Weekend i Värmland gick före Rom, tro't eller ej!
Jag och Peter har som tradition att ge varandra en weekend till någon mysig europeisk stad i julklapp varje år. Vi tycker att det är en fin idé som vi båda får njuta av. Problemet är att det också är tradition att vi aldrig kommer iväg till den där staden far far away. Varje vår hopas med jobb, måsten och aktiviteter och vips är man inne i maj månad utan en endaste ledig helg och så står man där med händerna i byxfickorna och undrar vad det var som hände.

Men vi satt inte hemma och deppade för det. Jag bokade om och bokade av och lyckades frigöra två nätter på tu man hand. Istället för att sitta och åka bort två dagar av fyra (fem timmar till Arlanda -inchecking-flygtid-transfer och samma visa på hemfärden) spenderade vi endast en timme i bil och checkade sedan in på Selma Spa. Väl där låg jag som klistrad i en vilstol med en bra bok i hand. Hela dagen. Träningskläderna som packades med ligger fortfarande nytvättade och orörda i träningsväskan. Men så blev det en behövlig vila också!

Efter ett dygn på spa drog vi vidare till Karlstad för shopping. Men det blev inget av det. Shoppingsuget var som bortblåst och istället gick vi på bio, fikade och åt oss i form. Det blev helt enkelt en alldeles underbart lugn och rogivande helg med mannen i mitt liv. Och det är klart, varför ska man springa runt och irra efter nya prylar när den man älskar allra mest står tillgänglig mitt framför ögonen??
Publicerat: 2015-05-04
Gotland
 |
Idag tog vi färjan över till Gotland i strålande solsken. Hittade en stuga på blocket för ett tag sedan strax söder om Visby nära havet. Så mysigt! Tog en kvällspromenad och fick uppleva den vackra solnedgången medan barnen letade smultron. När solen gick ner i havet sa jag att barnen måste önska sig något, varpå Sigrid frågade om man kunde önska att sommaren skulle bli extra lång. Jag tvingas krypa till korset och erkänna att jag egentligen inte tror på det men man kan alltid be en bön till Gud istället. Hon ber genast att hon ska hitta massvis med smultron och två meter bakom henne går Birgit och upptäcker världens ställe utan att ha hört Sigrids bön. Strået blir snabbt fullt och vi får alla äta oss nöjda. Tack för det! Barnen somnade glada och jag har stora förhoppningar att det här faktiskt kan bli världens bästa semester. God natt!
 |
 |
 |
Vår lilla stuga
Publicerat: 2013-07-07
Romantisk "weekend"
Förra julen fick Peter en resa till London av mig i julklapp. Vi inväntade ett annat par som ville följa innan vi bokade. Tyvärr fick de förhinder tätt inpå så vi kom aldrig iväg. Istället åkte vi till Selma Spa en natt, vilket innebar cirka en dryg timmes bilfärd hemifrån. Inte riktigt lika långt bort som London.

I julas tänkte jag, nu ska det minsann bli av. Så i julklapp fick han en resa till Rom som vi skulle göra tillsammans. Jag ville inte boka något utan att stämma av med hans schema först. Och tur var väl det. För ganska snabbt visade det sig att det väntades en vår framför oss med väldigt mycket jobb och flera jobbresor till Kina. Jaja, man kan ju vara romantiska utan att åka till Rom. Så vi beslöt oss för att lägga undan de planerna och istället satsa på en helg någonstans i närheten tillsammans, bara han och jag.

Och så går veckorna. Till och med månaderna. Det jobbas och jobbas och jobbas och vi möts i dörren vecka ut och vecka in. Sen som en blixt från ovan dyker denna möjlighet upp. Idag lämnade vi ifrån oss barnen och drog till huvudstaden. På lördag åker vi tillbaka hem. Vad vi ska göra? Imorgon klockan sju åker Peter till kontoret och jobbar hela dan, likaså på fredag.

Men fy skam är det ändå inte. Vi får möjlighet till en lugn pratstund i bilen utan barnröster som avbryter och möjlighet till mysiga middagar kvällstid på tu man hand. Dessutom har jag ett gyllene tillfälle att träffa min underbara vän Rosie imorgon där vi ska shoppa, fika och bara prata en heeel lång dag. Lyx! Men i höst, då ska vi boka in en resa utomlands, bara jag och min älskade man!
Publicerat: 2013-05-01
Extra
extraright