Myrorna del 2
Jag var inte riktigt ärlig sist. All mat låg inte i burkar med tätslutande lock. All mat förutom pastan. För vilken myra knaprar pasta?? Häromdan skulle vi äta till halva familjens glädje (jag har förätit mig) äkta siljanscharks falukorv och makaroner, som hade blivit hitflugen runt halva jorden åt oss. Älska lokalt eller hur var det...

När Peter skulle koka pastan så började det så där när den var halvklar bubbla upp mellanstora svarta filurer. Det visade sig vara massor av skalbaggar i pastan så det var bara att slänga... Brrr vad äckligt. Det blev ännu en storrengöring och min frustration var maxad. När köket städas noggrant varje dag, disk diskas undan omedelbart efter varje måltid, soppåsar slängs regelbundet flera gånger per dag, så borde det vara rent. Vad mer kan man göra? Antar att ingen vill komma hem till oss på middag.

Men, jag kan i alla fall se en liten förbättring på myrfronten. Det är ingen highway längre, inte ens en ynka liten myrstig i mitt kök. Bara någon enstaka myra här och där. Kanske hjälpte de där dosorna ändå.

Fick höra i veckan att det finns långtidsverkande myrdosor. De fungerar som så att dosorna lockar till sig myrorna som trampar i giftet, sedan knatar de vidare in i mybot och lämnar giftet där och på så vis tar de död på drottningen. Då försvinner myrorna. Jag gissar att det var sådana vi hade. Det känns nu trots allt lite trevligare att vara i köket. Jag hoppas och önskar att detta är den andra och sista delen av denna hemska rysare.

Törs knappt nämna att jag har gått och blivit förkyld, igen. Vem har tid att resa när man ska gå hemma och vara sjuk hela dagarna? Dessutom är det väl lika bra då Peter har sjukt mycket att göra på jobbet. Sist jag satt ner och pratade ensam med honom var när vi var på Hardrock Café och käkade. För 15 dagar sen. Allt har sina sidor. Nu ska jag än en gång krypa ensam ner i säng. Med längan efter sällskap...
Publicerat: 2010-01-28
RESSUGEN
Jag vill så gärna åka någonstans NU! Sitter och tittar på resor och kan inte förstå varför vi inte åker varje helg. Eller jo det gör jag, men jag vill mer. Langkawi, Borneo, Krabi, Rawa vad som helst. Måste boka något nu snart. Har under hösten rest en gång per månad, men under januari har vi inte varit någonstans. Därav mitt otroliga sug. Restips någon?
Publicerat: 2010-01-28
High Tea
Efter gårdagens morgonpromenad började jag äntligen känna mig frisk. Istället fick båda tjejerna ögoninflammation. Som sagt, det går runt runt runt... Snoriga e dom oxå.

Något fick jag lov att göra för att komma bort från sjukdomar ett tag så idag var jag på High Tea på det anrika hotellet Shangri-La´s "Rose Veranda". Jag tror att det är mer brittiskt än kinesiskt, men det spelar mig ingen roll så länge det är trevligt, och det var det! Började med att beställa in te från den långa menyn. (100 olika sorter att välja bland) Det blev Chai för min del. Alla fick en varsin tekanna ståendes på bordet med sin valda sort. Till det var det buffé och mina favoriter var svampsoppan och sushin.

Efter buffén var det dessertbord med chokladfondue och bakelser av olika varianter. Den japanska glassen var dock ingen höjdare, som påminde starkt om den vidriga penicillin man åt som barn. Till desserten valde jag ett hälsote med diverse nyttiga rötter i. Att dricka te till maten var en ny upplevelse för mig, och en bra sådan! Jag pimlade i mig två kannor och gick nöjd men kissnödig därifrån. Utöver en trevlig dag fick jag dessutom lära känna några nya härliga människor.
Publicerat: 2010-01-26
Busy
Förlåt för uteblivna uppdateringar, har inte suttit still många minuter sen sista inlägget så jag har ärligt talat inte hunnit med att skriva. Dessutom var det min tur att bli sjuk så nu har jag drabbats av lite feber, halsont, huvudvärk och trötthet. Alltid är det något, även Birgit är rosslig.

Har alltså hunnit med ganska mycket: Kyrkans barntimmar, mammagrupp och play-dates som det så vackert heter. Träffade en tjej från mina hemtrakter igår som är här och pluggar. Det var mycket trevligt. Vi var ut på marinan och fikade och sedan följde hon med mig till vårat "vilda" hem, som det faktiskt är så där på eftermiddagen och barnen är fulla av bus.

Det bästa av allt är att jag har bokat DRÖMRESAN. Jag och en vän åker ensamma (utan familj) till Hanoi, Vietnam. Där ska vi njuta av kulturen, se oss omkring och kryssa runt på Halong Bay (ett världsnaturarv) Det ser vi fram emot!

Nu är det fredag igen och jag är så trött. Många aktiviteter på en vecka och många tider som ska passas. Jag hoppas vi får vara relativt pigga i helgen. Birgit fick skippa simlektionen imorse efter en kämpig natt. Nu ska jag förbereda henne för skolan, det tror jag hon orkar.

Hörs senare!
Publicerat: 2010-01-22
Antibiotika
Djungelpromenaden blev av. Det är så vackert så man kan dö, ska lägga upp bilder en annan gång. Såg ingen orm, inga apor och inga spindlar, fick istället frisk luft, uppiggande morgonträning och en härlig pratstund.

Peter åkte på jobbet precis för att ta ett nattpass. Han har varit riktigt risig de senaste dagarna, haft typ lunginflammation men ändå inte. Det var nått annat som sätter sig på luftvägarna istället och resultatet av sjukdomen är andningssvårigheter och hög feber. Han hade samma sak i början av december, fick antibiotika så det försvann en stund för att sedan komma tillbaka igen. Bakterierna kan tydligen gömma sig för medicinen i cellerna. I mina öron påminner det om cancer, men det e det ju som tur va inte. Nu har han iaf fått en dunderkur bestående av antibiotika IGEN så att han kan jobba, jobba, jobba.

Idag kom äntligen våra underbara vänner tillbaka från ett kallt jullov i Sverige. Ni är så efterlängtade av hela vår familj! Vi har mycket att ta igen...

Jag tackar för mig än en gång så hörs vi imorgon!
Publicerat: 2010-01-19
Kalasdax
Idag var huvudattraktionen barnkalas. Jag följde Birgit för att fira hennes klasskamrat som fyllde sex. Det var mat, lekar, tårta och goodybags, allt som behövs för ett lyckat party! Alla skrattade och hade kul hela vägen. Nöjda gick vi hem. Nu sover hjärtegrynen och snart även jag. Imorgon är det morgonpromenad. Det var en evighet sen och så behövligt.

God natt!
Publicerat: 2010-01-18
Jag har fått NOG!
Usch och fy! Det började med att jag ibland kunde se någon enstaka myra springa i mitt kök. I värsta fall kunde jag räkna till fyra stycken och jag höll på att dö. (Urlöjligt, jag vet). Men det var då, för några månader sedan. Nu är det femfiliga highways rätt in i köksskåpen, bestående av MYROR! Och dom springer fort, ni vet en sån där 120Km/h-motorväg. Och det märkliga är att jag vet inte vart dom tar vägen! Dom rusar in i skåpen för att sedan försvinna!

Och tro mig, jag har testat allt! All våran mat är numera i tätslutande burkar. Började med att lägga alla sötsaker i plastburkar. Då gick de på hårdgåsarna, efter det åkte all mat i burkarna. Men eftersom det inte hjälpte åkte sötsakerna in i kylskåpet. Vi har ett halvt kylskåp (halva storleken av ett helt) med en miniliten frys ovanför och en liten sval under där vi förvarar bröd, frukt och grönsaker. Eftersom jag är en enorm godisråtta så är numera halva kylskåpsdörren fylld med choklad, vilket bidrar till att vi måste handla oftare då vi inte har någon plats att bunkra på.

Jaja.. Det hjälpte ändå inte, myrorna blev bara fler och fler. Så vi köpte sådana där myrdosor med gift så att de ska försvinna på ett litet kick. Jag satt upp tre stycken vid dörren, där de går in. Nu tar myrorna vägen genom myrdosorna och tycker att det är kalas för att sedan fortsätta kalasandet i skåpen. Myrdosorna har varit på plats i flera veckor. Jag är desperat! vad ska jag göra?? Tips, någon?

Det finns en sista utväg, och det är att släppa in giftmaskinen i köket. Giftmaskinen kommer på torsdagar och sprutar gift i alla buskar och snår på hela condot för att hålla kackerlackor, myror, sniglar och myggor borta. Eftersom det är ett högfarligt gift går inte en människa ut på torsdagar. Pooleerna ligger öde och lekparkerna ekar tomma, oavsett väder. Mannen med maskinen bär gasmask och ser ut att vara tagen direkt ur en skräckfilm. Birgit har värsta fobin och frågar mig maniskt varje dag om giftmaskinen kommer idag. Svarar jag ja på frågan planerar hon snabbt en innedag och vägrar att ens åka någon annanstans, hon kan ju möta mördarmaskinen på vägen!

Hursomhelst, den kan man släppa in i köket. Och det känns inte som någon rolig lösning. Så finns det något annat jag kan göra så berätta! Jag har fått nog!

(Konsertbilderna ligger ute förresten... under Green Day-texten.)
Publicerat: 2010-01-18
Lazy Days
Mm vaknade av att tjejerna kom med frukost på säng. Så gulliga! Juice, vindruvor och mackor med messmör och skinka, ljuva söndagsmorgon. Med en sådan start på dagen kan det bara bli bättre. Barnen tar livet till en ny dimension och det är jag tacksam för!

Igår var en latdag då hela familjen var trött och halva sjuk. Men nu är vi på benen igen! Jag och Birgit åkte till City Harvest på em och gick på Childrens church. Innan det var vi ner till källaren och köpte godis, dagen till ära. Onsdagslyx, fredagsmys, lördagsgodis mm. Ska jag införa "måndagstrôk" för att balansera upp det hela?? Antar att det ger sig självt när vi är hemma i kalla Sverige igen.

Kommer att lägga upp bilder på vårat boende inom kort och jag har inte glömt konsertbilderna. Kom bara lite sjukdom i vägen, när hela vardagen sätts på paus.

Nu ska jag gå och se vad den här dagen har att erbjuda!
Publicerat: 2010-01-17
Alvin och gänget
Det blev bio. Febern kom krypande även för Sigrid under dan så jag och Birgit såg tillfället att ensamma få gå på "Alvin and the chipmunks". Vi skrattade och hade det härligt, men nu är det dags att sova!
Publicerat: 2010-01-15
Green Day
Birgit är i skolan, Sigrid sover och Peter har feber. Suck. Nu när det snart är helg och allt ska vara "perfekt". Särskilt efter en hektisk vecka. Men det är kanske det som behövs, lite feber för att man faktiskt inte ska göra annat än att ta det lugnt.

Var på mammagrupp med Sigrid igår. Det är bara för mysigt! Barnen lekte bra och vi fikade gott. Ända till Sigrid bet en tjej i fingret. Men vad gör man om man vill säga ifrån och inte kan prata? Man skulle kunna vara mesig och gå därifrån, man skulle kunna vara ljudlig och skrika eller så kan man vara tydlig och markera genom att bita i fingret som man vill ska flyttas från sin egna kropp. Det hjälpte, den andra tjejen sprang skrikande därifrån och lämnade Sigrid i fred. Stackars tjej.

Konserten igår var... ja jag vet inte. Hade det varit Michael Jackson som stått på scenen hade det varit hur hett som helst. Men nu var det Green Day, och jag måste erkänna att efter tre timmars punk eller vad det nu är så blir det bara för mycket tugg. Som ett tuggummi som man aldrig får spotta ut. Och ja, vissa låtar är riktigt riktigt bra och jag gillar dom verkligen men det blir bara för mycket. För mycket studs och för lite gung. Men jag är hård. Stämningen var helt fantastisk och ljusshowerna tillsammans med fyrverkerierna var ett bra inslag! Bandet hade även väldigt bra kontakt med publiken och bjöd på sig själva. Nästa gång vill jag se Whitney Houston, min barndomsdröm. Och då är jag beredd att resa längre bort än till närmaste indoor stadium. Kompletterar med bilder senare ikväll.

Enjoy your weekend! Bio ikväll?
Publicerat: 2010-01-15
Onsdagslyx
Onsdag är en av mina absoluta favoriter, den är helig. Varje onsdag kväll går jag och min man ut och äter tillsammans, bara vi. Det är mysigt och LYXIGT! Idag var vi på Hardrock Café och åt Fajitas. Gott och trevligt.

Imorgon är det konsert. Jag har svårt att tro att den kommer toppa Black Eyed Peas och Beyoncé som var i höstas i samband med Formel 1. Men konsert är alltid konsert. Lägger upp lite bilder från den.

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått av er. Det värmer!
Publicerat: 2010-01-13
Nakenchock!
Trots att vår lägenhet är relativt liten är den modern och smart planerad. Förutom i badrummet. Varför sätter man ett stort fönster som går från tak och ända ner till badkaret för att sedan fortsätta i en vinkel runt badkaret? Visst, det kanske är mysigt att bada skumbad och njuta av havsutsikt. Men det har vi ingen. Istället står en byggnad lik våran i åtta våningar några meter ifrån fönstret. (Vi bor på fjärde) Och alla dessa lägenheter har toaletten vänd mot vår toalett. Inte så mysigt.

Dessutom går det inte att stänga igen persiennerna riktigt, utan man får välja vilka som ska se in. Grannarna underifrån eller grannarna ovanifrån. Jag har valt de som bor underifrån. Jag har fått för mig att man inte går och tittar uppåt så ofta, och skulle det ske så får man förhoppningsvis bara syn på mitt ansikte.

Gick förresten på toa idag och märkte först efteråt att tjejerna hade lekt med min älskade persienn. Den var inte alls på plats. Och så är det olagligt att visa sig naken, även om det så är genom ett fönster i sitt eget hem. Hur enkelt är det egentligen??

En sista fundering: Varför måste alla manliga Make-Up artister vara så otroligt över-överdrivet feminina??
Publicerat: 2010-01-11
Labrador Park
Ännu en fantastisk dag har nått sitt slut. Började dagen med en tripp till Labrador Park som ligger bara ett stenkast härifrån. Sprang av barnen lite, klättrade i lekparken och njöt av havsbrisen. Jag är alltid lika förundrad över alla skepp som omringar hela Singapore ö. Singapore är en av världens största hamnar och det går inte att ta miste på. Inte någonstans kan man skåda horisonten i form av vatten -endast skepp. Men för mig är det charmigt. Det är Singapore helt enkelt. Liksom alla parker. Man packar ned sin matsäck och filt, åker till en park, sätter sig i skuggan av ett stort träd och dukar upp. Sedan tillbringar man några timmar där. Flyger med sin drake, sitter å pratar och bara njuter. Fantastiskt.

Senare på dagen var det grillning med fem svenska familjer på vårat condo (lägenhetsområde). Barnen badade i poolen och vi satt och pratade medan solen gick ner.

Så är denna vecka slut. Imorgon är det workshop på Make Up Store med svenske Make-Up artisten Olle Johansson, senare i veckan är det konsert med Green Day. Life is great!

Puss
Publicerat: 2010-01-10
City Harvest
Idag tog jag mig äntligen i kragen till att besöka en kyrka jag länge velat gå till, City Harvest Church. När jag klev ur taxin stod polisen uppradade för att hålla lugnet på plats. När jag senare kom in i salen var där inte mer än 5000 asiater och jag. Satt bredvid en vänlig själ som talade om för mig att församlingen bestod av 27 000 medlemmar. Musiken var grym och stämningen hög! Pastorn pratade om hur vi ska göra för att förverkliga våra drömmar och visioner. Mycket konkret och tydligt. Avslutade kvällen med att hälsa på ett svenskt pastorspar (det var två vitingar till på plats) som jobbade i kyrkan, växlade nummer och bestämde att vi skulle luncha tillsammans. Det var en fantastisk kväll. Jag är hemma!
Publicerat: 2010-01-09
Fredagsmys
Började mitt bloggliv med matförgiftning. Lax. Inte så kul. Nu är jag och Sigrid bättre och det firades med tacos (vad annars?). Gick till lekparken och spelade tennis en sväng med tjejerna innan läggdax. Peter kom hem lagom från jobbet för att hinna pussa dem god natt. Avslutade kvällen med filmen "Sweet home Alabama". Klassiskt svenskt fredagsmys. Eller nej. Glömde proppa i barnen chips och godis!
Publicerat: 2010-01-08
Välkommen till Kniktelin!
Jag är stolt att äntligen få presentera min blogg! Jag kommer att skriva om min vardag i Singapore som jag delar tillsammans med min man och våra två små barn Birgit och Sigrid, 5 respektive 1,5 år. Min man driver eget företag inom IT-branschen och jag gör mitt bästa för att få familjens tillvaro så bra som möjligt samtidigt som jag har en del modelljobb.

Jag hoppas på att fylla tomma blad med ett intressant innehåll och att ni kommer att trivas på min sida! Jag vill slutligen rikta ett stort tack till min man Peter som lagt ner åtskilliga timmar på att bygga min blogg!

Kärlek
Elin
Publicerat: 2010-01-07
Extra
extraright