Våren i Stockholm
När Sigrid fyllde år förra veckan var hennes högsta önskan att åka och hälsa på min kompis och hennes katt i Stockholm tillsammans med mig. Kan det bli bättre?? Finns bara vinnare i den presenten! Därför åkte vi ner och mötte våren i helgen vilket var väldigt behövligt då löven ännu inte har slagit ut i denna kalla fjällkommun! Så härligt att mötas av syrener, häggdoft och fågelkvitter.

Jag älskar att någon gång då och då dela på barnen och ägna mig helhjärtat åt en i taget. Så många härliga sidor som kommer fram när man är ensamma tillsammans! Och vilka härliga stunder man skapar. Så fina minnen. Vi hade det gott hela helgen lång med både besök på fjärilshuset och skansen. Men de bästa stunderna var ändå de enklaste. Stunderna runt middagsbordet där jag och min fina vän hade gott om tid att prata om allt mellan himmel och jord och stunderna Sigrid äntligen fick till att gosa sig mätt på den söta katten hon saknat och längtat efter så!
Publicerat: 2015-05-25
Magisk skotertur på fjället
Nu måste jag nog erkänna att vintern är över även här i mina krokar. Såg faktiskt en liten maskros som slagit ut i full blom trots att snön ligger kvar på stora delar av backen. Märkligt det där. Det är liksom vinter och sommar samtidigt. Förra veckan var det påsklov för vår del och vi passade på att suga ut det sista av alla tillgängliga vinteraktiviteter för den här gången. Det blev två dagar med utförsåkning och en dag blev en långtur på fjället med skotrarna.

Vilken upplevelse! Det här är något vi pratat om länge men som tidigare inte blivit av. Tidigt på morgonen drog jag, Peter, barnen och pappa upp till fjället med två skotrar. Åkte runt hela sälenfjällen: Lindvallen-Högfjället -Tandådalen -Stöten -Hundfjället och tillbaka. Blev en uppfriskande rutt på hela nio mil och träningsvärken dan därpå var ett faktum! Både i ljumskar och rygg. Men så vackert det är! Orörd vildmark med milsvid utsikt åt alla håll, folktomt och nöjda barn. Detta är något som definitivt gav mersmak och nästa år blir det att ta skoterkörkort, så att även jag kan köra lagligt. :)
Publicerat: 2015-04-15
Bland sjöslalom och gäddslem
Firar början av påsken traditionsenligt ute vid stugan. Isen är ännu stark vilket bjöd på angling och resulterade i en liten gädda som släpptes tillbaka efter lite pussande. :) Barnen upptäckte glädjen i att åka slalom efter skotern och nu vankas det påskmat en dag för tidigt eftersom vi ska vidare på annat imorn. Ville bara slinka in och önska er en glad påsk! Ta hand om varandra och hoppas ni får njuta av lite ledighet!
Publicerat: 2015-04-03
Happy friday!
En utav de bättre sakerna i mitt liv just nu är mina lediga fredagar. Lägg därtill mars månad och sol så har du en glad Elin. När barnen slutat skolan drog vi raka vägen till Kläppen och inom en timme efter skolans slut satt vi på toppstugans uteservering och fikade i solläge. Så njutbart! Fick därmed kompensation för förra helgens dåliga väder. Med råge! Nu sitter jag hemma i soffan med ömma lårmuskler och väntar på att Mia Skäringers "Ack Värmland" ska börja. Det blev en bra start på en förhoppningsvis bra helg helt enkelt. Önskar det samma till er! Happy weekend på er alla!
Publicerat: 2015-03-13
En tvättäkta kôjvärsdag!
Vi har hängt i en röd liten stuga på Sälenfjället i några dagar nu. Även fast vi endast har en timmes bilväg till Sälen hemifrån är det något annat att hyra en stuga och bo på fjället ett par dagar. Det blir lite mer sportlov helt enkelt. Tanken var att jag skulle åka bra många mil längskidor nu när vi har spåren runt knuten men vädret ville något annat. Då vi i stort sett bor på toppen av fjället och vinden blåser 20 m/sekund så kan jag väl ärligt säga att jag inte har kastat mig ut i spåren! Gårdagen fick bli en tripp till äventyrsbadet istället. Och nej, vi var inte ensamma. Det var som att försöka simma i en sardinburk. Eller snarare som en korv i en korburk med tanken på lukten från korvkiosken som spred sig över badhuset.

Resten av tiden har det blivit stughäng de luxe. Ätit gott, druckit kaffe och tagit det väldigt lugnt. Så pass lugnt att jag har en massa energi inom mig. Ja, jag känner mig till och med lite rastlös. Därför ska det bli skönt att åter få åka hem till vardagslunken med allt vad det innebär. Tänk vad en eller två "kôjvärsdar" kan göra! (dialekt/mål som betyder kojvädersdag dvs. ett riktigt risigt väder som tillåter att man sitter inne och myser)
Publicerat: 2015-03-08
Att tänja gränser på kalfjället
Här firas sportlov för fullt. Och vad ska man göra på ett sådant lov om inte sporta?? Idag visade sig solen så jag drog med barn och svärföräldrar till mitt favvoställe i fjällen -hemfjällsstugan bortanför Lindvallen i Sälen. Detta är ett fik som endast nås med längdskidor eller skoter, långt bort från bebyggelse och turistströmmar. Till saken hör att när vi började skidturen lyste solen och allt var för oss. Sedan gick det bara utför. Ja, förutom vägen då -som var en enda lång uppförsbacke ända fram till stugan fem km bort. Det började blåsa allt starkare ju längre fram vi kom och tre km från start var skidspåren bortblåsta, motvinden (stormen) ett faktum och barnens reserver slut. Men vad gör man? Vänder? Nejnej. Man kämpar på, peppar och fortsätter. När fyra gamlingar mötte oss måste de ha tänkt att vi var bra tokiga. Jag saxade uppför den långa backen med en gråtandes Sigrid bakom mig som jag drog upp i mina stavar. Birgit hade knäppt av sig skidorna och gick även hon gråtandes med stavarna och både barnen var nästintill blåfrusna. När jag i över en timme sagt "vi är framme efter nästa krön" och jag såg att efter det sjunde krönet var vägen fortfarande oändlig gav även jag nästan upp. Men när man äntligen VET att målet är efter nästa krön går det bara inte att vända.

Behöver jag säga att fikat var väldigt gott när vi kom fram? Tänk vad en sprakande brasa, lite kaffe och en bit choklad kan göra för humöret! På tillbakavägen liftade vi med skotersläden som regelbundet åker upp och ner. Andra barnfamiljer skulle nog ha tagit skoterturen uppför och åkt skidor med barnen nedför. Men varför ska man göra det lätt för sig? Det som inte dödar härdar!
Publicerat: 2015-03-05
Magisk naturupplevelse, häftig och gratis!
Naturen är en sådan dyrbar skatt som jag önskar att alla tog vara på! Vi har inte spenderat en krona på nöjen under detta lov men vi har berikats med så många magiska stunder ändå. Stunder som inte kan köpas för pengar. De senaste dagarna har isarna varit fantastiska, men inte bara på sjöar utan även på andra svårtillgängliga ställen. I helgen åkte vi skridskor på frusna kärr, bland buskar och träd. När vattennivån var hög och sedan frös till is på förvandlades skogen till en frusen djungel där vi gled fram på skridskor mellan träden. Detta gjorde det möjligt att leka kurragömma på isen och gömma sig i skogen, utan att bli upptäckt. Mycket speciellt och mycket magiskt!
Publicerat: 2015-01-06
Bländande vackra glansisar
Jag är så innerligt tacksam för fyra soliga dagar med fantastisk skridskoåkning på flertalet olika sjöar. Vi har utnyttjat det fina vädret och de perfekta glansisarna till fullo och levt på grillad korv och varm choklad dessa dagar. Energidepåerna är nu fyllda till bredden och bättre start på året kan man inte få! Bilderna får tala för sig själva.
Publicerat: 2015-01-06
Krispigt vitt
När jag vaknade upp i lördags morse var det slut med mig. Trött och sliten efter jobb, renovering, kalasfix till den blivande 10-åringen, julpyntande och alla avslutningar som hör till denna del av året, vare sig man vill eller inte. Men då kom min andra hälft med det enastående förslaget att vi borde åka ut i skogen för att grilla korv och se om sjön hade frusit på. Motvilligt och stressad med bankande huvudvärk gick jag med på att packa i skridskor och ungar i bilen och så for vi.

Det var det bästa som hänt på länge. Sjön var frusen, solen lyste med sina svala, vackra strålar och jag blev piggare för varje andetag som fyllde mina lungor med frostig, krispig vinterluft. Skridskorna åkte på och jag njöt av att få glida fram på isen som förvisso var täckt av ett tunt lager med snö -men snön virvlade lätt bort till förmån för de vassa skenorna. Nöjd och glad avslutades turen med grillad korv, varm oboy och en sprakande eld. Tänk vad lite frisk luft och vacker natur kan göra för välmåendet!
Publicerat: 2014-12-08
Förkylda och incheckade på Söder
Höstlov var det ja. Äntligen skulle vi unna oss en ledig helg och åka till Stockholm på mysweekend utan några måsten. Ta dagen som den kommer, fika gott och bara njuta av varandra. Birgit var hemma från skolan torsdag och fredag på grund av lätt förkylning så när vi skulle åka på lördag morgon kändes det som att hon kryat på sig. Men där hade vi fel. Fast det insåg vi förstås när vi åkt halvvägs och då ville vi inte gärna vända, eftersom Peter ändå skulle till stan för att jobba några dagar senare.

Så nu sitter vi här på ett lyxigt hotellrum på söder med en orkeslös tjej och ytterligare en tjej, som däremot har desto mer energi! För att rasta den sistnämnda tog jag med mig henne till Södermalmskyrkan tidigare idag och gick på barnkyrkan. Dels för att visa henne något större än vår lilla söndagsskola som vi har där hemma, men kanske främst för egen del för att sno några bra tips som jag kan ta med hem till vår verksamhet. Det sköna var att jag förstod ganska snabbt att upplägget är detsamma, fast att vi kör i mindre skala. En liten egoboost helt enkelt.

Och så blev det vintertid. Klockan fem i morse var alla i familjen vakna. Nackdelen med att inte vara i hemmets trygga vrå en sådan gång var att vi fick försöka slå ihjäl två timmar i väntan på att frukosten skulle öppna. Hemma kan barnen ta sig en macka och slänga sig i soffan medan man själv sussar vidare. Är det detta som kallas den stora hotelldöden måntro??

Men helgen har varit bra trots allt. Tänk att det krävs en gnutta sjukdom för att den livliga familjen tvingar sig till ett lugnare tempo! Trots att vi har tagit det lugnt och prioriterat vila så har vi hunnit med biobesök, gofika, lunchstopp hos goda vänner och målmedveten expresshopping till köket. Lyckades införskaffa tyget jag letat efter en längre tid som förhoppningsvis ska bli köksgardiner någon gång före jul och en av tre lampor som saknats till bardisken där hemma. Så i det stora hela har vi haft det väldigt bra. För handen på hjärtat -hade jag varit hemma med sjukt barn hade jag alla gånger rensat i något gammalt skåp, städat hallen och trixat i köket istället för att bry mig om barnen och främst sjuklingen. Och just det har jag gjort lite mer än vanligt denna gång, fokuserat på barnen alltså. Hotelldöden till trots!
Publicerat: 2014-10-26
Helkväll på Dalhalla
Att gå på semester är inte alla gånger en enkel ekvation. Det har vi minsann lärt oss. Förväntningarna är många likaså viljorna -ofta minst lika många som antalet familjemedlemmar. Därför har vi förstått att den bästa starten är att jag och Peter gör något utan barn. För att landa, samla fokus och kanske hinna prata om hur vi tänker oss att ledigheten ska vara. Allt för att försöka eliminera bråk och besvikelser så långt det är möjligt.

I år startade vi med en helkväll på Dalhalla med middag och konsert redan samma dag som sista jobbdagen var avklarad. Middagen var utsökt med laxtartar till förrätt, oxfilé med primörer till varmrätt och chokladtryffel till efterrätt. Efter det njöt vi av ”Chess in concert” med bland annat Sarah Dawn Finer (underbara människa –allt hon rör vid blir till guld), Anders Ekborg (dessvärre konsertens flopp med sitt nasala kväkande), Gunilla Backman, Philip Jalmelid, Johan Schinker (alla tre överraskade mig positivt med starka karaktärer och välslipad musikalitet.) För musiken stod Stockholm Concert Orchestra uppbackade av inte mindre än en kunnig 50-manna-kör.

Musiken är musikalens yttersta styrka enligt min mening och därför var konserten en lyckträff. Att få sitta och njuta av låten ”I know him so well” samtidigt som vädret bjuder på sin absolut bästa sida i en fantastisk kalkstensmiljö är en magisk upplevelse! Och allt har vi att tacka mina föräldrar för som gav oss detta i julklapp. Jag älskar presentkort! :)
Publicerat: 2014-07-07
Stockholm nästa!
Så var vi äntligen på väg. Jag, Birgit och vänner åker till Stockholm över helgen för att se på "flashdance" och shoppa loss. Som vi längtat! Dessvärre fick Sigrid besök av Herr Magsjuka i mitten av veckan så nu har jag gått som på nålar att ingen annan ska smittas av denna snabbdiet. Än så länge går det bra och jag ber till Gud att det ska få gå väl hela vägen fram och tillbaka!
Publicerat: 2014-03-28
Finhelg i Trysilfjällen
Kan ni tänka er. Igår morse när jag vaknade hade det plötsligt fallit ner närmare en dm nysnö och SOLEN lyste. Vilken perfekt dag att åka på skidresa! Den årliga ungdomsresan till Trysil gick av stapeln denna helg och vi hade äran att få följa med även denna gång. Så vi packade glatt ner liggunderlag, sovsäck, skidor och barn och fick uppleva två fantastiska skiddagar tillsammans.

Jag njuter massor av att barnen är stora och duktiga nog att kunna stå på egna skidor och föra sig i backen utan assistans. Att kunna sitta och gona sig i solen med en kaffekopp i hand medan barnen själva tar liften upp och sedan någon spännande backe ner gör gott för både själ och hjärta. Dessutom är jag överlycklig att jag fick några fina vinterdagar till slut. Tänk att när man väl ger upp hoppet om något, då inträffar det helt plötsligt. Visst är det märkligt!?
Publicerat: 2014-03-16
Hoppet är det sista som överger!
Jag har gått och väntat och längtat efter starka isar och skoterföre hela vintern. När alla andra tjatar om vår tjatar jag om vinter. "Kom snälla kom". Men efter veckans regnande och töande så försvann all snö på bara några dagar och till slut tvingades jag att lämna mina vinterdrömmar bakom mig. Skoterkörkortet som jag hade planerat att ta smälte bort, likaså isarna där jag skulle svischa fram på mina nya skrillor.

Vi åkte ut till sjön i helgen. Men istället för att prova mina skridskor jag fick i julklapp fick jag sätta mig mot bastuväggen i söderläge och lapa sol. Visst älskar jag allt som har med vintern att göra: skoter, skidor, brädan och pulkåkning men när solen väl har börjat kasta sina värmande strålar mot mig, då tinar till och med jag. För något bättre ställe att vara på än lutandes mot min favoritvägg i mitten av mars -det finns faktiskt inte!
Publicerat: 2014-03-10
Problemet med att bo i en nöjespark
Att bo mitt i en nöjespark kan ställa till bekymmer. I-landsbekymmer ska tilläggas. I morse ägnade vi en hel timme åt att komma överens om vilket av följande alternativ vi skulle ägna dagen åt:

1. Åka skidor i Hundfjället, Sälen
2. Åka skidor i Kläppen, Sälen
3. Åka längdskidor med matsäck
4. Åka till stugan och ha snöbollskrig

När den ena ville det andra, ville den andra det ena. Och det diskuterades och vändes och vreds. Till slut körde Sigrid "ole dole doff". Kläppen fick knuffen och därmed var det bestämt. Kläppen fick stå för lördagsunderhållningen idag. Sköna åk, gott om plats i backarna och ett fint vinterlandskap gjorde susen för familjefriden. Det blev alltså bra i slutändan och alla var nöjda. Nu kan vi med gott samvete soffa till oss med pizza och mellomys. Ha en skön lördagskväll där ute!
Publicerat: 2014-02-08
After work i toppstugan
 |
Jag får ofta frågan om varför vi inte flyttar till Stockholm. Dels av anledningen att Peter veckopendlar dit men även för att jag är typen som vill utvecklas och ständigt söker nya utmaningar. Och ja, visst kan det många gånger kännas lockande att få ha en man som kommer hem på kvällarna och att kunna skaffa mig en gedigen utbildning utan att behöva pendla bort dyrbar familjetid. Jag är övertygad att vi skulle ha det bra och att jag skulle trivas. Men det finns också en annan sida av myntet.

Efter det att Birgit kom hem från skolan idag kastade vi i skidorna i bilen och åkte till Kläppen för att äta mellis i toppstugan. Choklad med vispgrädde och marshmellowmuffins. Sedan njöt hela familjen av sköna kvällsåk i de upplysta slalombackarna ända fram till stängning. Då var det dags att ta den lilla bilturen hem igen för att käka tacos och slänga sig i soffan till Fångarna på Fortet. Att kunna ha en sådan fantastisk eftermiddag och samtidigt vara hemma i tid på kvällen är verklig lyx och sätter en enorm guldkant på vardagen. DET är en av flera anledningar som gör att vi valt att bo så fantastiskt som vi gör!
 |
Publicerat: 2014-01-17
Sthlmsshoppat like crazy!
 |
Hemma i lugnet igen efter tre intensiva shoppingdagar. Min garderob ekade tom innan turen så det var verkligen behövligt! Har nu fyllt på med nya jobbkläder i form av stövlar, ballerinor, finbyxor, kjolar, toppar, tröjor och några smycken. Jag köper kläder otroligt sällan. Mest på grund utav att det är 14 mil till närmaste stad. Men också för att jag föredrar att shoppa utan barn som blir hungriga, kissnödiga och uttråkade mitt i en svettig provhytt. Därför åker jag hellre iväg ensam en eller två gånger om året och betar målmedvetet av min långa lista. Då hinns det varken med lunch eller någon rolig inredningsbutik. Inte ens Formexmässan som äger rum just precis nu lyckades locka mig från mitt nödvändiga shoppande!

Men när butikerna slagit igen för kvällen hann jag med lite trevliga saker också. Som att gå på Emmelies grymma core- och spinningpass tillsammans med Johan och Peter följt av ett italienskt restaurangbesök. Jag kan aldrig få nog av det italienska köket! Ett Stockholmsbesök utan en date med Rosie är inget godkänt besök varpå vi shoppade tillsammans en halv dag. Och så såg vi Hundraåringen på bio. SOM vi garvade! Jag och Peter alltså. Resten av besökarna bara satt där. Tysta. Jag förstår inte vad som är problemet för den var SÅ rolig. Gå och se den! (Om ni inte redan har gjort det förstås.) Puss på er
Publicerat: 2014-01-16
Skotertur i vildmarken
 |
Nu är vintern äntligen här! Två decimeter nysnö har bäddat in vår gård och kylan har kommit. Därför passade det perfekt när klockan ringde tidigt igår morse för jobb. Uppdraget är att skriva en artikel om en guidad skotertur på fjället och turen ägde alltså rum igår. Det var helt magiskt att få sätta sig på skotern och köra ut på de vita och kala vidderna! Solen kämpade på för att titta fram och bjöd på ett vackert sken medan kylan bet sig fast i kinderna. Temperaturen stod på -15 grader vilket gjorde det riktigt skönt att stanna till vid en våffelstuga, långt bort från skidbackar och turister, för att få sig en kopp kaffe som kokats på vedspisen. Det enda ljudet som hördes var skallet från ivriga draghundar med sina spann. Mer om turen får ni läsa i Sälen Weekend vecka 7.

Senare igår checkade jag och Peter in på Kungsholmen, Stockholm. (Många timmar i bil!) Jag ska passa på att lägga några dagar här på att uppdatera min garderob och träffa några vänner medan jag fortfarande kan styra över min tid. Men nu har butikerna öppnat så jag ska kasta mig ut i shoppingdjungeln på direkten. Inget att vänta på! Här ska shoppas loss!
Publicerat: 2014-01-13
Säsongspremiär i skidbacken
 |
Fy vad jag alltid hatar att åka säsongens första åk utför! Det är lika varje år. Drar på premiären in i det längsta. Inbillar mig att jag tycker det är tråkigt. Tycker det är bökigt innan jag letat fram all utrustning som behövs, införskaffat liftkort, på med takbox MED MERA MED MERA. Men någon gång måste det göras. Och någon gång blev idag. Väl framme på parkeringen blev jag sittandes i bilen, med liftkortet i hand. Jag ska sluta åka. Det här är inte kul. Men så spänner jag motvilligt på mig brädan och försöker mig på årets första åk. På grund av överflödiga plusgrader var snön lika sockrig och farlig som en varm aprildag och just det åket blev en kamp mellan mig och snöhögarna som bildats av morgonpigga åkare. Men för varje åk som gjordes blev det lite roligare och innan jag var tillbaka i bilen senare på eftermiddagen var åkglädjen återfunnen. Nu längtar jag till fler minusgrader och mer snö, för skönare åkning ända fram till april.
Publicerat: 2014-01-06
En glimt av snö
 |
"Varför kommer aldrig snön?" var det första Sigrid sa när hon vaknade imorse. Jag kan inte annat än att hålla med. Nu är de gröna gräsmattorna tråkigare än någonsin. Vinter, var är du?? Jag längtar till att få damma av skotern, åka mig svettig med längdskidorna och busa med barnen i snön. Jag är trött på att vara inne och fika och nu vill jag ut!

För att få lite miljöombyte åkte vi upp till Sälen och gick på bio idag. Sune på bilsemester. Den var okej, inte lika rolig som Sune i Grekland, men tillräckligt rolig för att ha något att sluka popcorn och daimpluttar till. Den största behållningen var att vi äntligen fick uppleva lite snö! För väl uppe på fjället dalade stora snöflingor mot marken och helt plötsligt infann sig den rätta vinterkänslan. Dessvärre var det lika grönt och plaskigt när vi var hemma igen. Men nu vet jag att vintern endast är en timme bort och nästa gång vintersaknaden slår till är det bara att packa i skidorna, sätta sig i bilen och styra kosan mot Sälen!
Publicerat: 2014-01-03
Familytime på is
 |
Gissa vad, det blev skridskopremiär i helgen! I söndags när vi vaknade upp till en solklar, femtongradig kall vinterdag kände jag på mig att det var dax. Så efter en lång och härlig frukost packade vi i matsäck och skridskor, åkte till sjön och gled ut på isen som var närmare en decimeter tjock. Äntligen!

Äntligen är det is och äntligen har vi tid till roliga familjeutflykter. Peter har lagt mycket av sin tid på både arbete och renovering på slutet så det var så skönt att få komma ut och ha roligt tillsammans, med hela familjen. Först bestämde barnen lekar och då blev det följa John och kurragömma. Jodå, med en stor portion fantasi blir det riktigt roligt att leka kurragömma på en platt is. När jag och Peter fick bestämma blev det teknikövningar. Barnen tränade på att "göra bubblor" (ihop, isär, ihop, isär med fötterna så att det bildas bubbelspår på isen där man åkt), åka baklänges, bromsa och åka snabbt. De lär sig så fort och vill hela tiden få nya utmaningar, jätteroligt!

Efter någon timmes åkning värmde vi oss vid brasan med grillad korv, varm oboy och vaniljbullar. Härligt att få sätta sig ner med rosiga kinder, titta på elden och höra hur den sprakar. Innan hemfärd hann vi med en liten tur till på isen innan solen sjönk ner bakom bergen och temperaturen rasade. Och lika kallt som det var i söndags, lika kallt är det än, vilket jag tycker är toppen! Nu fryser isarna på än mer så att de bär för skoteråkning när snön till slut har kommit. För min del kan den gärna vänta en liten stund till. Men till jul, då ska det minsann vara vitt!
 |
Bländande vackert.
 |
En isängel flög förbi!
 |
Publicerat: 2013-11-26
Söndagsbrunch i hjärtat av Dalarna
 |
Vilken tur att det blev vintertid i natt! Annars hade jag aldrig hunnit med allt som dagen fylldes med. Tidigt tidigt imorse, närmare bestämt 06.30 gick jag och Sigrid upp och tände badrummets alla doftljus och tog en långdusch tillsammans. Helt klart dagens lugnaste stund. Sedan bar det av till Hotell Dalecarlia i Tällberg tillsammans med familjen, mor, far och bror. Där satt vi och mumsade och njöt i två timmar på diverse olika läckerheter som rökt lax och kladdkaka. Alltså, inte lax på kladdkaka, utan lax först och SEN kladdkaka, ni fattar.

Men två timmar känns kort när man sedan måste gasa vidare till Clas Ohlson för att hinna köpa diverse olika prylar inför hemmets nya projekt (mer om det senare) för att sedan hinna hem de 12 milen för att hinna till kyrkan klockan fyra. Varför det nu var så viktigt? Jo för att Sigrid bakade nattvardsbrödet på kyrkans barntimmar i måndags och hon har sagt MINST 50 gånger (jag överdriver faktiskt inte den här gången) sedan dess att hon SKA dit. Och om hon säger så, då är det så. Det uttrycket har hon myntat själv. Om vi inte lovade att hon skulle hinna till kyrkan skulle hon minsann inte följa med på någon brunch heller, sade samma tjej imorse. SÅ det var bara att hetsa hetsa och gasa gasa.

Vilken tur för mig att jag hann gå på gymmet direkt efter kyrkan och svettas som en gris på ett sjukt konditionskrävande pass och att fläkten var paj. Dessutom var det ju bara fullproppat med andra svettiga träningsnarkomaner i samma rum så det var ju lugnt. Imman på spegelväggarna dolde i alla fall mitt högblanka fejs. 30 minuter in i passet sjönk hela jag. Kladdkakan till brunch sex timmar tidigare var tydligen ingen bra grund för ett krävande pass. Sista delen av passet blev inte mycket mer till rörelser än att jag försökte parera så gott jag kunde för att överhuvudtaget inte ligga i vägen för någon annan. Gick halvbra. Jaja. Sen hem och äta, slänga barnen i säng och stupa i soffan till SOLSIDAN. Men kom igen, blir det inte bättre än så här?? Lova att nästa avsnitt blir roligare, annars har jag faktiskt gått och längtat och väntat alldeles förgäves!
 |
Min lilla gormetgris. Brieost och våfflor med MASSA sirap. Det du!
 |
Livsnjutarn
 |
So very happy. På grund av den fina utsikten. Och lite för den goda kladdkakan med ett stort hallon på. Kortet togs innan träningspasset. Med mat i magen.
 |
Jag efter träningspasset. En urvriden disktrasa. Och utan mat i magen. God natt!
Publicerat: 2013-10-27
Med en lavskrika på skallen
 |
Vi är hos mina föräldrar på besök ett par dagar eftersom det är ledigt från skolan idag och imorgon. Igår var vi ut i den djupaste granskogen och tittade på Lavskrikor. De skulle tydligen vara väldigt tama sades det. När vi kom fram satt där två fågelskådare med mysig brasa och massa ost. Vi förstod snabbt varför. Just denna sortens ost var nämligen lavskrikornas favoritföda. Tjejerna tog varsin bit ost och lade på sina mössor. Vips kom fåglarna, satte sig på huvudena och snappade åt sig osten. Häftigt! Efter det plockade en av de två fågelskådarna fram en köpt pizza grandiosa och dukade fram till fåglarna. Jodå, den slank minsann ner den också! Detta blev en fin utflykt med överväldigade barn mitt i den urgamla granskogen. I like!

För fler häftiga bilder, klicka på bildspelet nedan!
Publicerat: 2013-10-14
Utflykt till Njupeskär
 |
En skön helg börjar närma sig sitt slut. Vi har haft besök av Johan och Emelie hela helgen och igår var vi på utflykt till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Turen landade på en sju kilometer lång vandring bland storslagen natur och vackra höstfärger. Picknicken bestod av kallskuret, potatissallad och givetvis massa kaffe och choklad. Mums! Höstvandring med gott fika och goda vänner är svårslaget! Nu blir det en tripp till gymmet för att komma igång inför kommande vecka med välfyllt schema och fortsatt arbete med UTMANINGEN!

Som ni förhoppningsvis ser bjuder jag på bildspel både i detta inlägg och i förra. Snälla, berätta för mig vad ni tycker! Var det svårt att förstå att man ska trycka på det för att få se fler bilder eller tycker ni det är bra? Jag kan förstå om det känns lite pillrigt att behöva klicka ett extra klick för att få upp bilderna. Testar mig fram med vad som känns bäst. Låt mig veta så att det blir så bra som möjligt för dig!
Publicerat: 2013-10-06
En helg på fjället
 |
Tillbaka hemma efter en skön helg i fjällen. Vi blev ett gäng på inte mindre än 80 pers, en blandad kompott med familj, släkt och goda vänner. Jag känner mig så otroligt rik och tacksam som har förmånen att kunna göra något roligt med alla dessa fantastiska människor samtidigt!

Vi hyrde in oss på en fjällgård a´la vandrarhemsstuket fast med helpension. Mycket vällagad mat och mycket fika. Hela tiden. Så trots att vi vandrade på fjället i dagarna två gick jag nog minus ändå på grund av allt stoppande.

Jag älskar att kunna vara aktiv tillsammans med familjen! Barnen tog sig upp för berget, gick längs spångar, drack fjällvatten och lekte bland stenar och stockar. Nu så borde de snart vara redo för en riktig fjällvandringstur med tält och spritkök. Längtar till den dagen!
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-09-23
På grottäventyr i Lummelunda
 |
Idag tog vi oss en välförtjänt långfrukost som övergick till fika som övergick till solning på gräsmattan. På eftermiddagen utforskade vi den välkända lummelundagrottan, ett fascinerande långt grottsystem nere i bergen. Att man klär på sig och går ner till 8 graders kyla helt frivilligt på sommarens varmaste dag är för mig ett bevis på att man har haft gott om finväder. När vi kom hem hade vi skåptömning och sedan strosade vi innanför murarna en sista gång innan hemfärd. Imorgon bitti tackar vi glada och nöjda för den här gången. Nästa gång jag åker till Gotland blir det by bike. Tack och bock!
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-07-13
Branta stup på Högklint
 |
Igår svängde vi förbi Högklint som bjöd på magnifik utsikt över Gotlands västkust, Visby och havet. Vi kröp i grottor, gick längs slingriga stigar och häpndes av de höga stupen som gick rakt ner i havet. Efteråt for vi till den vackra toftastranden för bad och avslutade dagen med minigolf vid Kneippbyn. Spännande bana genom vattenfall, in i mörka hålor och helt enkelt allmänt svår.Jag börjar tveka på om jag verkligen tagit rätt beslut när jag bestämde mig för att ta grönt kort... Är det här verkligen något för mig??
 |
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-07-13
Pippi i Kneippbyn
 |
Är man med barn på Gotland är det svårt att undvika Kneippbyn och Pippis Villa Villerkulla så efter den här dan kan vi stryka det på vår att-göra-lista. Aktiviteten fick fyra tummar upp av vardera tjej trots isande vindar som kortade ner besöket i vattenlandet avsevärt. Birgits favorit blev höghöjdsbanan och Sigrid valde tre favoriter: Pippiteatern, linbanan och lilla gubben, ett gosedjur hon fick av hennes alldeles för snälla föräldrar...

 |
Taggade tjejer inför Pippi-besöket.
 |
 |
Publicerat: 2013-07-12
Kultur i Visby
 |
Igår hade vi en heldag i Visby. Strosade runt bland smala gränder och luktade på vackra rosor. Så fantastiskt vackert och alla dessa underbart goda dofter från alla sorters blommor och tjärade gamla hus! Intog en god lunch på torget bestående av lammfilé med rosmarinsky, rostade rotfrukter och tzatsiki. Till efterrätt unnade vi oss den godaste glass jag någonsin ätit: Visbyglass nere vid hamnen. Jag som knappt gillar glass.

Eftermiddagen spenderade vi på Visby glasblåseri och där hade vi suttit kvar än om barnen hade fått bestämma. Helt fascinerade av hur glasmästaren skapar de vackraste konstverk! Förutom det hann vi med att besöka några gamla kyrkor och givetvis strosa in i en och annan inredningsbutik. :) Alla nöjda!
 |
 |
Publicerat: 2013-07-11
Raukar på Fårö
 |
Idag har vi studerat Fårö in i minsta detalj. Första halvan av dagen gick åt till att kika på raukar och klättra på stenar medan andra halvan spenderades på en härligt vit sandstrand. På hemvägen passade vi på att åka omvägen till Fårö fyr. Fint fint.
 |
 |
Medan Sigrid fångade några räkliknande vattendjur upptäckte Birgit en simmandes gotlandssnok på nära håll. Spännande!
 |
Finare lunchrestaurang får man leta efter! Solens värmande strålar, vågornas mäktiga brus och ett häpnadsväckande landskap gör susen för aptiten!
 |
Snälla Birgit, ta ett steg till!
Publicerat: 2013-07-09
Bad och glass
 |
Efter en lugn och skön frukost blev det häng på stranden hela dan. Jag kan inte beskriva det bättre än vad Sigrid gjorde: "Nu har vi sett en del av Gotland. Bra bad och bra glass." Så sant. Dagen avrundades med grillning och kvällspromenad. Idag plockades det inte bara smultron utan även fina stenar nedanför Högklints branta stup.
 |
 |
Alla njöt av det ljumma vattnet utom Peter som inte kom längre i än så här. Badkruka!
 |
Min lilla stenälskare samlade både fickor och hjälm full av fina stenar.
Publicerat: 2013-07-08
På lägeräventyr
 |
Hej kära söta vänner! Som ni förstår var uppkopplingen obefintlig på lägret. Gick inte ens att skicka mms, helt off en hel vecka. Så skönt för en stund. Telefonen låg i väskan hela tiden, men nu har jag dammat av den och är på banan igen.

Jag har alltså varit ledare på en lägergård som ligger omringat av en kohage ett stenkast bort från skogen och badplatser. Helmysigt. Alla barn (9-15 år) tältar och själv fick jag sova på loftet med de andra ledarna. Värsta lyxlivet. Några duschar fanns inte, utedassen "doftade" och sminket lämnade jag hemma. Barnen delades in i åldersrelaterade grupper och själv fick jag tillsammans med en annan go tjej ansvar för den yngsta gruppen och agera extramamma för de barnen.

Vi grillade korv, badade (okej då, inte jag), hade massa mysiga samlingar, svettades på morgonjympan och körde röjiga låtar tillsammans. Utöver det hade jag och en annan tjej en dansworkshop tillsammans med ett gäng glada barn. Givetvis fick de visa upp vad de lärt sig!

Det är så intensivt att leva tillsammans med 100 andra personer i en vecka, men med handen på hjärtat saknar jag dem allihopa och ser redan fram emot lägret nästa sommar!
 |
 |
 |
En natt fick jag besök av min mammalängtande femåring. Vilken tur att det fanns en sängplats ledig bredvid mig! :)
 |
Birgit och Wilma försöker smita från kramringen som avslutade lägret.
Publicerat: 2013-07-03
Farmor Knikt-Ingrids fäbod
 |
För några dagar sedan var vi till min farmor Knikt-Ingrids fäbod, där hon som ung gick och vallade familjens kor sommartid. Namnet Knikt kommer från gården som hennes man föddes på, Kniktgården. Detta för att det bodde knektar där långt tillbaka. Sedan har det följt med: KniktIngrid, KniktBengt (min far) och så KniktElin. Men där verkar det ta slut eftersom mina barn har fått gårdsnamnet av Peter vilket är Bränd. Var det kommer ifrån måste jag forska vidare om...

Hur som helst hade vi en mysig eftermiddag med gott fika (som alltid) bland midsommarblomstrens sköna prakt!
 |
 |
 |
 |
 |
Inne i stugan hittade jag en dikt som min far textat på näver och spikat upp på väggen när han som tolvåring cyklade de två milen med en kompis för att själva sova över i stugan. Dikten lyder:

"Sommaren är här och det luktar koskit i hagen, jag känner mig alldeles tagen.
Midsommar med majstång, tar slut på en gång.
När man ska ut och fiska måste man hem och diska.
Man måste hässja hö ända tills det blir snö.
Blommor kan man plocka ända tills klockan åtta.
När sommaren är slut gör man en strut."

Arbete och humor, det sammanfattar min far än idag. När jag läser om honom som hässjade hö och slet på gården vid tolv års ålder peppas jag att ställa krav på mina egna barn idag. De klarar mer än de tror!
Publicerat: 2013-06-19
Café i fårhus
exempel
 |
 |
Publicerat: 2013-06-18
Home sweet home!
 |
I fredags morse drog Peter till Sthlm för andra gången denna vecka så jag tog med mig resten av familjen och åkte till den vackraste platsen på jorden, min ljuva barndomsby.

Denna lilla by med endast något hundratal invånare består av många sammanhängande åkrar som omringas av grönklädda berg och i mitten av byn ligger den lilla idylliska tjärnen som jag så många gånger badat i under min uppväxt. Här kommer några inspirerande bilder från vår vackra cykeltur runt byn som vi gjorde i helgen. Som ni förstår av bilderna, blev det många stopp under vägen för att prata med diverse olika djur... :)
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-06-16
Liljekonvaljplockning
 |
Trodde inte att jag skulle hinna med årets obligatoriska liljekonvaljplockning, men det gjorde jag! Här kommer några bilder...
 |
 |
 |
 |
Publicerat: 2013-06-15
Myyys!
 |
Gårdagen var en härlig dag fylld av shopping (endast till Sigrid dock) och avslappnat strosande. Lunch intogs på favoritkondiset Gunnarssons och de levererade som alltid! Observera kakan på bilden, som hörde till lunchen. Pluspoäng! Valet av lunchställe avgörs om det serveras kaka till kaffet på maten, inte sant??

På eftermiddagen försökte Sigrid mata en gullig kaninfamilj i klass smallest (dvärgkaniner) i parken medan jag och en kär vän satt på parkbänken och hade det gott. Senare samma kväll blev det hemfärd och man slås alltid av samma tanke att man helt enkelt bor vid världens ände, så sjukt lång hemväg! Tog närmare 6 timmar den här gången med middagsstopp och kisspaus.

Jag är otroligt nöjd med resan. Så mysigt att få dela på barnen ibland och bara ge sitt fulla fokus till en! Hon har vuxit och vi har även vuxit oss starkare tillsammans. Nu väntar ett skrivpass innan jag ska ta tag i alla "måsten" här hemma. Have a great day!
Publicerat: 2013-06-12
Vår dag på grönan
 |
Igår tog jag och Sigrid djurgårdsfärjan över till Gröna lund och var där heeela dagen. Från öppning till sen kväll. Vi hade så mysigt ihop! Jag bestämde mig för att det skulle vara hennes dag utan mina åsikter inblandade och så fick det bli. Jag följde henne utan stress i kroppen vilket resulterade i typ 30 åk i 12 olika attraktioner. Härligt att få lära känna henne ytterligare lite mer. Vi sprang mellan karusellerna och hon var inte rädd för att testa läskiga grejer som slänggungan och bergochdalbanan vilda musen. Men den sistnämnda blev lite för mycket så efter den lugnade vi ner oss med kärlekstunneln. Bådas favvo blev lilla fritt fall, lyktan och vi fick många härliga skratt tillsammans under dan. När personalen började fråga hur mycket hon verkligen orkade åka och alla barn somnat för länge sedan tog vi spårvagnen tillbaka till hotellet och Sigrid somnade genast gott på kudden.
 |
Vi laddar med popcorn inför den fartfyllda piratföreställningen!
 |
Publicerat: 2013-06-11
En bra start på dagen
 |
Intagit en frukost som hade allt man kunde önska: Grapefruktjuice, fruktsmoothie, rökt lax och stekt omelett innehållande champinjoner, paprika, lök, skinka, babyspenat och tomat. Mums!

Läste i Chaina Daily om ett äldreboende i Shanghai som bryr sig om sina kunder och jobbar med målsättningen att de äldre ska vara lyckliga. Förvaltning istället för förvaring. Varje dag erbjuds aktiviteter som målning, kalligrafiklasser, dans och välgörenhet. Något för Sverige att inspireras av kanske?
Publicerat: 2013-05-24
 |
Bor fint och äter gott på Söder... Gosse vad det investeras!
Publicerat: 2013-05-23
Lycka
 |
Lycka är att följa en grodas utveckling på nära håll! Här som ett slemmigt ägg, i dammen inte långt hemifrån.
Publicerat: 2013-05-06
Söndagsutflykt
 |
Avslutade veckan med en mysig söndagsutflykt. Tog cyklarna till en närliggande gammal kvarn där vi drack kaffe och knaprade kakor medan barnen lekte i dammen med den smältande isen. Grodorna var på plats för att lägga ägg och med oss hem fick vi både videung och ytterligare en tussilagobukett. Mys! Och glad är jag för det för idag duggar regnet tätt.
Publicerat: 2013-04-29
Wallmans
 |
Ikväll har vi hängt med Wallmans, lägger upp fler bilder i helgen. Men som vanligt levererar de! Bra show, härlig karisma och utsökt mat!
Publicerat: 2013-04-19
Påsklov
Påskhelgen var härlig och fylld av friluftsliv. Vi hann bland annat med pimpling, angling, skoterturer och kojbygge. Här bjuds på bilder!
Publicerat: 2013-04-06
Till en paradisö
 |
Idag tog jag, tjejerna och min pappa skotern till en ö där vi grillade hamburgare. Är det detta som betecknas paradisö??
Publicerat: 2013-04-02
Publicerat: 2013-04-02
Publicerat: 2013-04-01
Luften tröttar ut mig
 |
Vi blev ett ekipage på två skotrar och en pulka. Utsikten var bedårande med fri sikt åt alla håll. Lägger upp bilder senare. Nu ska jag bara slöa resten av kvällen. Hjälp vad trött man blir av all sol och frisk luft!
Publicerat: 2013-03-31
Friluftsliv
 |
Våra påsktraditioner består i att vara ute vid stugan, och så även i år. I morse var vi uppe redan vid 6.30 och letade påskägg. Som vanligt lägger haren ägget vid sjökanten vid ett vindstilla och lugnt ställe. Han är så omsorgsfull! Under förmiddagen hade Birgit och hennes kompis som sovit över hos oss anordnat diverse olika tävlingar som frågesport, spotta råtta och springtävling. Givetvis vann tjejernas lag!

När de stora tjejerna for till kompisens stuga för att gå påskkäringar tog Sigrid sig en skidtur innan vi satt oss i solen och myste. Som ni har förstått är jag helt beroende av solen och denna vårvinter har varit helt fantastisk i det anseendet. Nu är det påskmiddag som gäller...
Publicerat: 2013-03-30
Dagens skörd
 |
Fiskelyckan stannade vid tre gäddor, dock ganska stora sådana.
Publicerat: 2013-03-29
Angling
 |
Idag är det angling som gäller. Redan innan vi fått ut krokarna har tre slemmiga gäddor mist sina liv för oss. Ikväll bjuds det på gäddbuffé!
Publicerat: 2013-03-29
Skidresa till Trysil
 |
Sitter här trött och urlakad efter en givande, rolig och intensiv helg i Trysil, Norge. Tur att det finns måndagar för en chans till vila...

Sedan urminnes tider har ett gäng glada ungdomar årligen gjort denna resa. Själv har jag varit med sedan högstadietiden vilket innebär runt 15 år för min del. Hemska tanke, värsta forntidsmänniskan! Hur som helst brukar resan vara fylld av en massa skidor, brädor, bus och kul och så även i år!

När vi kom fram sent fredag kväll serverades det pannkakor då vi hade förmånen att ha med egen kock. Värsta lyxlivet. Det som däremot inte var värsta lyxlivet var att luftmadrassen vi lånat var trasig och vi fick uppleva det hårda och kalla golvet på nära håll. Birgit hade tidigare uttryckt sig klart och tydligt i en diskussion vi hade om liggunderlag kontra luftmadrass: "Det ska inte vara bekvämt att bo på skola. Jag är trött på att ha det bekvämt". Så med hennes ekande ord i huvudet tänkte jag på hur fantastiskt skönt det skulle bli söndag kväll när jag sov i min säng därhemma och somnade om.

På lördag morgon segade vi oss en stund och hann göra några få men sköna åk innan lunchgrillningen. Därefter blev det barnbackarna en stund innan vi äntligen skulle ge oss ut i de långa backarna resten av eftermiddagen. När vi stod i liftkön gick strömmen och hela liftsystemet pajade och behagade inte komma igång igen på hela dagen. Klart man blev en smula besviken men barnens glädje gick det inte att ta miste på. Det innebar att vi drog tillbaka till skolan och de fick härja fritt i gympahallen hela eftermiddagen istället. Alltid något. Och det är klart, lördagkvällen hör trots allt till höjdpunkten enligt min mening. Vi vuxna satt i timtal och drack kaffe medan barnen lyste med sin frånvaro. Efter lite letande hittade vi dem nerbäddade tillsammans med deras gudmor som låg och läste böcker för dem i en lugn vrå. Underbara hon!

När söndagsfrukosten var intagen packade vi i bilen och åkte hem för att Peter skulle ha en chans att ta sig till Stockholm samma dag. Det gjorde också att vi hann åka till min käre far som ställde till med kalas för släkt och vänner eftersom han har födelsedag idag. Grattis!!
Publicerat: 2013-03-18
På väg
Nu var det dax igen. Sitter i bilen på väg till Trysil för lite fin skidåkning. Hakar på en ungdomsresa och packar i hela familjen den här gången. Vi ska strax checka in på en skola, sova gott på liggunderlägg och njuta av kollektivets härliga gemenskap iklädda svettiga underställ. It's gonna be perfect!
Publicerat: 2013-03-15
Melodifestivalen
Och så var det fredag igen. Kanske dax för en liten uppdatering från helgen som var. Hur som helst så hade vi en riktigt skön tjejhelg där vi gick dit pekan näsade. Ööööh Va? Näsan pekade menar jag så klart.

Vi tog som sagt tåget och var framme runt halv sju, lagom att hinna gå en sväng i några butiker innan incheckning och hotellmiddag. Lördagen var så klart höjdpunkten. Under vår promenad till Friends Arena glider Loreen förbi tjejerna i en svart bilhistoria, vevar ner rutan och vinkar till dem. Lyckan var total och vi förstod att så mycket bättre än det här blir det inte. Men vi fortsatte vårat traskande och kom fram till alla köer utanför byggnaden till slut. Då händer det magiska. Av någon märklig anledning släpper de bara in oss och några till och vi får möjlighet att uppleva en ekande tom arena som 30 minuter senare fylldes med 28 000 besökare.

Showen var bra med Loreens barnkör som höjdpunkt. Tårdrypande vackert. Resten har ni redan läst om i tidningarna. Nöjda efter den färgsprakande tillställningen och fulla av inspiration fortsatte tjejerna festen långt in mot natten. I hotellsängarna, med diverse olika uppvisningar och bus.

Är det inte lite märkligt, att när man väl åker på något roligt vill man att det ska vara för evigt men likväl är det alltid så skönt att sätta sig på tåget och åka hem igen. Jag tolkar det som att jag har en väl fungerande vardag och trivs med mitt liv. Men för att uppskatta det behövs ändå lite frisk luft under vingarna med jämna mellanrum. Och det är precis vad jag nu har fått.
Publicerat: 2013-03-15
Flärd på Östermalm
Nu är vi incheckade på hotellet och nerbäddade i prassliga, nymanglade lakan på östermalm efter lite shopping och en långsittning med god mat som fyllde våra magar väl. Jag säger som Nilla så klyftigt uttryckte sig: "Det här är vår lägstanivå. Så här ska en hemmafru ha det som sämst."
Publicerat: 2013-03-08
Wow vilket lov!
Lov för våran del brukar innebära att vi följer med Peter på jobb. Vi åker till någon stad, bor på hotell, Peter är på kundbesök hela dagarna och resten av familjen brukar besöka något slott följt av några besök i butiker med tjatiga och svettiga barn.

I år var det annorlunda. Vi var stationerade hemikring och satsade stort på dagsutflykter istället. Ljuvligt! Det hela började med att vi tog en skotertur med mina föräldrar. Eftersom de är de lyckliga ägarna av fordonet tog de tjejerna med sig och vi fick glatt ta bilen efter. Vi åkte så långt det gick, men fick hämtning av skotern, den sista biten som inte bilen tog sig fram. Vi grillade, åkte pulka och njöt av solen.

När vi satt och gonade oss som mest i solen slängde min kloke far ur sig något drömmande om att vi skulle ha en varsin skoter, för att kunna åka på en långrunda tillsammans. På skoj lägger jag ut en förfrågan på fejjan utifall någon har en sådan över för utlåning /uthyrning. När svaren uteblev surfade Peter ut på Blocket och hittade exakt vad vi sökt efter i flera års tid. Det var bara att klippa till. Klockan åtta på lördagskvällen satte han sig i bilen och körde två timmar för att få sig en titt på den. Mitt i natten var han åter hemma med skotern på släpet och tidigt nästa morgon var matsäcken packad, skotern tankad och vi var redo för en långtur. Det blev en fin runda på cirka fem mil, givetvis med grillning, pulkaåkning och bedårande utsikt. Tjejerna klarade det galant och vi njöt av friheten som ett fordon som detta faktiskt erbjuder.

Vi har även hunnit med två vändor upp på fjället med skidåkning. Den ena svängen bokade vi upp med Helena och Patrik och deras sköna barn som var i sin stuga hela veckan. Vi åkte skidor, grillade hamburgare, hade stughäng och avslutade med en trevlig middag tillsammans på kvällen. Mycket nice!

MEN. När lunchvalen består av korv eller hamburgare i en veckas tid, när man längtar efter en molnig dag för att man ska kunna vara inne och tvätta med gott samvete och när man ser fram emot lite egentid, då vet man att lovet har fyllt sin funktion och jag kan nu glatt se fram emot en vecka med jobb, skola och rutiner igen!
Publicerat: 2013-03-03
Turen blev av
Hej hopp galopp!

Hade en underbar dag på fjället. Otroligt blåsigt och otroligt vackert. Inte ett moln på himlen, snöklädda träd och massor av härlig längdåkning. Åkte som planerat: Appetito (strax innan Högis) och sedan raka vägen ut i vildmarken till Hemfjällsstugan. Där intogs våfflor med hjortronsylt och brasan sprakade. Det roliga är att restaurangen har varken el eller vatten och de fixar det galant. Till och med kortläsaren funkade via deras ipad. För att slippa åka samma väg tillbaka kämpade vi vidare i motvind längs fjällkammen några kilometer och körde förbi Lindvallens topp. En utmärkt dagsutflykt som slutade på dryga milen. Jag lägger upp vackra naturbilder en annan dag.

Nu sitter jag och dricker kaffe och äter chokladpraliner. Det har jag väl gjort mig förtjänt av?

Förresten... Idag är det 31 januari. Det betyder att imorgon är det februari. Tjoho! Då börjar den bättre halvan av vintern som ska fyllas med pulkaåkning, korvgrillning, förhoppningsvis någon skotertur och givetvis massor med skidåkning, både på längden och tvären. Hoppas på ljusa dagar och värmande sol. Äntligen!
Publicerat: 2013-01-31
Fondueafton på Kläppens topp
Jag har fått i uppgift att skriva en artikel om att gå på fondueafton i Sälen. Sagt och gjort, igår packade jag med mig tjocka släkten och tog bandvagnen upp för skidbacken till toppstugan i Kläppen.

Vi möttes av en stjärnklar himmel, gnistrande snö och brinnande marschaller i -20 graders kyla. Personalen var trevlig och maten var super. Det doppades oxfilé i grytorna och mumsades av det generösa tillbehörsbordet i många timmar. Även barnen gillade det skarpt!

Jag kan inte annat än att rekommendera. Och snälla, sluta envisas med att besöka det uttjatade julbordet varje år. Tänk nytt, tänk fondue!
Publicerat: 2013-01-19
Extra
extraright