-22
Parmiddag
Igår spelade Peter golftävling ute på Sentosaön, Viking Cup. Jag och Anna skulle möta upp våra män för en trevlig parmiddag. Tji fick vi. När vi kom till det anrika klubbhuset visade det sig att de ovetandes hade betalat mycket pengar för en gubbmiddag, så nobbade gick vi ensamma till en närliggande italiensk restaurang men med en fantastisk havsutsikt. Jag anar att vi var de stora vinnarna.

Vi satte oss på terassen och njöt av solnedgången i den ljumma kvällen. Tillsammans med de kärlekssuktande paren som omringade oss, de brinnande ljusen och de vita dukarna åt vi pasta med skaldjur. Efter en timme fick vi gå till "gubbarnas" bord. Haha men det var trevligt! Satt och pratade järnamål tillsammans, då flera hade sina rötter därifrån. Så klart.

När seniorerna tröttnat ur gick vi äntligen till Café Del Mar som ligger vid en av Sentosas tre stränder. Där kröp vi upp i en säng som stod i sanden och beställde in diverse smårätter. Nu var det istället stjärnorna och vågskvalpet som stod för stämningen.

Trots att sängen gjorde oss småbarnsföräldrar rätt slöa fick jag en känsla av att vi faktiskt var på ett tropiskt ställe. Hit kommer jag att åka oftare.
Publicerat: 2010-02-13
Tandlossning
Igår kväll kom Birgit hem och hade en lös tand. Hon hade ätit middag hos sina vänner och skyller det hela på lövbiffen. Idag fm lossnade den. Är det inte lite tidigt, precis fyllda fem? Jaja än en gång slås jag av hur fort tiden går.
Publicerat: 2010-02-09
Bara bus
Här kommer en ocensurerad film på en liten varelse i sitt busigaste sinneslag.
Klicka på länken och njut av Sigrids tandborst-vägran.

Sigrid Bus
Publicerat: 2010-02-07
Min dag
07.00 Hela familjen vaknade av Peters klocka. Birgit rusade in in köket och gjorde mackor till henne och Sigrid med vindruvor på.

07.15 Birgit kom in i sovrummet och var besviken för att vi gått upp ur sängen, där mackorna skulle ätas. Birgit är ledig idag som kompensation för att de var på utflykt till chinatown med skolan i måndags.

08.40 Jag följer Birgit till simlektionen. Hon gör grymma framsteg: dyker efter leksaker och lägger grunderna för crawl.

9.40 Blåfrusen trots våtdräkt och sol går vi hem.

10.00 Ringer och frågar en tjej som importerar handmålade skåp från Kina om mina specialbeställda smyckeskrin har kommit. Hon svarar ja och jag bestämmer att jag ska åka till hennes lagerlokal senare under dan.

10.30 Min vän Frida med dotter, Liza kommer. De har oxå klämt in en ledig dag, för ovanlighetens skull. Tillsammans äter vi nudlar med räkor. Efteråt kaffe och morotskaka.

12.00 Tar förväntansfullt en taxi till lagerlokalen när Sigrid somnat och Birgit följt med Liza hem för att leka.

12.30 Tar besviken en taxi hem utan skrin. De skulle inte skeppas över förrän i slutet av nästa månad. Hoppas det inte är samma visa då. Jag kommer att vara nöjd, bara jag får dem!

13.00 Går över och kollar till tjejerna, men de leker så bra så jag visar mig inte ens för dem.

14.30 Bygger lego med Sigrid.

15.40 Följer tjejerna till poolen. Sigrid är sugen på att bada, men när hon kommer i vattnet får hon utan anledning fullständig panik. Vill vara i vattnet, men ändå inte. Vill vara hos mig, men ändå inte. Totalskriker så det är bara att följa henne hem igen.

15.50 Duschar av henne snabbt och hon har fortfarande panik. Halkar i badrummet, hoppar upp och landar på huvudet. Jack i pannan och bula. Lägger på is till hennes fasa men hon lugnar ner sig och allt ser bra ut.

16.00 Går ner till poolen och ger Birgit hennes googles som jag lovade. De var då på väg upp ur vattnet och planerade att gå på Mc Donalds.

16.10 Hem och duschade av Birgit.

16.30 Står Birgit redo för Mc Donalds med Liza och Robban (pappan). Uppklädd, väska med egna pengar och smink. Pussar henne hejdå innan hon ensam tar hissen ner för att möta upp dem. Hjälp vad åren går fort, snart sitter jag ensam här!

17.00 Ringer Peter och säger att åskvarningen gick på jobbet. Då är det totalförbud att gå ut vilket innebär att han inte kommer hem på flera timmar. Området han jobbar på har flest åsknedslag på jordklotet (det e sant!) Dessutom tar resan hem garanterat 60 min +.

17.20 Sätter mig med Sigrid och äter tacos. Hade hoppats på hela familjen samlad.

17.30 Sigrid är fortfarande lite feber-krasslig och inte alls sugen på mat, så hon hamnade framför TV´n tittandes på Barney istället. Satt ensam och åt upp resten av min mat.

17.55 Peter ringer och säger att han är på väg.

18.00 Birgit kommer hem efter en lång lekdag.

18.40 Sigrid piggnar till så vi kastar och sparkar lite boll tillsammans.

19.05 Peter kom hem, drygt två timmar efter åskvarningen.

19.20 Birgit fick feber, 39 grader.

19.40 Lyckas få till ett litet mys ändå. Sigrid kommer till mig och vill ha mer chips. Jag ber henne hämta skålen men hon förstår mig inte. Skålen, hämta skålen Sigrid! Lika oförstående. "Bowl" säger jag tillslut. Genast springer hon iväg och hämtar skålen för påfyllning. Dags för språkkurs.

20.15 Jag smyger mig in till datorn med en kopp kaffe och mörk mintchoklad medan resten av familjen myser till filmen "Råttatouille"

21.00 Båda barnen ligger i sina sängar.

22.00 Går över till Daniel och Per på fest. Spelar "Rockband", dricker apelsinjuice och knaprar kinesiska nyårs-kakor.

01.00 God natt.

02.00 Kämpar med AC´n. Tar ögondroppar, ögonsalva men bara kliar och nyser. Stänger av AC´n och somnar gott.

07.00 Myser med Sigrid, en ny dag har börjat!

Dagen var som livet: Inte som jag tänkt mig, men bra!
Publicerat: 2010-02-05
Chinatown
Igår natt fick Sigrid feber igen. Vi skulle ha mammagruppen hos oss, med det vara bara att ställa in. Anna kom ändå, och det var trevligt! För Sigrid var trots allt ganska okej.

Efter frossande av frukt och kaka och en sovandes Sigrid begav jag mig till Chinatown som är ett område med smala gränder, handelshus och massor av kinesiska varor att köpa. Det finns mycket krafs men även fina saker som möbler, skrin och en del målningar från Kina.

I ena änden av de värsta turiststråken ligger Buddhas tandreliktempel, och dit var vi. Där förvaras alltså en tand från Buddha i en 420 kg tung stupa av rent guld. Där fanns även bönehjul, tiotusenatals Buddhas och bedjande munkar att titta på. Roligt att vara där. Efter tempelbesöket drack vi kinesiskt jasminte och avslutade med en kvarts kinesisk fotmassage. Skulle inte skriva det sistnämnda egentligen, men kunde inte låta bli. I övrigt var det mycket utsmyckningar och kommers inför det kinesiska nyåret som är i mitten av februari.

Publicerat: 2010-02-05
Clean aircon solves the problems
Nu har jag en gubbe här för att rengöra alla våra smutsiga AC-aggregat. Skönt att ha hittat anledningen till våra förkylningar. De senaste nätterna har jag inte kunnat sova med AC´n på, för då har jag hela kommande dag gått med halsont och nysningar. Farbrorn var här i höstas och bör komma var tredje månad, men tiden går så ruggigt fort så jag har bara glömt av att boka in honom tidigare. Nu hoppas jag iaf på svala nätter och krya dagar!

Jag vill samtidigt passa på att göra reklam för uppföljaren av rysaren "Myrorna", håll till godo! Nu mer spännande än någonsin! (Önskar dock att jag inte hade huvudrollen)
Publicerat: 2010-02-03
Träning
Min träning går på skit, det är bara att erkänna. Hemma i Sverige finns det ju något som kallas vardagsmotion, och det var min melodi. Ta trapporna istället för hissen, gå istället för att ta bilen och bära barn istället för att skjutsa i vagn.

I dessa varma breddgrader blir vardagsmotionen en omöjlighet. Lokalbefolkningen är smarta nog att ta hissen istället för trappan (i alla lägen, även om det så bara är en ynka liten trapp), gå långsamt istället för att som jag -gå snabbt och bli svettig, ja det går till och med så långt att jag (liksom alla andra) beställer taxi. Istället för att gå ut på gatan och vinka in bilen tar jag hissen ner till källaren och en meter utanför hissen står taxin och väntar på mig. Detta är en nödvändighet om man vill vara någorlunda fräsch och slippa det värsta högblanka ansiktet.

Tragiskt men sant. Så om man ska få någon motion över huvudtaget måste man bege sig till ett gym, ta en simtur i poolen eller gå en svettig morgonpromenad. Ingen gratis träning här inte! Detta är för mig mycket frustrerade som inte finner någon större motivation att gå till ett svettigt gym och titta på desperata människor i jakt på den perfekta strandkroppen.

Jag älskar att gå mina morgonpromenader men hatar att gå ensam i rädsla för att trampa på någon läskig orm -så de uteblir alltför ofta. Jag tycker att det är skönt att ta en simtur i poolen, men då måste jag ha barnvakt. Och skulle jag mot förmodan ha det så föredrar jag att ligga i solen och endast doppa mig när det blir för varmt, tillsammans med en vän.

Jag kommer att komma hem i sommar som Michelingubben. Men tveka inte att heja, det är med största sannolikhet jag!
Publicerat: 2010-02-02
Härliga tisdag
Jag har numera vigt tisdagar till min alldeles egna dag. Det är väldigt mysigt med barntimmar, mammagrupper, simlektioner, hämtning och lämning på skolan och play-dates av alla de slag, men det blir ännu roligare när man får en dag i veckan att göra något skoj för sin egen skull.

Så idag lunchade jag på PS Café i Dempsey Hill med mina nyfunna vänner från High Tea´t. Oj vilket mysigt ställe! Detta ligger inbäddat i djungeln och syrsorna spelade lika högt som jazzmusiken i högtalarna. Det blev en långlunch på hela tre timmar och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det bästa var att vi bestämde oss för att vara kulturella tillsammans: gå på musikaler, konserter och andra trevliga föreställningar. Alltid något i sikte!

När jag kom hem till mina dyrgripar på eftermiddagen var jag full av energi så vi hade en väldigt trevlig eftermiddag i poolen. Solen var på vår sida och många härliga vänner gjorde oss sällskap.

Idag slog det mig att Sigrid börjar komma in i sin 2-års trots. Hon kastar sig skrikandes på backen och gör sig tung som bly när hon inte får som hon vill. Jag är evigt tacksam att vi slipper tjafs om vinterkläder och dagistider som ska passas!

Nöjd och glad kryper jag ner i min säng ikväll.
Publicerat: 2010-02-02
Extra
extraright