Life goes on...
 |
Idag är det en vecka sedan jag åkte ner till Stockholm och skrev det stora licensieringstestet. Till min stora förvåning gick det högt över förväntan och nu kan jag äntligen andas ut och njuta av lediga eftermiddagar, kvällar och helger utan den minsta pluggångest. Sedan jag klarade provet har jag lagt all min tid på att få tillbaka orken efter denna intensiva period.

Nu börjar jag bli människa igen och idag har jag börjat ta tag i det eftersatta hemmet. Städ och tvätt har hög prioritet just nu, inte en dag för tidigt kan jag lova! Rensa undan vinterkläder, skura bort gammalt grus och duscha av mina fuskblommor. I takt med att jag betar av alla måsten börjar jag hitta tillbaka till friheten och den goa vardagslunken igen. Nu när jag inte har några tunga böcker som ligger över mig ska jag lägga tiden på betydligt mysigare saker, som att:

-Cykla till den gamla kvarnen och plocka en härlig bukett med vitsippor.
-Läsa lååånga härliga böcker med barnen.
-Träna.
-Lyfta på luren och ringa mina fina vänner.
-Sitta i solen med en kaffekopp i hand.
-Planera kök.

Med mera. Listan kan göras hur lång som helst. Det viktigaste av allt är att jag ska försöka vara närvarande och ge min tid till dem som behöver mig bäst, barnen. En stor kram till dem som har haft tålamod med en stressad och frånvarande mamma. Nu har jag chans att få ge tillbaka. Och det ska jag minsann ta vara på!
Publicerat: 2014-05-12
Nu kör vi!!
Nu är det dax att borra in huvudet i väggen och köra så det ryker! Här ska minsann pluggas! Böckerna har kommit, diagnostesterna är utförda, studieplanen är genomförd, e-kurserna är så gott som klara så nu är det djupdykning i boken som gäller. Är förvånad över hur peppad jag är på att läsa. Hungrar efter att få lära mig allt som står i boken. Förutom en sak. De sjukt tråkiga matematiska formlerna. Trolla bort dem TACK!! Annars är jag pepp. Nu kör vi -Mot SwedSec-Licensen!!
Publicerat: 2014-03-11
Bankfest
Igår kväll var det avtackningsfest för en person som ska sluta på banken, vars tjänst jag ska överta. Vilken utmaning det ska bli att ta över en omtyckt medarbetare och bankmans arbetsuppgifter som servat sina kunder i 40 år! All kunskap, kundkännedom och service som han bjudit på i alla dessa år blir sannerligen ingen enkel match. Men jag ska göra mitt bästa!

Kvällen var mycket trevlig och det var skoj att få träffa alla nya kollegor, men även personer som arbetat på banken tidigare och inte längre är kvar. Kvällens outfit bestod utav en topp från SALT, kjol från Zara och stövlar från Vagabond. Det enda som var fel på kvällen är att jag blir så vansinnigt trött efter klockan 22.00, oavsett veckodag. Vad är det som händer??
Publicerat: 2014-03-01
Att finna balansen när livet snurrar på
Bara för att jag har tagit mig en anställning har jag inte lagt ambitionen med att leva i balans på hyllan, nej tvärtom! Nu känns det mer aktuellt och viktigare än någonsin att bevara lugnet som jag hittat. För att inte trilla tillbaka i fållan kommer jag att jobba deltid. Arbetet ligger endast ett stenkast bort vilket gör att jag kan ta cykeln till jobbet och tjänar redan där över 90 minuter per dag som jag tidigare åkte bort. Pendlingen åt upp både min tid och stora delar av min lön. Barnen är större den här gången och klarar av att ta hand om sig själva på ett helt annat sätt än tidigare. Här hemma har vi kommit en god bit på väg vad gäller renovering och det är inte panik med något. Jag är glad för allt vi har hunnit med att göra och det som ligger framför oss är mer av estetiska än nödvändiga anledningar. Därför kan vi ta oss an hemmaprojekt när vi har lust, tid, ork och råd. I vår kommer jag att prioritera jobbet och familjen först. Allt annat kommer sen. Och det känns så skönt att tillåta mig själv att vara nöjd med det.

Hittills känns jobbet riktigt, riktigt bra och jag är så glad över denna möjlighet! Jag hade på allvar glömt hur givande det är att gå till en arbetsplats. Aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle komma tillbaka till bankvärlden och nu trivs jag bättre än någonsin. Att få jobba tillsammans med härliga kollegor, möta intressanta kunder och känna att man utvecklas på flera plan gör gott för själen. Livet är allt bra spännande att leva, man vet aldrig vad som väntar!
Publicerat: 2014-02-19
Nu lägger jag journalistiken på hyllan!
I höstas började jag känna att det här med att skriva artiklar är som vilket jobb som helst. Jag skriver det jag blir ombedd att skriva med den vinkeln som chefredaktören vill ha. Något större utrymme för freestylande finns egentligen inte. Ska man arbeta heltid med detta krävs det dessutom väldigt mycket engagemang oavsett humör och ork. Jag ska ständigt vara kreativ och komma på spännande material och vinklingar, pitcha mina idéer med chefredaktörer, sälja in mig själv, fakturera och dessutom tänka på att dra in så pass med pengar för att kunna både plocka ut lön, ha semester och pensionsspara. Fördelen är att jag kan styra mina arbetstider och jobba hemifrån. Nackdelen är att jag aldrig riktigt känner mig ledig för att jag alltid kan sätta mig med jobbet, om det så är en lördagskväll eller nyårsafton.

Visst kan jag greja det, men jag insåg att det inte är här mitt hjärta klappar som mest. Det jag vill med mitt skrivande är att påverka och beröra vilket bloggen är ett utmärkt forum för! Ju mer jag bloggade, desto enformigare blev det att skriva artiklar. Artiklarna fortsatte jag med för att få in mina slantar. Samtidigt som jag började tänka i dessa banor blev jag allt mer pressad och till slut försvann mitt skrivflow och alla bokstäver suddades samman. Jag kunde inte läsa sammanhanget i mina texter och jagandet på en rimlig lön tog död på min stora passion. Det enda jag ville var att få skriva personliga texter, rakt från mitt hjärta!

Exakt i det läget ringer en bankchef oväntat upp mig och frågar om jag är intresserad av att plocka ner hatten från hyllan och damma av bankkarriären. Vid första tanken såg jag det som ett bakåtsteg och gladdes inte alls åt att återta finansvärlden. Men efter några dagars aktivt funderande förstod jag att det faktiskt är en möjlighet som gör att jag kan återfå den frihet jag på slutet saknat i mitt skrivande. Jag kan nu gå till jobbet, göra mitt bästa, plocka ihop klockan tre, vara den närvarande mamma jag vill vara och sedan blogga av hjärtans lust -utan krav på att dra in tillräckligt många kulor. Jag är övertygad om att det beslutet kommer att ge min passion en nytändning. Förhoppningsvis kommer det att skänka er mer glädje också!
Publicerat: 2014-02-17
Entreprenörshelg i Grövelsjön
 |
Hemkommen efter en fantastisk helg i vackra Grövelsjön. Helgen riktade sig till nyföretagare i Malung-Sälen, Älvdalen, Trysil och Engerdals kommuner och bjöd på företagarskola, möten med etablerade fjällentreprenörer och möjlighet att nätverka med likasinnade samt viktiga personer inom näringslivet. Förutom att få mer kött på benen i mitt företagande var det en fröjd att få bo omgiven av vackra fjäll på Grövelsjöns fjällstation med härliga människor och vällagad mat gjord på kvalitetsråvaror. Om man är sugen på att fjällvandra med barnen utan att behöva släpa med sig både tält och trangiakök är denna fjällgård absolut ett bra och enklare alternativ!
 |
Jag och Peter pitchade min affärsidé inför "drakarna" i Draknästet och övriga entreprenörer. Väldigt peppande att få teama tillsammans inte bara som familj, utan även som företagare!
 |
Team building där varje team fick ett varsitt snöblock att skulptera med olympiska spelen som ledord. Vårt lag satsade på att tillverka OS-ringarna och en backhoppningsbacke med tillhörande spaavdelning och casino. Kreativiteten flödade likaså de glada skratten. Fantastiskt roligt att få gå lös i snön med såg, spade och en stor portion fantasi!
 |
Sweet Protections grundare Ståle Moller var på plats och berättade om hur han tillsammans med sina bästa vänner gick från fritidsintresse till en minst sagt lyckad produktutveckling. Idag tillverkar Sweet de hetaste och exklusivaste produkterna inom skidåkning och paddling. De är alltid väldigt inspirerande att lyssna på människor som berättar hur de vågar satsa för att sedan lyckas!
Publicerat: 2014-01-27
Bloggskolan
Jag har precis avslutat en nätkurs som heter Bloggskolan, skriven av Clara Lidström, Annakarin Nyberg och Frida Ramstedt. Den riktar sig både till nybörjaren och till den som hållit på lite längre men som vill göra det mesta möjliga av sin blogg. Det bjöds på handfasta tips om hur man får fler läsare, att skriva intressanta inlägg och vikten av att ta bra bilder. Jag fick många bra tips och idéer men däremot saknar jag tyngd i läsningen, det skrapades mycket på ytan vilket gjorde att jag hade fler frågor när kursen var klar än vad jag hade innan jag började. Därför ser jag nu med glädje fram emot en uppföljare!
Publicerat: 2013-10-08
Framsida och mittuppslag
 |
Den här veckan fick jag båda mina artiklar på framsidan, Limatvätten och dansintresset i Malung. Dessutom fick jag ett helt mittuppslag till dansartikeln. Det är bara att tacka och bocka!

Publicerat: 2013-05-31
Inspirationsresan
 |
Det är en ynnest att få passera dessa mäktiga vyer under mina tjänsteresor. Till råga på allt lyckas solen alltid lysa när jag är ute på mina uppdrag. Kanske är det någon som ler mot mig och vill mig väl?

Idag var jag till världens ände. Sörsjön. Ingen verkar veta vart det ligger. Men om du åker genom Sälen by och fortsätter rätt ut i skogen cirka tre mil kommer du till ett litet litet samhälle. Det är Sörsjön. Då kan man ju fundera hur jag har fått äran att åka dit. Jo, chefredaktören var eld och lågor när han ringde mig och berättade halvt i extas att det fanns en frysfacksförening i just Sörsjön. En vad? Ja just det, en förening som hyr ut frysfack. Till bärplockare, jägare och turister. Det unika ligger i att det bara finns två i hela landet kvar. Jag kan ärligt erkänna att jag inte jublade över detta skrivuppdrag. Bättre har man ju haft. Men övervägde det hela och for iväg till slut.

I bilen på väg upp satt jag och tänkte på att göra ett till reportage från samma by när jag ändå var i farten. Jag har hört talas om ett spa och ringde dit på vinst och förlust. Tack och lov hade familjen som driver detta tid precis två timmar efter samtalet, Flax! Det blev desto mer intressant. De var en familj med två små barn som flyttat från Stockholm till Sörsjön, byn på 120 boende för att starta upp ett gästgiveri och spa. Otroligt modigt och coolt tycker jag! Att våga lämna det trygga och invanda och kasta sig ut för klippan och pröva sina vingar. Detta gjorde att hela resan blev en enorm inspiration och det är alltid en glädje att träffa människor som går sina egna vägar!
Publicerat: 2013-05-18
Skrivkonsten
Det är ingen konst att skriva om Wallmans, Petter eller en solig skidtur på fjället. Att däremot skriva om ett ämne man själv tycker är dödstrist och få det intressant för läsaren, det är verklig konst!
Publicerat: 2013-05-07
I en annan del av Sverige
 |
Glamouren är förbi. För att kompensera mina påfrestningar på miljön förra veckan står jag nu på ett industriområde och ska skriva två artiklar med miljövinkling. Då hamnar jag väl på plussidan igen? :)
Publicerat: 2013-05-06
Från sjöman till korvhandlare
 |
Mycket riktigt, satt i tre hela timmar med VildHasse och pratade. Hade inte min hunger sagt ifrån hade jag suttit kvar där än. Kan inte vara så många som upplevt allt han har gjort under sina 75 år här på jorden.

Aldrig hade jag kunnat tro att korvknallen med eget museum, Vindarnas Tempel, tidigare hade arbetat både som sjöman och soldat världen över. Att han har skakat hand med Fidel Castro, som i sin tur gav honom jobb och att Mona Sahlin arbetat som korvgumma åt Hasse var än mer förvånande. En stjärna för trofast kärlek ger jag till hans käresta då hon stannade vid Hasses sida trots att han själv struntade i sitt eget bröllop, endast tre dagar innan kyrkklockorna skulle ringa. Anledningen? Han skulle till Arvika marknad och göra korvaffärer! Mer om denna intressanta karl får ni läsa om i Dalabygden nästa vecka!

Stjärnor tänds och förbrinner.
Korvar kommer och far.
Släktled föds och försvinner.
Korvhandlarn, han står kvar.
Publicerat: 2013-04-09
Dalabygden
Vintern börjar lida mot sitt slut och även vintersäsongen på Sälen Weekend. Men eftersom jag valt att följa mitt hjärta har jag inte någonstans gett plats för oro.

För en stund sedan fick jag ett samtal från redaktionschefen på Dalabygden. Han erbjöd mig jobb som fritidsreporter och givetvis tackade jag ja! Dalabygden värnar om landsbygden och verkar falla mig väl i smaken. De vill skildra människors liv, intressanta händelser och visa på att livet är gott i Dalarna. Chefen ville även göra ett reportage om mig och min familj som aktivt har valt att bo i glesbygden trots andra fina möjligheter av just den enkla anledningen till att vi tycker det är toppen!

Sälen Weekends sista nummer för vintersäsongen är ute nu. Kika in på www.salenweekend.se där du kan läsa min artikel om Syd & Ekman som gästar Sälen nästa vecka!
Publicerat: 2013-03-21
Syd & Ekman
 |
Har nu skrivit klar artikeln om Syd & Ekman som gästar Sälen under påsk. Jag är djupt rörd och tacksam för alla fina pratstunder jag får möjlighet att ha med några av Sveriges starka personligheter. Något Micke Syd sa som jag tog fasta på vad det här med att leva inrutat. Själv har han inte haft ett enda fast jobb under hela sin livstid (52 år idag) och vet sällan vad han pysslar med ett år framåt. "Man får lita på att det löser sig". Skönt va? Tänk om vi kunde slappna av lite, och istället rikta fokus inåt på vad vi verkligen vill göra. Jag är helt övertygad att om man följer sitt hjärta och jobbar hårt så kommer det att ordna sig! Vi lever bara en gång och för mig känns det bortkastat att leva hela livet halvnöjd.

Nu tycker jag att du ska gå ut på www.salenweekend.se och läsa om Petter, ännu en stark personlighet med gripande bakgrund som valt att följa sitt hjärta mot alla odds. Helt klart läsvärd! I samma nummer kan du även läsa min artikel om Daniel Bodin. Trevlig läsning!
Publicerat: 2013-03-06
Fondueartikel
 |
Nu kan du läsa hela berättelsen om min fondueafton i Sälen i det senaste numret av Sälen Weekend. Kika in på www.salenweekend.se för att läsa. (Passa samtidigt på att boka bord om ni är i krokarna, detta måste upplevas!)
Publicerat: 2013-02-14
Skidåkning
Här kommer några bilder från förra veckans längdskidtur till Hemfjällsstugan i Sälen!
Publicerat: 2013-02-10
Daniel Bodin
Lyckades alldeles nyss boka in en intervju med X-gamesvinnaren Daniel Bodin. Den äger rum om bara några timmar så nu gäller det att förbereda några intressanta frågor...
Publicerat: 2013-02-06
Artikel om anrik skinnbutik
Nytt nummer av Sälen Weekend finns ute nu. Kika in på www.salenweekend.se. Lyckas du inte bläddra, klicka dig vidare till arkivet där det ska funka bättre.
Publicerat: 2013-02-06
Intensiv lördag
 |
Har ni haft en bra helg? Själv har jag haft det intensivt men toppen!

Jag och familjen drog upp till Sälen i går morse tillsammans med mina underbara svärföräldrar. Mina barn hade fått i julklapp att gå på Sälens äventysbad Experium med dem. Då passade jag och Peter på att ta en längdskidtur på fjället. Planen var att åka från Gammelgården, upp på fjället, förbi Lindvallen och vidare till Hemfjällsstugan för en varm våffla och sedan fortsätta turen som totalt skulle bli ca 15 km.

När vi klev ur bilen för att spänna på oss skidorna höll vi minst sagt på att blåsa bort. Vi bestämde oss ganska snabbt för att korta ner turen men när vi såg att spåren var bortblåsta fick vi tänka om. Vi insåg att vi var tvungna att ta bilen till Lindvallen istället, åka sittlift upp på fjället och sedan köra de 3 km på skidor som återstod till våfflorna.

Väl framme vid Lindvallen var alla sittliftar avstängda p.g.a. blåst. Skam den som ger sig tänkte vi och tog knappliften och sedan ankarliften upp till toppen med längdskidorna på. Uppe på toppen såg vi ingenting. Stormen yrde upp snön och vi kunde inte se många meter framför oss. Vi kämpade på och försökte klura ut vart vi skulle åka. Men när det inte fanns några skidspår, inte gick att se vart leden gick pga oväder och mobilen inte hade täckning insåg vi till slut att vi fick tänka om. Det var bara att försöka ta sig ner för backen på skidorna och mötte mångas undrande blickar: "Vad håller de på med??" Såg ut som två påklädda ufon som kom plogandes ner för branten.

Istället för att åka vilse på fjället satte vi oss i bastuvärlden och tinade långsamt upp...

Senare på kvällen besökte vi efter många års längtan den Italienska restaurangen, Appetito. Vi mumsade på x antal rätter i dryga tre timmar, tills vi fick avsluta middagen för att istället börja jobba. Vi mötte upp Petter, Ison och Fille backstage för att plåta lite och var givetvis med under deras spelning. Det var fullt ös och stämningen var på topp!

Mindre roligt var det imorse när vi skulle vara utcheckade från rummet på Skilodge före kl. 10.00. Gäsp! Som kompensation för min intensiva lördag somnade jag under eftermiddan idag till "Pongo och de 101 dalmatinerna" hemma i soffan tillsammans med barnen. I och med det blev helgen fulländad.
Publicerat: 2013-01-28
Magont
God kväll i stugorna. Sitter här med grym ägglossningsvärk. Kul för er att veta va? Inget solsken utan regn...

Intervjun gick bra. Härligt mjuk och öppen kille. Det gillas skarpt! Dessutom är det helt nödvändigt att nån sätter ord på den mörka värld vi lever i. Han nämnde bland annat att det är fult och ocoolt idag att vara en god och hjälpsam medmänniska. Så tragiskt! Nu återstår bara att bemästra skrivkrampen och få ner en berörande text.

För övrigt ser det ut som att jag kommer att få till ett möte med honom, Ison och Fille när de kör sin spelning "Ikväll är vi kungar" i Sälen på lördag. Det ska bli hur grymt som helst! Ison är min nya favorit efter att ha suttit i juryn i X Factor och Fille med sin karaktär Lilla Al Fadji på P3, behöver jag säga mer?? Ibland skrattar jag så jag dör.

Fotograferingen blev bra hoppas jag. Cino i butiken hade bara några timmar innan besöket äntligen fått hem Jofamas senaste kollektion, i samarbete mad Marie Serneholt och givetvis passade jag på att prova den snygga skinnjackan. Tyvärr var den för kort för mitt långa liv och slutade vid naveln. Fast å andra sidan var det väl lika bra det. Köpte Kenza-jackan (även det i samarbete med Jofama) i höstas och får slita på den ett tag först.

För att stilla min värk måste jag hoppa in i bastun ett tag, Klarar inte mer. So long!
Publicerat: 2013-01-24
Fågelkvitter utanför min dörr
Hej på er! Ska alldeles strax köra igång min intervju med Petter. Jag hoppas på ett givande samtal och det ska bli spännande att få möta honom på djupet. Han har mycket i sitt bagage som jag anar att långtifrån alla vet om.

Jag skrev en artikel om en skinnbutik tidigare i veckan och idag åker jag dit tillsammans med Peter för att fota lite till texten. Jag är bra på att se motivet och kompositionen medan han är oslagbar på den tekniska biten och har prylarna som behövs. Vi kompletterar varandra bra och det är så kul att få jobba tillsammans!

Imorse hörde jag årets första fågelkvitter. Betyder det att våren är på väg?
Publicerat: 2013-01-24
Frågor frågor
Ut ur högtalarna rappar Petter medan jag förbereder mig inför en intervju med hiphopkungen senare i veckan. Tips på intressanta frågor mottages tacksamt. Nu har du chansen att få svar på det du alltid undrat över om den mannen!

För tillfället finns det inte något riktigt bra stöd för att lägga upp bilder på bloggen från mobilen. Vi jobbar hårt på det och tackar för ert tålamod. Bilder ska givetvis vara dagliga inslag framöver.
Publicerat: 2013-01-22
En vanlig jobbdag
Bloggar, skriver texter, redigerar texter, har viktiga telefonsamtal, förbereder intervjuer och svarar på mail. Dessutom lyser solen!

Underbara dag!
Publicerat: 2013-01-21
Extra
extraright