Sagan om det svarta gökuret
Det var en kall höst som modern med sina två små barn strosade runt bland anrika inredningsbutiker på Söder i Stockholm stad då hon hittade den perfekta köksklockan för allra första gången. Klockan tycktes ha allt, den föll frun i stilen och var fylld av humor. Då den var lite dyr tänkte modern använda sig av sin list och köpte den i farsdagspresent till maken, för det var sådana tider då. Modern var inte helt övertygad att klockan skulle falla maken i smaken, men i värsta fall kunde han lämna tillbaka den.

Farsdag kom varpå fadern i huset fick en chans på sig att gissa vad paketet kunde innehålla och drog till med ett gökur. Stopp där, ett sådant kan det ju omöjligt vara! När fadern öppnade paketet tappade han hakan och gav ifrån sig ett hjärtligt skratt samtidigt som han insåg att han hade gissat rätt. Där låg minsann ett gökur och tittade upp mot honom. Tyvärr föll det inte honom i smaken varpå han lämnade tillbaka det och fick istället ett tillgodokvitto i handen.

Tiden gick och frun i huset kunde inte släppa tankarna på det stilrena gökuret. Då och då slog hon ett telefonsamtal till butiken i den stora staden för att fråga om de hade fått in några fler gökur eftersom de nu var helt slut sedan lång tid tillbaka. Varje gång slutade samtalet med en stor besvikelse då hon fick svaret att de inte visste om de skulle få in några fler över huvud taget. Efter ytterligare några månader var det dags för frun att åter besöka huvudstaden med det minsta av barnen. Med tillgodokvittot i hand var hon fast besluten att använda upp det, oavsett vad som fanns i butiken. Döm om hennes förvåning när hon möttes av ett svart gökur som stod och pockade på hennes uppmärksamhet längst in på en hylla!

Men utan skam i kroppen var hon inte, utan slog ett samtal till sin make för ett godkännande innan hon klippte till. Till saken hörde att maken var strängt upptagen med att fira ett lyckat projekt på sin arbetsplats och inte hade tid att prata varpå frun fattade sig kort "ok jag ska inte störa, då köper jag det jag har i handen" varpå mannen svarar "ja det blir bra" utan att riktigt tänka sig för och frun kunde med gott samvete köpa gökuret för tillgodokvittot mannen hade fått ett halvår tidigare då han lämnat tillbaka samma klocka. Eftersom det var dags för mors dag så här års fick det lilla uret vara en fin liten morsdagspresent från barnen till modern i huset. Klockan slogs givetvis omsorgsfullt in av kassörskan som sedan gav paketet till dottern.

Några veckor senare, närmare bestämt på mors dag var det en mor i ett hus som blev en mycket glad mor när hon fick ett fint paket av sina barn till frukostbrickan på sängen. Fadern kanske blev en smula förvånad men när väl gökuret äntligen hittade hem till sin plats på köksväggen var alla rörande överens om att det är här han ska bo, den galande göken!
Publicerat: 2015-05-31
Köksprövningar vi möta FÅ
Ganska tidigt i sommarens köksrenovering myntades uttrycket "Prövningar vi möta få" och då menades det inte att prövningarna var få, utan att vi FÅR möta prövningar. Det förstod vi ganska snabbt. Sedan följde uttrycket med oss hela renoveringen igenom. I början var det relativt små saker som att vi upptäckte vattenledningar i väggen vi skulle riva och att någon av misstag dragit ur sladden till frysen så att diverse god mat som egenfångad makrill, oxfilé och hemkokt hjortronsylt blev förstörd.

Senare i renoveringen drabbades vi av lite jobbigare motgångar som att det nya IKEA-köket blev vattenskadat på grund av slarv i hanteringen innan det ens kommit på plats. Hur det gick till är en annan historia. Samma dag som Peter kom hem med de nya, fräscha stommarna krockade jag vips med ett rådjur. Med råge dessutom. Så pass mycket att bilen var inne på verkstaden i dryga två månader. Och det märks av, här på glesbygden då avstånden är för långa för att ta cykeln istället. Och kollektivtrafik, vad är det??

Men tiden flöt på och renoveringen också, i sakta mak. Och så kom dagen då allt var klart och bänkskivan skulle läggas på plats. Då hade visst IKEA (som tur var) gjort ett decimalfel i måttbeställningen och bänkskivan var därmed närmare en decimeter för kort och passade inte alls. Helt plötsligt stannade renoveringen upp på grund av att IKEA behövde ytterligare 4-6 veckor på sig att fixa en ny bänkskiva till oss.

Och så har det hållit på, renoveringen igenom. "Prövningar vi möta få" och inte har vi gått under av det. När prövningarna blivit standard i vår vardag tog vi allt mer och mer med en klackspark. Vi var glada så länge problemen var att materialistisk karaktär och inte drabbade någon person fysiskt. Idag skrattar vi åt det hela och tycker att det är vår vanliga otur. Det lilla tråkiga (om man nu ska vara sån) är att köket aldrig bli klart.... även fast det nu är väldigt nära! Och det blir dessutom väldigt bra, både funktionellt och snyggt!
Publicerat: 2014-10-29
Små designade stilleben
Nu sitter jag hemma igen och är nöjd med dagarna i stan, trots att Birgits förkylning hoppade på mina stämband. För även om man inte kan prata så går det fortfarande utmärkt att strosa på söder och leta efter små roliga inredningsdetaljer. Barnen var helt okej med att hänga på mig i mitt letande. För att hålla dem lugna hade jag ett block och penna i fickan och skrev upp det som de sade att de önskade sig i julklapp. På så vis slapp jag allt tjat och jag lyckades med konststycket att hålla barnen lugna utan att köpa något till dem.

Jag är inte den som varken shoppar ofta eller mycket, men när jag väl har ett tillfälle så luskammar jag helst av allt roliga inredningsbutiker med tidlös, nordisk design. Bättre än så kan det inte bli! Jag låter prylarna tala till mig och när jag väl hittat något jag tycker om suger jag länge på karamellen och funderar om jag verkligen behöver prylen. Som denna fantastiska ljusstake från DesignTorget. Jag var nära nära att köpa den för ett halvår sedan men var inte 100% säker. Så jag gick hem och hittade det perfekta stället för den. På en plats där det saknades en ljusstake. När jag insåg det bestämde jag mig för att köpa den. Nu har jag gjort det och den passar perfekt!

Med min shoppingstil handlar jag kanske inte alltid de billigaste sakerna. Jag köper hellre få, hållbara designklassiker som jag vet att jag kommer att tycka om i många, många år framöver än halvsnygga grejer bara för att fylla upp ett rum. Och jag låter ett rum hellre vara oinrett tills jag hittat det jag letar efter. På så vis blir mitt sätt att shoppa inte så dyrt trots allt, när jag slår ut det över tid. Och jag kan verkligen glädjas över en ljusstake som lyfter ett helt rum. Det är väl inte helt fel, även fast det är en smula fåfängt?!
Publicerat: 2014-10-29
Dax för nästa projekt: Kök!
 |
När vi köpte vårt hus för snart fyra år sedan bestämde vi oss för att vänta med att renovera köket tills vi bonat in oss ordentligt och klurat ut hur vi ville ha det. Men när man kommer till läget då man bara pratar i termer som "tänk vilken härlig utsikt vi får över gården när vi tagit ner väggen" och "bara vårt nya kök är klart ska vi investera i lyxigare porslin" vet man att besluten och lusten har mognat fram. När sedan lucka efter lucka lossnar, diskmaskinen börjar gnissla och fläkten endast fungerar om lampan är släckt (om ens då) ja -då är det dax att sätta igång!

Fördelen med att våren har varit hektisk är att vi inte har haft tiden att analysera, bläddra i tonvis med kataloger och välja och vraka bland det stora utbudet som faktiskt finns. Det första vi bestämde oss för var att vi skulle ha ett IKEA kök. Vi tittade inte ens på något annat, för enkelhetens skull. Sedan valde vi den lucka som vi gillade mest följt av handtag och bänkskivor.

För ovanlighetens skull har vi varit rörande överens hela resan igenom! Dessutom har jag vågat släppa kontrollen mer än någonsin tidigare. Peter har valt vitvaror helt utan min inblandning och det var han som fick traska in på IKEA och beställa hem hela köket utan att jag ens var med. (Eftersom det var praktiskt omöjligt då han jobbar i stan och jag långt därifrån) Om min "slapphet" beror på att jag har insett att världen inte går under om vi gör ett felval eller på att jag litar på att Peter väljer rätt ska jag låta vara osagt. Antagligen är det en kombination av de båda. Hursomhelst är det väldigt skönt att kunna vila i att det blir bra utan att jag behöver vara med och peta i allt.

Jag bjuder här på lite "före-bilder" så kommer det fler uppdateringar under resans gång. Jag är väldigt entusiastisk och tror och hoppas att det här kommer att bli riktigt, riktigt bra!
 |
 |
 |
Bild tagen från vardagsrummet. På andra sidan väggen ligger köket. Denna vägg ska ersättas av en bardisk för att få in mer ljus och rymd i rummet. Vi har valt en lite högre bardisk istället för köksö för att dölja ett eventuellt smutsigt kök när man sitter och äter i vardagsrummet och därigenom ge ett lugnare intryck.
Publicerat: 2014-07-03
Jagar inspiration och köksglädje
 |
I helgen har vi börjat spåna på det nya köket. Jag har letat fram de gamla inspirationstidningarna för kök och Peter har ritat upp vårat befintliga i ett lämpligt dataprogram. Samtidigt som jag tycker det är våldsamt roligt att få släppa lös min kreativa ådra är jag grymt tveksam till om vi hinner rodda projektet i land till juni månad. Lägg därtill den svettiga summan som ett nytt kök kostar och alla meningsskiljaktigheter som är oundvikliga när vi ska samsas om vad som är den bästa lösningen, den snyggaste designen och det lämpligaste priset i alla miljoner val som vi kommer att tvingas ta. Innan helgen tog slut var vi i alla fall överens om att köket inte har prio ett. Vi vill att resan till det nya köket ska vara trivsam och hinner vi inte med det kan det faktiskt vänta ett år till. Men vi gör så gott vi kan nu och känner glädje i, så får vi se vart vi landar. Det kan bli till sommaren. Hinner vi inte blir det till nästa. Världen går inte under för det.
Publicerat: 2014-01-05
Med en doft av julen
 |
Jag vill gärna att det ska dofta jul i hemmet hela december. Då jag varken bakar pepparkakor eller lussebullar får jag ta till andra knep. Hyacinter sprider juldoften jag tycker allra mest om, så jag ser ser till att ha blommande sådana från första advent. Att dekorera julapelsiner med kryddnejlikor är både enkelt, roligt och väldoftande. Efter helgens pyssel hänger det nu några lite varstans i huset som i vardagsrummet och i barnens rum. Härligt att få vakna på morgonen och känna doften av jul!

Idag kokade jag ihop en juldoft med kryddnejlikor, apelsinskal, kanel och vatten. När röran väl har kokat upp får kastrullen stå kvar på låg värme så länge man önskar att doften ska spridas. Det blir en väldigt mild, julig och behaglig doft som sprider sig in i hemmets alla vrår. Detta är ett utmärkt sätt att få upp julstämningen ytterligare utan någon större kraftansträngning! Om det dessutom spelas julmusik samtidigt så är det omöjligt att förneka: Snart är julen här!
exempel
 |
Publicerat: 2013-12-18
Nu är lekrummet klart!
 |
För fyra veckor sedan kom idén om att fixa lekrummet innan advent. Trodde egentligen inte att det skulle vara klart till dess, men det är det! Det har gått undan i väldig fart och igår kväll hängde jag upp ridån framför griffeltavleväggen. Med det anser jag att lekrummet är klart, bortsett från att det saknas några lock till elen, en eventuell spegelvägg och fantasifulla tavlor på väggarna.

Nu kan barnen leka skola, fixa schyssta dansshower och spela wii av hjärtans lust. Tack vare den stora golvytan kan de hjula, stå på händer och rocka rockring bäst de vill. Dessutom har Peter fått sitt önskade biorum, jag har fått min danslokal och tack vare bäddsoffan har vi ett fräscht gästrum att erbjuda våra gäster. Om jag gissar rätt, är det här inne vi kommer att spendera julledigheten!
 |
 |
 |
 |
Minns ni? Får klåda över hela kroppen bara genom att titta på bilden...
Publicerat: 2013-11-27
Framsteg i lekrummet
 |
Snart är lekrummet klart! I helgen som var sattes det in 12 dimbara spots i taket och ett ekgolv hann läggas. Idag roar Peter sig med att kapa golvlister, fixa ljudanläggning och skruva upp gardinstänger till ridån som ska hänga framför den svarta väggen. Gardinerna är färdigsydda och jag står redo att hänga upp dessa, dammsuga soffan och montera ihop lampan som ska hänga ovanför soffbordet. Men först ska jag skynda mig ner i källaren och ge listerna en sista omgång med färg. Kan det bli ett fredagsmys i lekrummet månntro?
Publicerat: 2013-11-22
Lekfulla färger
 |
Jag är så glad att jag hittade vad jag sökte på IKEA i helgen. Verkligen praktiskt att allt inom heminredning finns under ett och samma tak! Jag tycker det är toppen att inreda a la Ingvar Kamprad! Visst, inte särskilt personligt men billigt. Och för kronorna man sparar kan man istället köpa små designprylar som ljusstakar, brödkorgar och tavlor från något dyrare märke. Personligheten i inredningen fixar jag genom att plocka fram saker som barnen, någon gammal släkting eller jag själv har knåpat ihop. Saker som ingen annan har eller kan fixa fram. Vackra fotografier, konstfulla målningar och livfulla kvistar från naturen. Det vill jag ska sätta prägel på mitt hem, hellre än dyra, trendiga möbler!

Valet av gardintyg till lekrummet föll för "älgört", ett tyg som går i rosa och orange med älgar på. Egentligen helt oväntat från min sida, som har väldigt svårt för orange över lag. Men jag tycker att det var lekfullt och färgrikt. Tänkte köpa tyg på metervara till ridån men hittade istället gardinerna "werna" i ett kraftigt mörklila tyg som är både smidigare, billigare och snyggare. Det enda jag behöver göra är att sy ihop två längder för att få det mått jag vill ha. Sen är det bara att hänga upp. Enkelt!

Förhoppningsvis är det färdigmålat imorgon, så att vi kan fixa elen och lägga golv i helgen. Kan knappt bärga mig till att få plocka fram alla fina grejer, puffa till kuddarna i soffan och borra ner mig till en mysig film i det nya rummet. Längtar!!
Publicerat: 2013-11-14
Inredningstankar
 |
Lekrummet går framåt. Spackling och listning är så gott som klart och det börjar bli dax att tänka på den roligare biten, inredningen. Tre väggar kommer att bli vita, likaså taket. Den fjärde väggen ska målas med griffeltavlefärg och agera bio, scen och skoltavla. Jag har inte sett det någon annanstans men hoppas på en cool effekt! Vi ska sy en ridå som ska sitta en liten bit utanför scenen och bakom den på sidorna, kommer vi att kunna gömma undan lite nödvändig förvaring som dator, högtalare och en byrå med spel, pussel och kritor. Eftersom jag vill skapa ett ungdomligt rum vill jag ha mycket färg i gardinerna. Därför ska jag bege mig till IKEA imorgon och hoppas hitta vad jag söker. För några veckor sedan öppnade de en ny butik i Dalarna vilket nu gör att det "endast" är 14 mil till närmaste IKEA. Blir en dagsutflykt med andra ord.

Jag har varit fast besluten att införskaffa en spegel med måttet 1,5 x 2 meter att sätta upp längs ena långsidan till min och tjejernas dansträning. Tänk så mycket roligt man kan ha med den! Dansskola, teknikövningar och skapa schyssta danskoreografier! Men först för några dagar sedan fick jag ett jobbigt uppvaknande och insåg att det kanske inte är så lämpligt att ha en stor spegel i ett lekrum. 1. Den kan lätt gå sönder. Dyrt! 2. Spegelsplitter kan ge blodiga barn. Inte bra. Ska kolla om det finns någon typ av folie som man kan sätta på glaset för att undvika att eventuellt spegelsplitter skjuts ut över hela golvet / alla barn. Ska också reka vilka lekar som kommer att lekas. Blir det lugna tjejlekar som skola och föreställningar kanske det funkar med spegelvägg. Blir det kast med stor pilatesboll och cirkusskola kanske det är mindre lämpligt. Tror att jag väntar med spegeln tills allt är på plats. Vad tror du? Något tips på hur jag kan ha min spegelvägg utan att den ska gå sönder / vara direkt fara? Önskar att det fanns ett extra hållbart spegelglas! Får sova på det. Men först ska jag skriva inköpslista. Gardiner, tyg, kuddar, lampor...
Publicerat: 2013-11-08
Renoveringsdax!
 |
Äntligen har inspirationen infunnit sig till att ta sig an ett nytt projekt hemma här! Efter det att vi renoverade badrummen i vintras blev jag galet less på springande hantverkare, beslutsångest, byggdamm, kaos och dyra fakturor. Därför har vi inte gjort ett dyft för att rusta upp hemmet sedan dess. Tills nu. Trädgården har gått i dvala och i väntan på snön passar det perfekt att äntligen få rusta upp lekrummet. När vi flyttade in för tre år sedan var tanken att vi skulle fixa det redan då. Men ganska snart insåg vi att andra saker var viktigare som fönsterbyte, badrum och källare. Nu är vi på gång.

Sist det gjordes något i rummet anar jag var år 1979 då huset byggdes ut. Detta går att spåra på de dammiga vävtapeterna och den trasiga bruna korkmattan. Några som däremot har uppskattat tapeten är barnen som regelbundet har dragit lös trådar av väven för att koka soppa på, knyta knutar av och leka frisör. Fantasin har inga gränser. Inte dammet som medföljer heller. Därför ska det bli fantastiskt SKÖNT att få ersätta dessa med vitmålade väggar.

Tanken är att rummet ska användas till kreativa lekar som skola, föreställningar och danslektioner. Det kommer även att bli ett gästrum, bio- och dataspelsrum. Så skönt att ha ett rum "över" som man fritt kan använda utefter önskemål. Nu ropas det att elen är färdigdragen vilket innebär att det är dax för mig att gå och dra ner den dammiga vävtapeten för imorgon ska det spikas gipsskivor. Kuuul!
 |
 |
Publicerat: 2013-10-29
Höstmys med Georg
Denna vecka kom hösten. Det skulle jag gärna vilja fira med att införskaffa Georg Jensens snygga och stilrena ljusstake, gärna i par med en lite mindre variant i samma serie. Skulle passa perfekt bredvid TVn. Klicka här Snygg va? Tyvärr kan jag bara drömma...
Publicerat: 2013-09-17
Stilren orkidé med spretiga kvistar
 |
Här är mitt senaste tillskott i konstväxtsamlingen. Jag älskar mixen mellan den asiatiska och nordiska designen. De gör sig så bra tillsammans! Här blev det en mjuk vacker orkidé som busas till med några spretiga, kala kvistar. Passar perfekt i vardagsrummet!
Publicerat: 2013-06-04
Detaljerna gör helheten!
 |
Nu har jag äntligen satt pricken över i'et vad gäller inredningen på Birgits rum. Färgerna som det går i är svart och lila och då förstår ni väl att nallens klänning måste följa färgmönstret! Tidigare var den iklädd en röd festklänning (100% mismatch) så nu har jag roat mig med att tvätta och istället ikläda denna en lila klänning. "Nördigt" skulle min far ha sagt. Själv så vet jag att man inte ska underskatta de små detaljerna, för det är de som gör helheten.

Undra vilket världsproblem jag nu ska ta tag i?
Publicerat: 2013-04-22
Badrum -Före och efter renovering
Här kommer äntligen lite badrumsuppdateringar. Anledningen till att vi körde igång renoveringen var inte enbart för att det blå badrummet inte föll oss i smaken utan även för att 1. Toan var trasig och vattenkranen behövdes stängas av och på vid varje användning då den inte höll tätt. 2. Innertaket höll på att släppa. Var det en vattenskada som låg bakom? 3. Kranen droppade. 4. Flertalet fogar var borta i duschen. Det var över 30 år sedan något gjorts åt badrummet och vi ville inte riskera någon vattenskada. Nu är alla dessa problem borta och vi kan njuta av ett underbart vackert och funktionellt badrum i många år framöver.

När vi valde utförande på den större toan gick jag helt efter stilen jag hittat på några vackra ljus och handdukar. Dessa införskaffades först. Sedan fick vi komplettera med kakel, klinker, möbler, kranar mm. Uppenbarligen går det att köra den vändan också för jag är personligen väldigt nöjd med resultatet! Bjuder här på några före- och efter-bilder.
Publicerat: 2013-03-19
Den ekande tystnaden
Tystnaden ekar. Idag kom det inga hantverkare. Klockan sju var dörren fortfarande låst och jag har fått tillbaka mitt hus efter sju långa veckor fyllda av byggdamm och trängsel. Badrummen är klara, bortsett från att det saknas krokar och att det dröjer en månad innan golvvärmen kopplas på. Huset är städat och barnen är på skola /dagis. Jag känner rastlösheten komma krypande. Vad ska jag nu lägga all min energi på? Jobba hårdare, renovera kök eller bara njuta av lite lugn en stund? I helgen det bär av till huvudstaden. Äntligen. Till dess får det bli satsning på skrivandet. Här kommer lite kakelbilder. Håll till godo med färdiga badrumsbilder, kommer snart.
Publicerat: 2013-03-05
Uppbyggnad
Renoveringen börjar närma sig slutet. Kaklet är på plats, nu är det i princip "bara" installation av möbler och påkoppling av vatten som är kvar. Idag har jag börjat städa ur våra sovrum för att förbereda för en flytt tillbaka upp till övervåningen. I helgen kommer det gäster, och hur trevliga de än må vara kan det inte vara skoj att sova sju pers i samma rum, oavsett om badrummen hinner blir klara till dess eller ej. Bjuder här på några uppbyggnads-bilder.
Publicerat: 2013-02-24
Blanka eller matta...
Sa jag någon gång att alla beslut ang. badrum var tagna? Ops vad fel jag hade! Vilka spots, bygga in fläkten eller ta av taket, timer på handdukstorken eller inte osv...

Börjar bli protester från kollektivet i lekrummet nu oxå. Minstingen saknar sin säng och själv längtar jag till att få ha huset för mig själv dagtid. Jag har lovat mig en stor tulpanbukett när badrumsstökandet är klart och det ska även firas med en mysig invigningsfest. Till dess får jag locka den lilla med att hon får sova i min bäddsoffa. Det borde funka ett tag.
Publicerat: 2013-02-06
Rivning
Här kommer lite riv-bilder på badrummen. Det stora badrummet var det med den planerade renoveringen, kallar det "blå badrummet" hädanefter och den lilla är den med den plötsliga renoveringen. Kallar den för pigtoan från och med nu pga. närheten till köket och för att den är så liten så att man måste backa för att överhuvudtaget komma in. Dessutom kan det vara svårt att stänga dörren när man väl sitter där man ska. (Iaf om man har så långa fina tår som jag.)

Jag var så glad att alla beslut med det blå badrummet var klart men nu är det bara att sätta sig ner med katalogerna i knät igen och planera pigtoan. Golvvärme, skifferklinker och vitmålade väggar eller plastmatta, element och pärlspontliknande väggar? Det första alternativet är klart snyggast men det var tydligen inte helt enkelt att få till. Har i alla fall hittat en komod som endast är 20 cm djup och den skulle faktiskt få plats för att gömma undan lite skräp som toarullar och hårborstar.
Publicerat: 2013-01-28
Plötsligt ska två badrum renoveras
Ikväll kommer Peter hem efter en hård arbetsvecka. Vilken tur för honom att det bjuds på överraskningar:

1. Det hittades inga vattenskador när badrummet bröts upp vilket är GRYMT skönt!

2. I skrivandets stund går hantverkarna lös på badrummet på våningen UNDER det som ska renoveras pga. rörbyte. Plötsligt blev en badrumsrenovering två stycken! Vilken tur att vi har en tredje toa så att vi kan uträtta våra behov någonstans!

Peter är än så länge lyckligt ovetandes om detta men jag hoppas att han blir glad att få komma hem!
Publicerat: 2013-01-23
Deadlines kontra starttimes
Själv jobbar jag som de flesta av oss med deadlines. Den absolut senaste tiden då allt ska vara inlämnat och klart. Har jag något klart tidigare så skickar jag in det tidigare för att vara kvitt bekymret.

Hantverkare verkar vända på det hela och jobba med starttimes. De sätter en tid då de tidigast kommer att komma, sedan får det visa sig när de dyker upp och gör klart!
Publicerat: 2013-01-21
Från fulaste till finaste
Nu ska Sveriges fulaste badrum bli Sveriges finaste! Imorgon börjar projektet.

För att slippa leva i astmaframkallande byggdamm stänger vi in dammet på övervåningen och själva flyttar vi ner en våning till lekrummet och testar på compact living tills allt är klart.

"Äntligen" säger Sigrid, som ständigt vill vara nära nära, "hoppas det går snabbt" säger jag som längtar efter långa härliga bad och morgonmys framför spegeln. Gosse vad lätt det kommer bli att stiga upp ur sängen framledes...

Här bjuder jag på några bilder på vårat eleganta badrum som snart endast är ett minne blått!
Publicerat: 2013-01-20
Extra
extraright