Omställningens tider
Om några dagar åker jag och tjejerna hem till Svea rike och sommarstugan. Går in på lokaltidningens hemsida för att förbereda mig. Möts av diverse artiklar: "Frikänd från bränder -häktas igen", "Eleverna startade matkrig", Putsskador på kyrktornet", ""Fick skyltarna nerrivna", "Mc-förare bröt benet i krasch", "Kundvagnar i statyn" (!), "Pappa döms till fängelse", "23-åring grovt rattfull i Lima", "Ny skadegörelse vid järnvägsstation" samt "Många viltolyckor i Västerdalarna". Nu lämnar jag världens säkraste land bakom mig och låter äventyret börja! Wish me good luck!
Publicerat: 2010-06-10
Flams och trams
Okej kära vänner... Jag vet att jag borde skärpa till mig rejält med mitt skrivande. Och jag vill rikta ett STORT tack till alla mina trogna läsare som är in och kikar var och varannan dag trots min (förhoppningsvis tillfälliga) passivitet.

Mina två närmsta vänner åker hem till Sverige om någon enstaka vecka så nu är det väldigt kämpigt. Pedikyr imorgon, ansiktsbehandling förra veckan, fika i mängder, pooldater och shoppingturer. Har fått gliringar om att jag borde gifta om mig med min kära vän eftersom vi ändå gör allt tillsammans morgon middag kväll. Men jag antar att det skulle förta lite av det roliga...

Jaja nu på slutet har jag fått känna på lite vad det här med hemmafru innebär och så tokigt är det ju inte. Min brorsa har varit hit och vänt en sväng till. Vi hann med att käka krabba, sniffa dofter och köpa saris samt chapati i little india och gå på nattsafari på Singapore Zoo. Det började med en åktur i mörkret bland lejon och elefanter och slutade med att Oscar dansade naken på scenen. Hans mest trogna kines-fans vinkade av honom på flygplatsen.

What else... Varit på 2-årskalas och imorgon är det Sigrids tur att ha kalas. Närmare 10 vilda busungar kommer hit och äter kaka. Har precis tagit ur en citron och limepaj ur ugnen. Dessutom blir det vaniljbullar samt apelsin och chokladkaka plus massor av frukt. Tjejen är förväntansfull. Känns nästan som lite julvaka för tillfället. Peter är precis hemkommen från en golftävling på banan här bredvid. Han påstår att om de räknat med handikapp hade de så klart vunnit i stället för att kommit sist. Typ.

Usch, nackdelen med att man aldrig skriver är att när man väl börjar går det inte att sluta. Jag har iaf bestämt mig att om något under sker och vi på något vis skulle bli kvar ett år till så kan jag nästan lova att dela med mig av den ocensurerade delen av mitt liv här nere. Lite som love me or hate me.

Vill skriva om så mycket mer som när vi var på middag i söndags och kom hem 00.30 så jag var tvungen att låta barnen skolka från skolan dan därpå för att orka med eller om våra heldagar i poolen med Mc Donalds home-delivery men det känns viktigare att jag går och lägger mig. Innan det spårar ur ännu mer. Love u all!
Publicerat: 2010-05-12
Nu slopar vi ananasen
Alla vet ju att sjukvården i Singapore är hiskligt dyr så idag gjorde jag ett hemmagjort pricktest på Sigrid. Hon har inte ätit denna vara på flera veckor och idag smällde hon i sig så mycket hon orkade. Testet gav tydliga resultat: Ingen mer ananas för hennes del!
Publicerat: 2010-04-29
Vardagen i tider
Jag tror jag har odlat någon form av förkärlek till planering. Så numera är våra veckor inrutade i tider som följs nästan slaviskt. (Om vi inte kommer på att göra något jätteudda som att vara lediga en dag.) Så här ser våran vecka ut i tider:

Måndag: Sigrid lekgrupp 9-13.00, Birgit skola 11.30-14.30

Tisdag: Sigrid lekgrupp 9-13.00, Birgit art + skola 10-14.30

Onsdag: Sigrid kyrkans barntimmar på svenska kyrkan 10-12.30, Birgit gymnastik 9-10.15 följt av skola 11.30-14.30. Birgit kyrkmöss 15-17.00 på svenska kyrkan. Jag och Peter onsdagsdate 19.00 och framåt.

Torsdag: Sigrid mammagrupp 09.30-12.00, Birgit drama + skola 10-14.30.

Fredag: Sigrid lekgrupp 9-13.00, Birgit simlektion 45 minuter följt av skola 11.30-14.30. Fredagsmys med tacos.

Förklaring: Lekgruppen är alltså det jag kallar för hemmagjort dagis bestående av 4 barn som träffas i lekparken och i hemmamiljö. På mammagruppen träffas 10 olika familjer hemma hos varandra med mammor och barn.

Eftermiddagarna fylls av fri lek hemma eller med vänner, besök till poolen eller någon lekpark. Helger är och önskar jag ska förbli lediga. Lediga för spontana aktiviteter, familjemys, pyssel eller middagar. Jag vill inte vara ekorren i hjulet. Åtminstone så lite som möjligt...
Publicerat: 2010-04-23
Chicago, the musical
Chicago, the musical var sådär måste jag säga. Kom på mig själv med att benen kliade. Seg handling men kunniga artister. Musikal är musikal och det är ändå roligt att ha sett den och dess vackra arena, Esplanade Theatre. Innan föreställningen drog igång var vi upp på 70 våningen på Swissotel och käkade middag. Det var desto bättre. Fin utsikt, god mat och trevligt sällskap. Något att göra oftare! Efter musikalen började våra dansnerver göra sig påminda så vi åkte vidare till St James Power Station för att dansa loss till deras kunniga salsaband. Tyvärr spelade inte dem så vi avrundade kvällen på marinan istället.

Idag gick Sigrid till sin lekgrupp. Den är ett hemmagjort dagis kan man säga. De är 4 barn som träffas 3 gången i veckan. De börjar med att vara i lekparken en timme för att sedan turas om att leka hemma hos varandra. Dagen avslutas med gemensam lunch vilket brukar resultera i cirka 4 timmars lek totalt. Fantastisk bra uppfinning tycker jag. Man kommer loss ibland och barnen får deras sociala behov tillgodosedda. Jag hjälpte Birgit med sin kinesiska läxa innan jag lämnade henne på skolan. Fick lite träningstid som avslutades med kaffe och fruktsallad vid poolen.

På eftermiddagen åkte vi till West Coast Park tillsammans med några vänner. Barnen lekte, sprang och klättrade av hjärtans lust medan vi mammor satt och njöt av den förvånansvärt svala luften och de uppfriskande vindarna. Middag intogs på Mc Donalds när åskan började dundra. Nu sover barnen gott efter en lång dag med mycket lek. Jag sitter och hoppas på att min bättre hälft snart ska komma hem så jag åtminstone hinner säga god natt innan jag slocknar. Han har en sån trevlig vecka nu igen. Åker mellan 6 och 7 på morgonen och är inte hemma förrän 10 på kvällen hela veckan. Det är till att ta ett djupt andetag på söndag kväll och sedan bara köra... Hoppas luften räcker ända till fredag kväll och att testet på jobbet går bra. Lycka till!
Publicerat: 2010-04-19
Spontanitet
Spontanitet är något jag gillar, och en sådan dag var det idag. Samtidigt som jag hämtade Birgit från skolan ringde jag Frida på vild chansning och frågade om de ville med på bio. Det visade sig att hennes yngsta var ledig så det ville de hemskt gärna! Vi gick raka vägen från skolan till bion via Burger King. Såg "How to train a dragon". Väldigt bra tyckte både jag och Birgit.

Efter bion mötte jag upp Sigrid på Harbour Front och hon sprang raka vägen till Gymboree, (inomhuslekrum) öppnade dörren och kastade sig in i leken. Ja varför inte, tänkte jag och betalade för en timme. När halva tiden gått visade det sig att en musikklass skulle börja. Personalen ursäktade sig för att de inte informerat mig om detta men erbjöd oss istället att få delta. Kul! Vi var med där och lekte och sjöng tills vi var hungriga och gick hem.

Bottennappet under dan var när jag skulle hämta ut mina musikalbiljetter. Stod i kö väldigt länge trots att det bara var en människa framför mig, en krånglig människa. Hon var så upprörd över att behöva lämna ifrån sig sitt kreditkort eller no no ett debetcard som hon så tydligt uttryckte det. Hon hade ju redan betalat biljetterna så varför skulle hon lämna ifrån sig kortet? Blev mer och mer aggressiv och jag som stod bredvid henne blev mer och mer rädd. Personalen försökte lugna ner henne, men förgäves. Hon var på krigsstigen. Personalen samtalade med varandra hur de skulle göra, men det fick de inte. För det var HON som var kunden.

En vänlig själ tittade på mig och tog försynt mitt bokningsnummer för att hjälpa mig. Då exploderade tanten. HELLO?? Det finns något som heter kösystem!!! Ja men ursäkta sa jag, jag måste hämta min dotter (Jag var redan 15 minuter sen) YES AND I HAVE A BABY!! Skrek tanten rakt ut i mitt ansikte. Ja visst men hon sover sött. Sen skrek hon en massa saker till och jag blev så paff. Det är inte varje dag man får sig en redig utskällning utan anledning av en människa man inte känner. Dessutom hade det samlats en stor bunt med åskadare runt denna vackra dam. Var nära att smälla till henne men ilskan kom i form av tårar istället. Helt weird. Personlen kom med pappersnäsdukar och gjorde sitt bästa för att trösta mig och ursäktade röran. Efter att damen hotat med att ringa polisen mm mm lugnade hon sig en aning. Men inte ett ursäktande ord, inte en blick, inte en kommentar. Hon gick surt därifrån. Då fick jag äntligen mina biljetter så nu ser jag fram emot att få gå på Chicago imorgon. God natt!
Publicerat: 2010-04-16
Torsdagkväll
Igår var det som alla vet onsdagskväll vilket innebar att jag och Peter var ut och käkade. Vi for till Dempsey Hill, ett restaurangstråk som ligger mer eller mindre i djungeln. Käkade på La Salsa för att sedan avsluta kvällen på marinan. Chokladfondue igen. Kan bara inte motstå längre, jag är helt fast! Bara så sent som i fredags överraskade Peter med att ta mig till det femstjärniga hotellet Fullerton på Chokladbuffé. Bättre än så blir det inte. Vi njöt av god choklad och levande musik. Flott är nog det rätta ordet.

Sitter nu här med en lång dag bakom mig. Jag och Sigrid hade det riktigt mysigt på mammaträffen som var tidigare idag. Jag vill att det ska vara för evigt! Så många härliga människor, barnen leker av hjärtans lust och alltid lika gott fika. På eftermiddagen skyndade jag mig in till revisorn med kompletterande uppgifter till deklarationen för att sedan hinna shoppa lite på Raffles City. Hittade en CD som Delirious och Hillsong har gjort tillsammans, den gör mig glad. Avslutade kvällen med ett pass på gymmet så nu ska jag bara krypa upp i soffan och njuta av att ännu en bra dag har sett sitt ljus.

Kram
Publicerat: 2010-04-15
Singapore i korthet
Min bror har varit på besök i en vecka och det är bra, (och trevligt) för då får man chansen att göra alla saker man vill göra men som vanligtvis inte blir gjorda. Sagt och gjort. Dag nr 1 visade jag honom Orchard Road, Singapores stora shoppinggata med flådiga köpcentrum på rad och höjd och bredd och jag vet inte allt. Pulsen är hög och likaså priserna. Speciellt ju högre upp du kommer i ett center. Högst upp bör man vara så rik så man kan flyga. Och det vore ju kul att kunna. Men men... vi fick nog efter ett tag så att...

... dag nr 2 begav vi oss ut i regnskogen istället. Vi gick en trekk på 12 heta km. Inte så långt kanske, men påfrestande i detta otroligt fuktiga och ständigt varma klimat. Trekken gick runt MacRitchies vattenreservoar och längs hela vägen växte träden ihop över våra huvuden. Så fort man saktade ner kom aporna fram och ja, lite obehagligt var det. Stundtals bultade hjärtat väldigt fort. Satte man ner foten bland löven var det inte bara en eller två gånger som det rasslade till rejält i buskarna. Vi såg allt från ödlor och apor till en flygande lemur och en gigantisk sköldpadda med ett skal som var ca 70 cm i längd. Jag anar att det finns en i familjen som inte skulle våga gå här. Och då syftar jag inte på tjejerna. Hur som helst, när vi väl nådde mål var jag oerhört lättad att vi inte stött på någon pyton eller annan vanligt förekommande orm. Och imponerad är jag. För är det något man bör göra i Singapore så är det just detta. Jag har sett några regnskogar tidigare (bla Khao Sok i Thailand, världens äldsta) men ingen så lummig och djurrik som denna!

Eftersom det nu är som varmast och fuktigast på hela året passade det bra att åka ut till Sentosa dag nr 3. Sentosa är en uppbyggd paradisö som man når med linbana, bil eller tåg. Resan i sig tar bara några minuter. Det finns tre konstgjorda stränder med sand och palmer importerade från Indonesien. Men de duger bra att ligga och sola på! Utöver de vackra beacherna finns lyxiga resorter och condos, otaliga turistattraktioner som under water world (som ett jätteakvarium man kan gå inuti), delfinshower, utsiktstorn, flådiga golfbanor och så klart fina restauranger och mysiga hak. Allt ligger inbäddat i en grönska som är så typiskt för landet.

Vi har även hunnit med den obligatoriska grillningen i solnedgången med trevliga gäster, ätit groda på Chinatown (dock inte jag) och sett dess vackra nattmarknad. Innan brorsan for vidare till Krabi igår för backpackning, hann vi fira honom med tårta och ljus på hans födelsedag.

Som ni kanske anar har landet ett enormt varierat utbud till dess lilla yta (697,2 kvadratkm), och det kanske är det som gör att man inte tröttnar. För det är ju faktiskt rätt härligt att kunna känna pulsen inne i stan på förmiddagen för att sedan ta det lugnt i poolen på eftermiddagen. Eller varför inte ta en morgonpromenad i djungeln och avsluta dagen med en romantisk middag på någon flådig restaurang på kvällen? Och någon restid behöver man knappast bry sig om...
Publicerat: 2010-04-13
En tråp(k)i(g)sk påsk
Påsk som ingen annan. Regn hela helgen och en ekande tystnad från påskkäringar, påskfjädrar och ägg. Inget firande här inte. Jul däremot var väldigt kommersiellt med sitt enorma pyntande inne i stan och på alla andra tänkbara ställen. Då påsken inte märktes av fick vi ta saken i egna händer. Peter ställde sig och lagade en fantastisk påskbuffé som avnjöts i goda vänners lag. Självklart målade tjejerna ägg och plockade ris till fjädrarna vi fått hitskickade från Sverige. Eftersom påskharen inte hittade hit fick barnen köpa sig ett varsitt stort chokladägg att mumsa på dagen till ära.

Jag tog med Birgit till City Harvest på barnens påskfest och själv åkte jag dit dagen därpå och fick se ett fantastiskt påskspel. De hade gjort ett drama om hur korsfästelsen kunde ha sett ut om det hade skett idag, i ett modernt Singapore. Mycket trovärdigt och starkt budskap. När en blödande Jesus drog sitt tunga kors genom salen till piskrapp för att sedan spikas upp på korset var inte många ögon torra. Därefter flögs änglar in över publiken och Jesus uppstod. Att inte gå till kyrkan under påsk är som att äta påskmat utan ägg. För mig. Så till spöregn och värme till trots lyckades vi ändå få en mysig men annorlunda påsk!
Publicerat: 2010-04-13
Beautiful morning...
Vaknar av att Birgit frågar om vi kan äta frukost på säng. Ja visst, säger jag och genast kilar hon iväg och kommer tillbaka efter en stund med en bricka full av rostade smörgåsar med diverse pålägg på och apelsinjuice upphällt i glas. Mysigt.

Efter några minuter välts ett juiceglas ut över täcket, lakanet och madrassen. Nu vaknar jag på riktigt. Medan jag torkar upp kräks Birgit på hallgolvet. In i duschen, torka golvet och just ja torka sängen. Sen får jag fullständig panik. Ser att dörren är öppen till hallen. I hallen står hissen och Sigrid tvekar inte i vanliga fall att hoppa in i hissen och sticka ner när hon får möjlighet. Det är alldeles tyst. VAR ÄR SIGRID?? Som tur var sitter hon tyst inne i Birgits rum. Jag ringer Peter för att skälla på honom om att det är en livsfara att lämna dörren öppen och han är förvånad av hur vi kan hinna med så mycket på de få minutrarna han har varit borta. Då ser jag varför Sigrid är så tyst. Hon ritar först med tuschpennorna på golvet och sedan med glitterlimmet på Birgits sigridförbjudna påskpyssel. Gah!!

Efter mycket torkande och tvättande av juice, spyor och glitterlim ser jag äntligen en lucka till att hinna gå på toa. Ser för sent att papperet är slut. Ropar på hjälp. Birgit tar på sig ansvaret att hämta papper åt sin mamma i nöd. Samtidigt springer Sigrid till datorn som jag lade så sängen (eftersom toabesöket skulle gå med en väldig fart såg jag ingen fara med det) och hon fullständigt bankar skiten ur den. Var är Birgit? BIRGIT!! SKYNDA DIG!!!
Publicerat: 2010-03-30
En dag i Langkawi
Jag vaknar av vågorna utanför mitt fönster och går upp för att öppna det. Mina ögon skådar en fantastisk vy av turkost hav, vit sandstrand och mörkgrön regnskog. Syrsorna spelar i samklang med havsbruset. Min längtan efter havet är så stark så jag skyndar mig ner till stranden.

Sanden knarrar när jag sticker ner mina bara fötter och för varje våg som kommer spolas det upp tusentals av vackra snäckor. Jag njuter av varje andetag jag andas in, njuter av den klara luften, av de vackra grönklädda bergen och av de varma solstrålarna som värmer mig. När jag tittar upp mot skyn fastnar min blick på två örnar som fritt seglar på himlen.

Jag går tillbaka till familjen. De sitter uppkrupna i sina solstolar och tittar på aporna som klättrar i träden ovanför dem samtidigt som en stor ödla sakta smyger förbi. Vi sitter länge och studerar djuren. En apmamma med sin bebis kommer och tar våra kakor. Allt faller sig naturligt, det är här djuren hör hemma. Sedan badar vi och har det härligt tillsammans.

På kvällen äter vi middag på stranden medan solen sjunker ner bakom bergen. En eld sprakar i sanden och facklor lyser upp den mörka kvällen. Efter maten går jag för att söva min yngsta och lutar mig bakåt i en solstol medan jag gungar vagnen. Natten är svart och på himlen lyser stjärnorna starkt. Jag kan inte annat än att känna mig tacksam. Tacksam för att jag får vara i paradiset tillsammans med de jag älskar allra mest. Tacksam till Peter och till våra barn. Tacksam till mina vänner och familjen långt därhemma. Tacksam till Gud. Den kvällen kryper jag glad ner i min säng och somnar gott.
Publicerat: 2010-03-28
Paus
Nu har besökarna återvänt till Sverige /Norge och då sitter vi här ensamma igen. Jag känner mig full av energi efter två fantastiska resor och trevligt besök i en vecka. Dessvärre hade de otur med att Robin var sjuk, både tjejerna lyckades pricka in någon typ av magsjuka i två omgångar och att det regnade varje dag.

En vän ringde mig tidigt på morgonen samma dag som de kom och frågade om det var då de skulle anlända. Jag undrade hur hon kunde veta det och fick till svar att det regnade. De har varit här två veckor under hösten och det gjorde då inte annat än att regna, så det blev tecknet. Tiden mellan besöken har det knappt kommit någon nederbörd över huvudtaget. Men trots allt hade vi lugna mysiga dagar, och det viktigaste är så klart att få träffas.

Vi hann med några saker som att gå på det nybyggda kasinot på Resorts World, Sentosa. Det är en enorm satsning de gör och idag öppnades även Universal Studios på samma plats. Passar oss perfekt som älskar Shrek, jag ser fram emot att få vandra i hans slott.

Idag fyller min käre far år och jag önskar jag kunde vara med på kalaset och fira honom. Jag passar på att säga ett stort grattis här istället! Nu ska jag njuta av lugnet resten av veckan. Birgit har skollov fram till måndag, då hon börjar sin andra termin på läsåret. Såg att man får ta gymnastikklasser i samband med skolan, det låter bra. Hjälp vad jag babblar, too tired. Godnatt godnatt och sov så sött!
Publicerat: 2010-03-18
Hanoi
Visst är det märkligt att man kan drömma om ett land i hela sitt liv utan att veta någonting om det och först när man sätter sin fot på plats förstår man varför? Så var det för mig och Vietnam. Jag har alltid velat åka dit och när jag är på plats kan jag inte annat än att älska landet av hela mitt hjärta.

Vi hade fyra inspirerande dagar på många sätt och vis och tog oss så nära det lokala livet som möjligt till vår guides stora förtret. Vi hann med att se Vietnams traditionella dockteater på vatten, Ho Chi Minh´s döda kropp, One-Pillar Pagoda och litteraturtemplet.

Ett dygn kryssade vi runt på Halong Bay i en charmig båt och njöt av storslagen natur med enorma kalkstensklippor som stack rakt upp ur havet. Vi vandrade och paddlade kajak genom grottor samt besökte en by som flöt på havet. 125 familjer hade byggt sina hus på flottar och livnärde sig på fiske och att åka runt i små båtar och sälja snacks till turisterna på de större båtarna (vi). De hade till och med byggt en liten skola till barnen som så klart även den var byggd på en flotte.

Det som satte det djupaste spåret i mig var vardagslivet på gatan. Där gjorde man allt: Åt sina familjemiddagar, diskade, slängde sopor (rakt ut på gatan) och sålde det man hade att sälja. Det föll sig lika naturligt att damen plockade plastpåsar ur soporna som att vi kom åkandes på en cykeltaxi. Trots att husen var fallfärdiga och befolkningen fattigare än jag kunnat ana har jag aldrig stött på ett vänligare folkslag. Människorna fick mig att le det varmaste leendet jag haft på länge och värmde upp min frusna kropp. När jag mötte en skolklass och alla glatt sa "hello" (glada att kunna ett ord engelska) kunde jag nästan inte hålla tillbaka tårarna. Det finns en värme hos folket som är obeskrivlig. Det fick mig att vakna upp och helt plötsligt kändes den rika värld vi lever i väldigt fattig.
Publicerat: 2010-03-15
Mellanlandning
Är hemma på mellanlandning. Langkawi var fantastiskt, resebeättelsen kommer nästa vecka. Nu är jag mitt uppe i nästa packning. Imorgon åker jag och Frida äntligen till Hanoi, Vietnam. Vi ska njuta av att vara barnfria några dagar och uppleva exotisk kultur och vacker natur. Dessvärre krockade resan med filmjobbet. Bokaren ringde från agenturen och frågade om jag var tillgänglig på söndag. Jag är inte hemma förrän på kvällen så det sket sig. Typiskt, jobbet var för Canon så det hade vart skoj att göra.

Ikväll kommer mina svärföräldrar och Peters bror på besök. Peter passar på att sticka till Indonesien några dagar med brorsan för att spela golf, så barnen är hemma ensamma med deras farmor och farfar. Måste återgå till packningen. Sist jag kollade vädret i Hanoi var det 13 grader och regn. Jag har inte upplevt svalare än 25 grader sen i slutet av juli vilket kommer att resultera i en köldchock. Men det svåra sitter i att hitta kläder som är varma nog. Packa packa packa... Hörs på måndag!
Publicerat: 2010-03-10
Äntligen ska vi resa!
Var och shoppade häromdan. Skulle slå på stort och köpa en dyr handväska, för det passar ju bra att göra här i Singapore. Dessutom skulle jag köpa ett par ordentliga solglasögon. Jag skulle verkligen unna mig det. Förväntansfull gick jag genom alla märkesbutiker som finns på ION, det flådigaste shoppingcenter av dem alla. Blev mer och mer besviken ju längre tiden gick. Tantigt, tråkigt, propert BLÄ! I den lilla lilla shoppingpåsen jag hade i min hand när jag satte mig i taxin på väg hem var ett par vita tights från Zara värda 60 SEK. Det var vad jag lyckades åstadkomma i shoppingmetropolen. Bondblodet går aldrig ur...

Om några timmar går vårat flyg till Langkawi, en ögrupp väster om Malaysia. Även det är med på UNESCOS världsarvslista, liksom Halong Bay dit jag åker nästa vecka. Vita stränder, turkost hav och ett fantastiskt undervattensliv. (marine life, vad heter det på svenska??) Vi bor på The Andaman som ligger på stranden, omringad av regnskog. Jag hoppas på lata dagar med familjen och att vi får vara pigga och glada (friska). Måste rafsa ihop det sista så jag kan börja slappna av snart...
Publicerat: 2010-03-05
Boendet
Här kommer en liten presentation av vårat boende. Condot vi bor på ligger vackert beläget vid havet med utsikt över Singapores pärla, Sentosaön. En ö med fina stränder och ett bra nöjesutbud. Åt andra hållet har vi ett berg med oändliga parker och en bedårande utsikt över havet. Boendet omringas av fina skogar och är en oas i storstaden! Utanför condot ligger marinan, vår favorit. Där ligger vackra båtar och vilar men även vårt absolut bästa hak för att ta en fika, en drink, en brunch eller vad som lockas för stunden.

Condot är landets största och består av närmare 1000 lägenheter. Till det hör huvudpool, två barnpooler, två bebispooler, en bubbelpool och två vanliga pooler. I klubbhuset inryms tre klubbrum, omklädningsrum med dusch och ångbastu (vem använder det??) och ett gym. Utöver det finns tre lekparker för barn i alla åldrar, tre tennisbanor och flertalet grillplatser i olika varianter. I källaren ligger ett dygnet-runt-öppet seven-eleven. Vatten och grönska sätter prägeln på området vilket bidrar till en lummig och mysig atmosfär.
Publicerat: 2010-03-02
Auditions
Missade en audition för Sigrid. Jag glömde helt enkelt av den och låg gott vid poolen istället. Det var för välling nu igen. Den senaste vällingreklamen vi gjorde har nu börjat sändas på TV, men jag har själv inte sett den. Sigrid var reservbebis (ifall huvudbebisen ballade ur) och jag var mamma. Väldigt glamouröst...

Imorgon är det min tur. Jag ska på audition för någon filminspelning, mer vet jag inte. Min kära bokare på agenturen pratar den berömda singlishen -en blandning av engelska och kinesiska. Ni kan ju tänka er hur det låter, ibland är det helt obegripligt. Jag kunde inte klura ut vad filminspelningen handlar om så det blir svårt att styla sig rätt. Hoppas jag åtminstone uppfattade adressen så jag kommer till rätt ställe.
Publicerat: 2010-02-28
Vardagens framsteg
Sigrid har för första gången bajsat på pottan! Ett stort steg i vardagen, och inte på vilken potta som helst utan på DOCKPOTTAN! Så typiskt Sigrid -vägrar både potta och toalett. Jag såg att hon var på G och kläckte ur mig att hon fick sitta på dockpottan. Troll som hon är tackar hon inte nej till detta busiga erbjudande.

När Birgit skulle pottränas vägrade även hon både potta och toalett så hennes melodi var duschen. Varje gång hon var nödig var det bara att dra av alla kläder och hoppa in i duschen. Som tur var, var detta endast i en övergångsfas som varade några dagar. När hon väl fattat att behoven gick att kontrollera slängde vi blöjorna och började använda pottan flitigt.

I vår familj är alla sätt att säga byebye till blöjan bra!
Publicerat: 2010-02-27
Ursäkt
Jag är ledsen vänner men jag är inne i mitt bästa flow då jag bara vill göra göra göra saker hela tiden! Börjar mentalt förbereda mig på att flytta hem till sommaren och det är så mycket jag vill göra innan dess, vilket gör att mitt bloggande blir lidande.

Idag sa förresten Sigrid sin första två-ords mening. " No mama" -mycket viktigt. Utöver det har jag utökat min morgonpromenad till ett två-timmarspass. Det du Bengt, nått att bita i tills du kommer! Ja annars då? Jag älskar våra grillkvällar här på condot! Har hunnit med några stycken på sista tiden med olika vänner. Vi grillar, barnen springer runt och leker, vi njuter av klimatet och bara umgås. Utöver det har jag tackat nej till en skola jag var sugen på att gå och istället njuta av mina barn.

Nej nu e det en kopp kaffe och kvällsmys som gäller. Hej hopp!
Publicerat: 2010-02-22
Parmiddag
Igår spelade Peter golftävling ute på Sentosaön, Viking Cup. Jag och Anna skulle möta upp våra män för en trevlig parmiddag. Tji fick vi. När vi kom till det anrika klubbhuset visade det sig att de ovetandes hade betalat mycket pengar för en gubbmiddag, så nobbade gick vi ensamma till en närliggande italiensk restaurang men med en fantastisk havsutsikt. Jag anar att vi var de stora vinnarna.

Vi satte oss på terassen och njöt av solnedgången i den ljumma kvällen. Tillsammans med de kärlekssuktande paren som omringade oss, de brinnande ljusen och de vita dukarna åt vi pasta med skaldjur. Efter en timme fick vi gå till "gubbarnas" bord. Haha men det var trevligt! Satt och pratade järnamål tillsammans, då flera hade sina rötter därifrån. Så klart.

När seniorerna tröttnat ur gick vi äntligen till Café Del Mar som ligger vid en av Sentosas tre stränder. Där kröp vi upp i en säng som stod i sanden och beställde in diverse smårätter. Nu var det istället stjärnorna och vågskvalpet som stod för stämningen.

Trots att sängen gjorde oss småbarnsföräldrar rätt slöa fick jag en känsla av att vi faktiskt var på ett tropiskt ställe. Hit kommer jag att åka oftare.
Publicerat: 2010-02-13
Tandlossning
Igår kväll kom Birgit hem och hade en lös tand. Hon hade ätit middag hos sina vänner och skyller det hela på lövbiffen. Idag fm lossnade den. Är det inte lite tidigt, precis fyllda fem? Jaja än en gång slås jag av hur fort tiden går.
Publicerat: 2010-02-09
Bara bus
Här kommer en ocensurerad film på en liten varelse i sitt busigaste sinneslag.
Klicka på länken och njut av Sigrids tandborst-vägran.

Sigrid Bus
Publicerat: 2010-02-07
Min dag
07.00 Hela familjen vaknade av Peters klocka. Birgit rusade in in köket och gjorde mackor till henne och Sigrid med vindruvor på.

07.15 Birgit kom in i sovrummet och var besviken för att vi gått upp ur sängen, där mackorna skulle ätas. Birgit är ledig idag som kompensation för att de var på utflykt till chinatown med skolan i måndags.

08.40 Jag följer Birgit till simlektionen. Hon gör grymma framsteg: dyker efter leksaker och lägger grunderna för crawl.

9.40 Blåfrusen trots våtdräkt och sol går vi hem.

10.00 Ringer och frågar en tjej som importerar handmålade skåp från Kina om mina specialbeställda smyckeskrin har kommit. Hon svarar ja och jag bestämmer att jag ska åka till hennes lagerlokal senare under dan.

10.30 Min vän Frida med dotter, Liza kommer. De har oxå klämt in en ledig dag, för ovanlighetens skull. Tillsammans äter vi nudlar med räkor. Efteråt kaffe och morotskaka.

12.00 Tar förväntansfullt en taxi till lagerlokalen när Sigrid somnat och Birgit följt med Liza hem för att leka.

12.30 Tar besviken en taxi hem utan skrin. De skulle inte skeppas över förrän i slutet av nästa månad. Hoppas det inte är samma visa då. Jag kommer att vara nöjd, bara jag får dem!

13.00 Går över och kollar till tjejerna, men de leker så bra så jag visar mig inte ens för dem.

14.30 Bygger lego med Sigrid.

15.40 Följer tjejerna till poolen. Sigrid är sugen på att bada, men när hon kommer i vattnet får hon utan anledning fullständig panik. Vill vara i vattnet, men ändå inte. Vill vara hos mig, men ändå inte. Totalskriker så det är bara att följa henne hem igen.

15.50 Duschar av henne snabbt och hon har fortfarande panik. Halkar i badrummet, hoppar upp och landar på huvudet. Jack i pannan och bula. Lägger på is till hennes fasa men hon lugnar ner sig och allt ser bra ut.

16.00 Går ner till poolen och ger Birgit hennes googles som jag lovade. De var då på väg upp ur vattnet och planerade att gå på Mc Donalds.

16.10 Hem och duschade av Birgit.

16.30 Står Birgit redo för Mc Donalds med Liza och Robban (pappan). Uppklädd, väska med egna pengar och smink. Pussar henne hejdå innan hon ensam tar hissen ner för att möta upp dem. Hjälp vad åren går fort, snart sitter jag ensam här!

17.00 Ringer Peter och säger att åskvarningen gick på jobbet. Då är det totalförbud att gå ut vilket innebär att han inte kommer hem på flera timmar. Området han jobbar på har flest åsknedslag på jordklotet (det e sant!) Dessutom tar resan hem garanterat 60 min +.

17.20 Sätter mig med Sigrid och äter tacos. Hade hoppats på hela familjen samlad.

17.30 Sigrid är fortfarande lite feber-krasslig och inte alls sugen på mat, så hon hamnade framför TV´n tittandes på Barney istället. Satt ensam och åt upp resten av min mat.

17.55 Peter ringer och säger att han är på väg.

18.00 Birgit kommer hem efter en lång lekdag.

18.40 Sigrid piggnar till så vi kastar och sparkar lite boll tillsammans.

19.05 Peter kom hem, drygt två timmar efter åskvarningen.

19.20 Birgit fick feber, 39 grader.

19.40 Lyckas få till ett litet mys ändå. Sigrid kommer till mig och vill ha mer chips. Jag ber henne hämta skålen men hon förstår mig inte. Skålen, hämta skålen Sigrid! Lika oförstående. "Bowl" säger jag tillslut. Genast springer hon iväg och hämtar skålen för påfyllning. Dags för språkkurs.

20.15 Jag smyger mig in till datorn med en kopp kaffe och mörk mintchoklad medan resten av familjen myser till filmen "Råttatouille"

21.00 Båda barnen ligger i sina sängar.

22.00 Går över till Daniel och Per på fest. Spelar "Rockband", dricker apelsinjuice och knaprar kinesiska nyårs-kakor.

01.00 God natt.

02.00 Kämpar med AC´n. Tar ögondroppar, ögonsalva men bara kliar och nyser. Stänger av AC´n och somnar gott.

07.00 Myser med Sigrid, en ny dag har börjat!

Dagen var som livet: Inte som jag tänkt mig, men bra!
Publicerat: 2010-02-05
Chinatown
Igår natt fick Sigrid feber igen. Vi skulle ha mammagruppen hos oss, med det vara bara att ställa in. Anna kom ändå, och det var trevligt! För Sigrid var trots allt ganska okej.

Efter frossande av frukt och kaka och en sovandes Sigrid begav jag mig till Chinatown som är ett område med smala gränder, handelshus och massor av kinesiska varor att köpa. Det finns mycket krafs men även fina saker som möbler, skrin och en del målningar från Kina.

I ena änden av de värsta turiststråken ligger Buddhas tandreliktempel, och dit var vi. Där förvaras alltså en tand från Buddha i en 420 kg tung stupa av rent guld. Där fanns även bönehjul, tiotusenatals Buddhas och bedjande munkar att titta på. Roligt att vara där. Efter tempelbesöket drack vi kinesiskt jasminte och avslutade med en kvarts kinesisk fotmassage. Skulle inte skriva det sistnämnda egentligen, men kunde inte låta bli. I övrigt var det mycket utsmyckningar och kommers inför det kinesiska nyåret som är i mitten av februari.

Publicerat: 2010-02-05
Clean aircon solves the problems
Nu har jag en gubbe här för att rengöra alla våra smutsiga AC-aggregat. Skönt att ha hittat anledningen till våra förkylningar. De senaste nätterna har jag inte kunnat sova med AC´n på, för då har jag hela kommande dag gått med halsont och nysningar. Farbrorn var här i höstas och bör komma var tredje månad, men tiden går så ruggigt fort så jag har bara glömt av att boka in honom tidigare. Nu hoppas jag iaf på svala nätter och krya dagar!

Jag vill samtidigt passa på att göra reklam för uppföljaren av rysaren "Myrorna", håll till godo! Nu mer spännande än någonsin! (Önskar dock att jag inte hade huvudrollen)
Publicerat: 2010-02-03
Träning
Min träning går på skit, det är bara att erkänna. Hemma i Sverige finns det ju något som kallas vardagsmotion, och det var min melodi. Ta trapporna istället för hissen, gå istället för att ta bilen och bära barn istället för att skjutsa i vagn.

I dessa varma breddgrader blir vardagsmotionen en omöjlighet. Lokalbefolkningen är smarta nog att ta hissen istället för trappan (i alla lägen, även om det så bara är en ynka liten trapp), gå långsamt istället för att som jag -gå snabbt och bli svettig, ja det går till och med så långt att jag (liksom alla andra) beställer taxi. Istället för att gå ut på gatan och vinka in bilen tar jag hissen ner till källaren och en meter utanför hissen står taxin och väntar på mig. Detta är en nödvändighet om man vill vara någorlunda fräsch och slippa det värsta högblanka ansiktet.

Tragiskt men sant. Så om man ska få någon motion över huvudtaget måste man bege sig till ett gym, ta en simtur i poolen eller gå en svettig morgonpromenad. Ingen gratis träning här inte! Detta är för mig mycket frustrerade som inte finner någon större motivation att gå till ett svettigt gym och titta på desperata människor i jakt på den perfekta strandkroppen.

Jag älskar att gå mina morgonpromenader men hatar att gå ensam i rädsla för att trampa på någon läskig orm -så de uteblir alltför ofta. Jag tycker att det är skönt att ta en simtur i poolen, men då måste jag ha barnvakt. Och skulle jag mot förmodan ha det så föredrar jag att ligga i solen och endast doppa mig när det blir för varmt, tillsammans med en vän.

Jag kommer att komma hem i sommar som Michelingubben. Men tveka inte att heja, det är med största sannolikhet jag!
Publicerat: 2010-02-02
Härliga tisdag
Jag har numera vigt tisdagar till min alldeles egna dag. Det är väldigt mysigt med barntimmar, mammagrupper, simlektioner, hämtning och lämning på skolan och play-dates av alla de slag, men det blir ännu roligare när man får en dag i veckan att göra något skoj för sin egen skull.

Så idag lunchade jag på PS Café i Dempsey Hill med mina nyfunna vänner från High Tea´t. Oj vilket mysigt ställe! Detta ligger inbäddat i djungeln och syrsorna spelade lika högt som jazzmusiken i högtalarna. Det blev en långlunch på hela tre timmar och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det bästa var att vi bestämde oss för att vara kulturella tillsammans: gå på musikaler, konserter och andra trevliga föreställningar. Alltid något i sikte!

När jag kom hem till mina dyrgripar på eftermiddagen var jag full av energi så vi hade en väldigt trevlig eftermiddag i poolen. Solen var på vår sida och många härliga vänner gjorde oss sällskap.

Idag slog det mig att Sigrid börjar komma in i sin 2-års trots. Hon kastar sig skrikandes på backen och gör sig tung som bly när hon inte får som hon vill. Jag är evigt tacksam att vi slipper tjafs om vinterkläder och dagistider som ska passas!

Nöjd och glad kryper jag ner i min säng ikväll.
Publicerat: 2010-02-02
Myrorna del 2
Jag var inte riktigt ärlig sist. All mat låg inte i burkar med tätslutande lock. All mat förutom pastan. För vilken myra knaprar pasta?? Häromdan skulle vi äta till halva familjens glädje (jag har förätit mig) äkta siljanscharks falukorv och makaroner, som hade blivit hitflugen runt halva jorden åt oss. Älska lokalt eller hur var det...

När Peter skulle koka pastan så började det så där när den var halvklar bubbla upp mellanstora svarta filurer. Det visade sig vara massor av skalbaggar i pastan så det var bara att slänga... Brrr vad äckligt. Det blev ännu en storrengöring och min frustration var maxad. När köket städas noggrant varje dag, disk diskas undan omedelbart efter varje måltid, soppåsar slängs regelbundet flera gånger per dag, så borde det vara rent. Vad mer kan man göra? Antar att ingen vill komma hem till oss på middag.

Men, jag kan i alla fall se en liten förbättring på myrfronten. Det är ingen highway längre, inte ens en ynka liten myrstig i mitt kök. Bara någon enstaka myra här och där. Kanske hjälpte de där dosorna ändå.

Fick höra i veckan att det finns långtidsverkande myrdosor. De fungerar som så att dosorna lockar till sig myrorna som trampar i giftet, sedan knatar de vidare in i mybot och lämnar giftet där och på så vis tar de död på drottningen. Då försvinner myrorna. Jag gissar att det var sådana vi hade. Det känns nu trots allt lite trevligare att vara i köket. Jag hoppas och önskar att detta är den andra och sista delen av denna hemska rysare.

Törs knappt nämna att jag har gått och blivit förkyld, igen. Vem har tid att resa när man ska gå hemma och vara sjuk hela dagarna? Dessutom är det väl lika bra då Peter har sjukt mycket att göra på jobbet. Sist jag satt ner och pratade ensam med honom var när vi var på Hardrock Café och käkade. För 15 dagar sen. Allt har sina sidor. Nu ska jag än en gång krypa ensam ner i säng. Med längan efter sällskap...
Publicerat: 2010-01-28
RESSUGEN
Jag vill så gärna åka någonstans NU! Sitter och tittar på resor och kan inte förstå varför vi inte åker varje helg. Eller jo det gör jag, men jag vill mer. Langkawi, Borneo, Krabi, Rawa vad som helst. Måste boka något nu snart. Har under hösten rest en gång per månad, men under januari har vi inte varit någonstans. Därav mitt otroliga sug. Restips någon?
Publicerat: 2010-01-28
High Tea
Efter gårdagens morgonpromenad började jag äntligen känna mig frisk. Istället fick båda tjejerna ögoninflammation. Som sagt, det går runt runt runt... Snoriga e dom oxå.

Något fick jag lov att göra för att komma bort från sjukdomar ett tag så idag var jag på High Tea på det anrika hotellet Shangri-La´s "Rose Veranda". Jag tror att det är mer brittiskt än kinesiskt, men det spelar mig ingen roll så länge det är trevligt, och det var det! Började med att beställa in te från den långa menyn. (100 olika sorter att välja bland) Det blev Chai för min del. Alla fick en varsin tekanna ståendes på bordet med sin valda sort. Till det var det buffé och mina favoriter var svampsoppan och sushin.

Efter buffén var det dessertbord med chokladfondue och bakelser av olika varianter. Den japanska glassen var dock ingen höjdare, som påminde starkt om den vidriga penicillin man åt som barn. Till desserten valde jag ett hälsote med diverse nyttiga rötter i. Att dricka te till maten var en ny upplevelse för mig, och en bra sådan! Jag pimlade i mig två kannor och gick nöjd men kissnödig därifrån. Utöver en trevlig dag fick jag dessutom lära känna några nya härliga människor.
Publicerat: 2010-01-26
Busy
Förlåt för uteblivna uppdateringar, har inte suttit still många minuter sen sista inlägget så jag har ärligt talat inte hunnit med att skriva. Dessutom var det min tur att bli sjuk så nu har jag drabbats av lite feber, halsont, huvudvärk och trötthet. Alltid är det något, även Birgit är rosslig.

Har alltså hunnit med ganska mycket: Kyrkans barntimmar, mammagrupp och play-dates som det så vackert heter. Träffade en tjej från mina hemtrakter igår som är här och pluggar. Det var mycket trevligt. Vi var ut på marinan och fikade och sedan följde hon med mig till vårat "vilda" hem, som det faktiskt är så där på eftermiddagen och barnen är fulla av bus.

Det bästa av allt är att jag har bokat DRÖMRESAN. Jag och en vän åker ensamma (utan familj) till Hanoi, Vietnam. Där ska vi njuta av kulturen, se oss omkring och kryssa runt på Halong Bay (ett världsnaturarv) Det ser vi fram emot!

Nu är det fredag igen och jag är så trött. Många aktiviteter på en vecka och många tider som ska passas. Jag hoppas vi får vara relativt pigga i helgen. Birgit fick skippa simlektionen imorse efter en kämpig natt. Nu ska jag förbereda henne för skolan, det tror jag hon orkar.

Hörs senare!
Publicerat: 2010-01-22
Antibiotika
Djungelpromenaden blev av. Det är så vackert så man kan dö, ska lägga upp bilder en annan gång. Såg ingen orm, inga apor och inga spindlar, fick istället frisk luft, uppiggande morgonträning och en härlig pratstund.

Peter åkte på jobbet precis för att ta ett nattpass. Han har varit riktigt risig de senaste dagarna, haft typ lunginflammation men ändå inte. Det var nått annat som sätter sig på luftvägarna istället och resultatet av sjukdomen är andningssvårigheter och hög feber. Han hade samma sak i början av december, fick antibiotika så det försvann en stund för att sedan komma tillbaka igen. Bakterierna kan tydligen gömma sig för medicinen i cellerna. I mina öron påminner det om cancer, men det e det ju som tur va inte. Nu har han iaf fått en dunderkur bestående av antibiotika IGEN så att han kan jobba, jobba, jobba.

Idag kom äntligen våra underbara vänner tillbaka från ett kallt jullov i Sverige. Ni är så efterlängtade av hela vår familj! Vi har mycket att ta igen...

Jag tackar för mig än en gång så hörs vi imorgon!
Publicerat: 2010-01-19
Kalasdax
Idag var huvudattraktionen barnkalas. Jag följde Birgit för att fira hennes klasskamrat som fyllde sex. Det var mat, lekar, tårta och goodybags, allt som behövs för ett lyckat party! Alla skrattade och hade kul hela vägen. Nöjda gick vi hem. Nu sover hjärtegrynen och snart även jag. Imorgon är det morgonpromenad. Det var en evighet sen och så behövligt.

God natt!
Publicerat: 2010-01-18
Jag har fått NOG!
Usch och fy! Det började med att jag ibland kunde se någon enstaka myra springa i mitt kök. I värsta fall kunde jag räkna till fyra stycken och jag höll på att dö. (Urlöjligt, jag vet). Men det var då, för några månader sedan. Nu är det femfiliga highways rätt in i köksskåpen, bestående av MYROR! Och dom springer fort, ni vet en sån där 120Km/h-motorväg. Och det märkliga är att jag vet inte vart dom tar vägen! Dom rusar in i skåpen för att sedan försvinna!

Och tro mig, jag har testat allt! All våran mat är numera i tätslutande burkar. Började med att lägga alla sötsaker i plastburkar. Då gick de på hårdgåsarna, efter det åkte all mat i burkarna. Men eftersom det inte hjälpte åkte sötsakerna in i kylskåpet. Vi har ett halvt kylskåp (halva storleken av ett helt) med en miniliten frys ovanför och en liten sval under där vi förvarar bröd, frukt och grönsaker. Eftersom jag är en enorm godisråtta så är numera halva kylskåpsdörren fylld med choklad, vilket bidrar till att vi måste handla oftare då vi inte har någon plats att bunkra på.

Jaja.. Det hjälpte ändå inte, myrorna blev bara fler och fler. Så vi köpte sådana där myrdosor med gift så att de ska försvinna på ett litet kick. Jag satt upp tre stycken vid dörren, där de går in. Nu tar myrorna vägen genom myrdosorna och tycker att det är kalas för att sedan fortsätta kalasandet i skåpen. Myrdosorna har varit på plats i flera veckor. Jag är desperat! vad ska jag göra?? Tips, någon?

Det finns en sista utväg, och det är att släppa in giftmaskinen i köket. Giftmaskinen kommer på torsdagar och sprutar gift i alla buskar och snår på hela condot för att hålla kackerlackor, myror, sniglar och myggor borta. Eftersom det är ett högfarligt gift går inte en människa ut på torsdagar. Pooleerna ligger öde och lekparkerna ekar tomma, oavsett väder. Mannen med maskinen bär gasmask och ser ut att vara tagen direkt ur en skräckfilm. Birgit har värsta fobin och frågar mig maniskt varje dag om giftmaskinen kommer idag. Svarar jag ja på frågan planerar hon snabbt en innedag och vägrar att ens åka någon annanstans, hon kan ju möta mördarmaskinen på vägen!

Hursomhelst, den kan man släppa in i köket. Och det känns inte som någon rolig lösning. Så finns det något annat jag kan göra så berätta! Jag har fått nog!

(Konsertbilderna ligger ute förresten... under Green Day-texten.)
Publicerat: 2010-01-18
Lazy Days
Mm vaknade av att tjejerna kom med frukost på säng. Så gulliga! Juice, vindruvor och mackor med messmör och skinka, ljuva söndagsmorgon. Med en sådan start på dagen kan det bara bli bättre. Barnen tar livet till en ny dimension och det är jag tacksam för!

Igår var en latdag då hela familjen var trött och halva sjuk. Men nu är vi på benen igen! Jag och Birgit åkte till City Harvest på em och gick på Childrens church. Innan det var vi ner till källaren och köpte godis, dagen till ära. Onsdagslyx, fredagsmys, lördagsgodis mm. Ska jag införa "måndagstrôk" för att balansera upp det hela?? Antar att det ger sig självt när vi är hemma i kalla Sverige igen.

Kommer att lägga upp bilder på vårat boende inom kort och jag har inte glömt konsertbilderna. Kom bara lite sjukdom i vägen, när hela vardagen sätts på paus.

Nu ska jag gå och se vad den här dagen har att erbjuda!
Publicerat: 2010-01-17
Alvin och gänget
Det blev bio. Febern kom krypande även för Sigrid under dan så jag och Birgit såg tillfället att ensamma få gå på "Alvin and the chipmunks". Vi skrattade och hade det härligt, men nu är det dags att sova!
Publicerat: 2010-01-15
Green Day
Birgit är i skolan, Sigrid sover och Peter har feber. Suck. Nu när det snart är helg och allt ska vara "perfekt". Särskilt efter en hektisk vecka. Men det är kanske det som behövs, lite feber för att man faktiskt inte ska göra annat än att ta det lugnt.

Var på mammagrupp med Sigrid igår. Det är bara för mysigt! Barnen lekte bra och vi fikade gott. Ända till Sigrid bet en tjej i fingret. Men vad gör man om man vill säga ifrån och inte kan prata? Man skulle kunna vara mesig och gå därifrån, man skulle kunna vara ljudlig och skrika eller så kan man vara tydlig och markera genom att bita i fingret som man vill ska flyttas från sin egna kropp. Det hjälpte, den andra tjejen sprang skrikande därifrån och lämnade Sigrid i fred. Stackars tjej.

Konserten igår var... ja jag vet inte. Hade det varit Michael Jackson som stått på scenen hade det varit hur hett som helst. Men nu var det Green Day, och jag måste erkänna att efter tre timmars punk eller vad det nu är så blir det bara för mycket tugg. Som ett tuggummi som man aldrig får spotta ut. Och ja, vissa låtar är riktigt riktigt bra och jag gillar dom verkligen men det blir bara för mycket. För mycket studs och för lite gung. Men jag är hård. Stämningen var helt fantastisk och ljusshowerna tillsammans med fyrverkerierna var ett bra inslag! Bandet hade även väldigt bra kontakt med publiken och bjöd på sig själva. Nästa gång vill jag se Whitney Houston, min barndomsdröm. Och då är jag beredd att resa längre bort än till närmaste indoor stadium. Kompletterar med bilder senare ikväll.

Enjoy your weekend! Bio ikväll?
Publicerat: 2010-01-15
Onsdagslyx
Onsdag är en av mina absoluta favoriter, den är helig. Varje onsdag kväll går jag och min man ut och äter tillsammans, bara vi. Det är mysigt och LYXIGT! Idag var vi på Hardrock Café och åt Fajitas. Gott och trevligt.

Imorgon är det konsert. Jag har svårt att tro att den kommer toppa Black Eyed Peas och Beyoncé som var i höstas i samband med Formel 1. Men konsert är alltid konsert. Lägger upp lite bilder från den.

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått av er. Det värmer!
Publicerat: 2010-01-13
Nakenchock!
Trots att vår lägenhet är relativt liten är den modern och smart planerad. Förutom i badrummet. Varför sätter man ett stort fönster som går från tak och ända ner till badkaret för att sedan fortsätta i en vinkel runt badkaret? Visst, det kanske är mysigt att bada skumbad och njuta av havsutsikt. Men det har vi ingen. Istället står en byggnad lik våran i åtta våningar några meter ifrån fönstret. (Vi bor på fjärde) Och alla dessa lägenheter har toaletten vänd mot vår toalett. Inte så mysigt.

Dessutom går det inte att stänga igen persiennerna riktigt, utan man får välja vilka som ska se in. Grannarna underifrån eller grannarna ovanifrån. Jag har valt de som bor underifrån. Jag har fått för mig att man inte går och tittar uppåt så ofta, och skulle det ske så får man förhoppningsvis bara syn på mitt ansikte.

Gick förresten på toa idag och märkte först efteråt att tjejerna hade lekt med min älskade persienn. Den var inte alls på plats. Och så är det olagligt att visa sig naken, även om det så är genom ett fönster i sitt eget hem. Hur enkelt är det egentligen??

En sista fundering: Varför måste alla manliga Make-Up artister vara så otroligt över-överdrivet feminina??
Publicerat: 2010-01-11
Labrador Park
Ännu en fantastisk dag har nått sitt slut. Började dagen med en tripp till Labrador Park som ligger bara ett stenkast härifrån. Sprang av barnen lite, klättrade i lekparken och njöt av havsbrisen. Jag är alltid lika förundrad över alla skepp som omringar hela Singapore ö. Singapore är en av världens största hamnar och det går inte att ta miste på. Inte någonstans kan man skåda horisonten i form av vatten -endast skepp. Men för mig är det charmigt. Det är Singapore helt enkelt. Liksom alla parker. Man packar ned sin matsäck och filt, åker till en park, sätter sig i skuggan av ett stort träd och dukar upp. Sedan tillbringar man några timmar där. Flyger med sin drake, sitter å pratar och bara njuter. Fantastiskt.

Senare på dagen var det grillning med fem svenska familjer på vårat condo (lägenhetsområde). Barnen badade i poolen och vi satt och pratade medan solen gick ner.

Så är denna vecka slut. Imorgon är det workshop på Make Up Store med svenske Make-Up artisten Olle Johansson, senare i veckan är det konsert med Green Day. Life is great!

Puss
Publicerat: 2010-01-10
City Harvest
Idag tog jag mig äntligen i kragen till att besöka en kyrka jag länge velat gå till, City Harvest Church. När jag klev ur taxin stod polisen uppradade för att hålla lugnet på plats. När jag senare kom in i salen var där inte mer än 5000 asiater och jag. Satt bredvid en vänlig själ som talade om för mig att församlingen bestod av 27 000 medlemmar. Musiken var grym och stämningen hög! Pastorn pratade om hur vi ska göra för att förverkliga våra drömmar och visioner. Mycket konkret och tydligt. Avslutade kvällen med att hälsa på ett svenskt pastorspar (det var två vitingar till på plats) som jobbade i kyrkan, växlade nummer och bestämde att vi skulle luncha tillsammans. Det var en fantastisk kväll. Jag är hemma!
Publicerat: 2010-01-09
Fredagsmys
Började mitt bloggliv med matförgiftning. Lax. Inte så kul. Nu är jag och Sigrid bättre och det firades med tacos (vad annars?). Gick till lekparken och spelade tennis en sväng med tjejerna innan läggdax. Peter kom hem lagom från jobbet för att hinna pussa dem god natt. Avslutade kvällen med filmen "Sweet home Alabama". Klassiskt svenskt fredagsmys. Eller nej. Glömde proppa i barnen chips och godis!
Publicerat: 2010-01-08
Välkommen till Kniktelin!
Jag är stolt att äntligen få presentera min blogg! Jag kommer att skriva om min vardag i Singapore som jag delar tillsammans med min man och våra två små barn Birgit och Sigrid, 5 respektive 1,5 år. Min man driver eget företag inom IT-branschen och jag gör mitt bästa för att få familjens tillvaro så bra som möjligt samtidigt som jag har en del modelljobb.

Jag hoppas på att fylla tomma blad med ett intressant innehåll och att ni kommer att trivas på min sida! Jag vill slutligen rikta ett stort tack till min man Peter som lagt ner åtskilliga timmar på att bygga min blogg!

Kärlek
Elin
Publicerat: 2010-01-07
Extra
extraright